Κυριακή 6 Μαΐου 2007

Outrageous !!!



Όταν καταλαβαίνεις πως είσαι έγκυος (εσύ η γυναίκα, σε εσένα μιλάω) χαίρεσαι πολύ καθώς είναι κάτι που πάντα ήθελες και τώρα που επιτέλους έχεις την ευκαιρία και τη δυνατότητα να το αποκτήσεις (δεν είναι μπλουζάκι με μπερδεύεστε) προετοιμάζεσαι.
Περνάει ο καιρός και το μωρό σου μεγαλώνει, όσο όμως μεγαλώνει τόσο πλησιάζει και η ώρα της βάφτισης. Και πρέπει να βρείς κουμπάρος και ποιος θα το βαφτίσει και όλα αυτά, εκκλησίες κλπ κλπ κλπ
Προχτές που λέτε είχα τη χαρά να βγώ με ένα φίλο μου στην αγορά για να δούμε και να ψάξουμε για βαφτιστικά. Πέραν του ότι στο κέντρο της πόλης (Μητροπόλεως - Τσιμισκή ) δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα απο προϊόντα και μαγαζιά βρήκαμε κάποια πολύ ωραία κομμάτια. Έλα όμως που εγώ δεν είχα ξαναβγεί και δεν ήξερα τι παίζει. Όταν όμως ανακάλυψα τι πρέπει να αγοράσει κανείς για μια μέρα και μάλιστα δυο ωρίτσες το πολύ έπαθα ΣΟΚ.
Χίλια δυό πραγματάκια, μικρά, μεγάλα που είναι για μια μόνο φορά. Ρουχαλάκια για το μωρό, τα εσώρουχα, καραβόπανο για το νονό για να κρατήσει το μωρό, το μπουκάλι για το λάδι, ειδικό (;) σαπούνι για το μωρό την ώρα της βάφτισης!!! μια τσάντα για να τα βάλεις όλα αυτά μέσα, κάτι άλλα χαζά και όλα αυτά το σύνολο που είναι πολύ απλά μπορεί να κοστίσουν απο 500 και κάτι μέχρι 1000 €.
Όταν αναφέρθηκαν οι τιμές κόντεψα να πέσω κάτω αλλά δεν το έκανα καθώς έχουμε κι ένα στυλ, το χειρίστηκα απαλά. Ποιος είπε πως οι γονείς και οι κουμπάροι εν τέλει έχουν τόσα πολλά χρήματα να δώσουν. Και ποιος είπε πως είναι λογικό ένα φόρεμα για μωρά να έχει όσο έχει μια μπλούζα Hermes!!!!!!!! Είναι εξωφρενικό, πως είναι δυνατόν το φορεματάκι για ενα κοριτσάκι ενός έτους να κάνει €250. Οι τιμές είναι παράλογες.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως παρόλο που τα φορεματάκια είναι πάρα πολύ όμορφα που είδαμε και τελικά διαλέξαμε είναι πολύ ακριβα, βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τα αγοράσεις αφού τα χρειάζεσαι. Το καλύτερο λοιπόν είναι να καθήσεις να το ράψεις εσύ στην τελική το φόρεμα / κοστούμι για το μωρό. Πιο φθηνά θα σου βγει.
Ελπίζω κάποτε να λογικευτούν λίγο οι τιμές όλων αυτών των προϊόντων.