Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Και ενώ ο καιρός περνάει, το ΠΑ.ΣΟ.Κ νιώθει την ανάσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α όλο και πιο κοντά του. Νιώθει το τρέμουλο που νιώθει μια γυναίκα όταν ο εραστής της, την πλησιάζει απο πίσω και η ανάσα του της χαϊδεύει το λαιμό. Τρέμει απο το ρίγος που της προκαλεί. Η βασική διαφορά όμως μεταξύ των δύο σκηνικών είναι πως η γυναίκα δεν θα κάνει τίποτα για να το αποφύγει αλλά θα σταθεί εκεί για να αφήσει τη σκηνή να συνεχιστεί και να φτάσει στο τέλος της. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ απο την άλλη κάνει σπασμωδικές κινήσεις και πολύ βιαστικές τις οποίες βέβαια δεν μπορεί - αν και προσπαθεί - να καλύψει.
Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ή Σ(Φ)Υ.ΡΙΖ.Α. όπως το λέει ένας φίλος μου - εξέλεξε σαν αρχηγό του τον κο. Αλέξη Τσίπρα. Νέος άνθρωπος, επικοινωνιακός απο οτι φαίνεται και δείχνει και ο ίδιος (όπου σταθεί και όπου βρεθεί έχω την αίσθηση, (και καλά) πιο κοντά στους νέους ανθρώπους, αφουγκράζεται την κοινωνία και άλλα τέτοια χαζά και πολύ ωραία παραμυθάκια τα οποία έχουνε αρχίσει να πιστεύουν πολλοί οτι όντως συμβαίνουν. Έχει παρατηρήσει κανείς τον κο. Τσίπρα πως αντιδρά πλέον στις κάμερες και γενικότερα στα φώτα της δημοσιότητας; Σε λίγο θα τον ανακηρύξει το STATUS άνδρα της χρονιάς, θα κάνει γυμνή (λέμε τώρα) φωτογράφηση φορώντας μόνο τη σημαία του κόμματος στο πιο In περιοδικό, θα αρχίσει να προβάλλεται απο το STAR για τα κοσμικά πάρτυ στα οποία παραβρίσκεται και θα κάνει διακοπές μόνο στη Μύκονο (το απαγορευμένο νησί για τα παιδιά του μεγαλοδικηγόρου κου. Αλέξη Κούγια). Ας τον βοηθήσει κάποιος να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν τα μέσα και ιδιαιτέρως η τηλεόραση. Καλό το να είσαι δημοφιλής αλλά αν δεν είσαι η Άννα Βίσση, ο Ρουβάς, η Βανδή έστω η Κοκκίνου βρε παιδί μου, τόση δημοσιότητα δεν σου κάνει καλό.
Ας επιστρέψουμε όμως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έβλεπα τις προάλλες το Γιωργάκη (μεγάλη η χάρη του) pou eixe katebei stin poreia gia to asfalistiko opou kai petyxe kai ton Aleksi Tsipra. Anarwtithika ekeini ti stigmh. Poses fores exw dei to sygkekrimeno anthrwpo na pigainei se poreies kai tetoia skeftika. Den katafera na skeftw polles fores ews kamia mporw na pw.
Ας το γυρίσουμε τώρα στα Ελληνικά - για να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Καμία δεν κατάφερα λοιπόν να σκεφτώ και πόσες φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πως μπορείς να ερμηνεύσεις τώρα εσύ ο απλός παρατηρητής των εικόνων που μεταδίδει η τηλεόραση του Γιώργου να "κατεβαίνει" στην πορεία (νομίζω κατέβηκαν μαζί του και πολλοί υπουργοί και γενικότερα μεγάλα ονόματα ή γνωστά απο το κόμμα) και ακόμη περισσότερο να κάνει και χειραψία με τον Τσίπρα σα να πήγαν για καφέ και να πέτυχε ο ένας τον άλλο "τυχαία". Το ερμηνεύεις ως εξής.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο μικρός Γιωργάκης δεν ξέρουν τι να κάνουν για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην καινούργια δυναμική (αν μπορώ να το πω έτσι) που αναπτύσσεται γύρω απο το όνομα και του συνασπισμού και έτσι προσπαθούν να αντιγράψουν τις κινήσεις αυτού. Φυσικά το καταφέρνουν αλλά το θέμα είναι πως επειδή είναι κακή αντιγραφή του ενός απο τον άλλο γίνεται μεν αλλά ανεπιτυχώς δε. Αυτό ήταν η πρώτη αφορμή. Έρχεται και η δεύτερη αφορμή που επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο τα παραπάνω. Ο Γιώργος έβαλε "λένε" νέους ανθρώπους στο συμβούλιο του κόμματος. Πότε έγινε ξανά κάτι τέτοιο. Είχε ξανακουστεί αυτό είναι σίγουρο και το θυμάμαι αλλά πότε το εφαρμόσανε; ΠΟΤΕ. Τώρα τι έγινε ξαφνικά και γίνεται η υπόσχεση πράξη; Τις πταίει; Κάθησε ποτέ κανείς να αναρωτηθεί;

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Κινήσεις εντυπωσιασμού απο το ΠΑΣΟΚ θα γίνονται συχνά πλέον όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μπροστά στις κάμερες και θα συζητιέται. Μια καινούργια δυναμική μπορεί όντως να δημιουργείται σιγά σιγά αλλά θα φανεί εν καιρό. Ας περιμένουμε λοιπόν. Και ελπίζω να υπάρξουν όντως, νέες, φρέσκες, δημιουργικές και πάνω απο όλα όσο το δυνατόν εφαρμόσιμες και λιγότερο ζημιογώνες προτάσεις για την κοινωνία και τη χώρα.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία θα πω μόνο το εξής. Καααααααααααλάάάάάάάά....

Βρες λές να δούμε και το ΚΚΕ να αλλάζει άρον άρον την Αλέκα;