Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

To Macedonia, or not Macedonia?

Και ενώ η εξεταστική συνεχίζεται, παρακολουθώντας κάπου κάπου τι γίνεται και τι λέγεται στα νέα βλέπεις πως. Τα καυτά θέματα ποικίλουν απο κανάλι σε κανάλι και απο δημοσιογράφο σε δημοσιογράφο. Στον ΑΝΤ1 ας πούμε ο λαϊκός κατα τα άλλα παρουσιαστής ειδήσεων (του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αυτήν τη στιγμή) επιμένει λαϊκά. Το λέει και ο τίτλος του. Όλες οι υπόλοιπες ειδήσεις επιμένουν το ίδιο.

Αυτό που καίει φυσικά "άπαντες" είναι το θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας τους. Macedonia or not Macedonia? Ιδού η απορία. Σήμερα είχανε καλεσμένο στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA έναν δημοσιογράφο της εκεί χώρας τον οποίο βολιδοσκοπούσανε με ερωτήσεις και απο όσο εγώ κάθησα και είδα το δελτίο - καθώς δεν είναι και για πολύ ώρα να το βλέπεις - ο κακαουνάκης δεν έμαθε ποτέ τι σημαίνει συνομιλία. Απλά φωνάζει. Αναρωτιούνται λοιπόν τι γίνεται με το θέμα, και τι θα κάνουν οι Η.Π.Α. και πως θα αντιδράσει ο κωστάκης, ο δικός μας ο μπούλης.

Υπάρχουν όμως κάποιοι οι οποίοι αναρωτιούνται κάτι πολύ βαθύ και σοβαρό. Έρχονται λοιπόν και ερωτούν (έχει σχέση με το όνομα και είναι αυτό που με έκανε να γράψω αυτό το άρθρο). Ρωτούν λοιπόν, γιατί οι δημόσιες Ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στη χώρα έχουν στον τίτλο τους, το όνομά τους και δίπλα τη λέξη Μακεδονία. Το δικαιολογούν και ως εξής λέγοντας. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι λογικό να χρησιμοποιούν οτι τίτλο θέλουν και μπράβο τους, οι δημόσιες Ελληνικές επιχειρήσεις πως τολμάνε (άκου να δεις. ΤΟΛΜΑΝΕ!!!) να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία;

Και έρχομαι εγώ τώρα και αναρωτιέμαι. Στη χώρα στην οποία επενδύσανε (FYROM στη συγκεκριμένη περίπτωση), απο τη στιγμή που οι πολίτες της αναφέρονται έτσι μεταξύ τους πως πρέπει μια εταιρία να ονομαστεί, ΑΛΛΙΩΣ; Μπορείς να μου πείς 1000 δικαιολογίες, θα σου πώ όμως το εξής. Πόσα περιθώρια έχει μια εταιρεία η οποία κάνει επενδύσεις στο εξωτερικό να κάνει μια κίνηση λάθος και να πάνε χαμένα τα κεφάλαια που διέθεσε για την επένδυση αυτή; Στο απαντώ κι όλα. ΚΑΜΙΑ. Γιατί; Επειδή στην ξένη χώρα η κρατική (ή δημόσια) επιχείρηση δεν είναι δημόσια αλλά, ιδιωτική. Πως μεταφράζεται αυτό; Όπως για όλες τις άλλες επιχειρήσεις. Πως αν δεν κάνει αυτό που πρέπει θα κλείσει. Και τότε οι άνθρωποι που τώρα φωνάζουν γιατί χρησιμοποιούν το Μακεδονία, θα φώναζαν γιατί οι ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις βγαίνουν στο εξωτερικό και σπαταλούν τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων για λάθος κινήσεις απο τη στιγμή που δεν αποδίδουν. Μα καλά, είναι λογικό αυτό το πράγμα;

Επίσης, κάτι που δεν είπα πιο πάνω. Απο ότι φαίνεται μάλλον θα γίνει αυτό που επιθυμούν τα σκόπια. Γιατί; Η απάντηση και πάλι είναι λογική. Επειδή εμείς όταν έπρεπε να λύσουμε το θέμα των σκοπίων εθελοτυφλούσαμε και γυρνούσαμε απο την άλλη σκεπτόμενοι πως δεν θα έρθει ποτέ το θέμα ξανά στο προσκήνιο (πετούσαμε αετό κοινώς) ενώ, οι πολιτικοί της άλλης χώρας κάνανε πολύ καλές δημόσιες σχέσεις και αυτή τη στιγμή απλά θερίζουν τους καρπούς αυτών των κινήσεων.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. (να παραμείνετε τόσο μαλάκες όσο είστε)

Αλλάζουμε θέμα λοιπόν και προχωράμε παρακάτω.
--> Δημοσκόπηση.
--> ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Σ(Φ)ΥΡΙΖΑ.
--> Τρία κόμματα πλέον.
--> Δύο αρκετά δυνατά.
--> Ένα που ανεβαίνει.
--> Ένα που κατεβαίνει.
-->Και ένα που πάει να φάει τα μούτρα του μόνο του (σαν παιχνίδι φαίνεται).

Στο δεξιό ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται γιατί δεν πάνε καλά και τι κάνουν λάθος και πως και γιατί τους φεύγουν οι ψηφοφόροι αριστερά. Λες και είναι κατάστημα ακούγεται και έχουν σιγά σιγά αρχίσει να χάνουν τους πελάτες τους. Έτσι βλέπουν πλέον το κοινό που πάει και ψηφίζει. Σε λίγο θα βλέπουμε και τηλεπαιχνίδι με τον διακριτικό τίτλο, "Βρές τον κόμμα που πέφτει". Μια απορία έχω όμως τώρα εγώ. Πότε ήταν το ΠΑΣΟΚ αριστερό κόμμα κι εγώ δεν το πήρα χαμπάρι; Εντάξει, δεν ασχολούμαι και πολύ με την πολιτική το παραδέχομαι αλλά, πότε το ΠΑΣΟΚ ήταν αριστερό; Δεν το κατάλαβα μέχρι τώρα.


Η νέα δημοκρατία είδε τα ποσοστά της να πέφτουν. Λες και πότε ήταν σοβαρό κόμμα και τώρα αναρωτιούνται γιατί χάνουν. Θα ρωτήσω μόνο ένα πράγμα. Κάνει ο μπούλης για πρωθυπουργός; Αν είναι δυνατόν. Μα είναι μπούλης. Θα μου πείς τώρα εσύ. Γιατί, κάνει ο Γιωργάκης για υποψήφιος; Όχι θα απαντήσω είναι η αλήθεια αλλά, κάποιο χαζό πρέπει να είναι μπροστά και να φαίνεται. Στο σπίτι ας παίζει με τα παιχνίδια του.


Ο τσίπρας απο την άλλη. Δεν έχω κάτι να πώ γι'αυτόν. Θα πώ απλά οτι μου αρέσει. Δεν ξέρω γιατί. Δεν ξέρω αν θα τον ψήφιζα ποτέ αλλά, μου αρέσει. Μου βγάζει μια αίσθηση, πώς να το πω. Δεν ξέρω. Αλλά μου βγάζει μια αίσθηση.

Πολλά θέματα κατά τα άλλα. ΔΕΗ, η τιμή του δολαρίου, η κακοκαιρία στην Ευρώπη (καλοκαιρία στην Ελλάδα), οι εκλογές στις Η.Π.Α. (πόσο καιρό κρατάνε επιτέλους) και πολλά ακόμη θέματα, τα οποία στο δελτίο του ΑΝΤ1 έρχονται δεύτερα γιατί η τιμή της ντομάτας στη λαϊκή αγορά είναι πιο σημαντική απο οτιδήποτε άλλο.

Καλώς ορίσατε λοιπόν στην Ελληνική Τηλεόραση. Το ΕΣΡ σας εύχεται να έχετε μια ευχάριστη διαμονή. Snacks, hot dog, nachos, και ότι άλλο θέλετε κατα τη διάρκεια, είναι μια χορηγία των διαφημιζομένων. Καλή σας απόλαυση.

Grigsgr

GAP

ΔΕΝ ΘΕΛΩ