Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Όρεξη για μαγειρική

Σήμερα απο το πρωί με είχε πιάσει η όρεξη να μαγειρέψω και έτσι καταπιάστηκα με ό,τι έχω στο σπίτι καθότι έχω σχεδόν αδειάσει τα πάντα και πρέπει να πάω σουπερ μάρκετ για ανεφοδιασμό. Έχουν μείνει πάντως κάποια ακόμη τρόφιμα οπότε και καταπιάστηκα με αυτά. Ασχολήθηκα λοιπόν και σκέφτηκα ότι θα ήθελα να κάνω κάτι για να με χορτάσει αλλά να είναι και γευστικό για να μου αφήσει στο τέλος μια ωραία αίσθηση στον ουρανίσκο. Κατέληξα λοιπόν να βγάλω στο τραπέζι το αλεύρι βρώμης, αλεύρι ζέας, πτισάνη, βρώμη και τυρί κατσικίσιο.
Πτισάνη με βρώμη, τυρί κατσικίσιο και δυόσμος.

Ανέμειξα τα αλεύρια της βρώμης και το ζέας, έριξα το νερό απο την πτισάνη που το είχα βάλει στο θερμός για να φουσκώσει και ξεκίνησα το ανακάτεμα. Η ζύμη έδεσε πάρα πολύ ωραία και απέκτησε μια πολύ όμορφη υφή. Το άφησα λίγο να "ηρεμήσει" και το έβαλα στον ήλιο σκεπασμένο με μια πετσέτα. Στον ενδιάμεσο χρόνο ασχολήθηκα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανέμειξα την βρώμη και την πτισάνη, έριξα τυρί και έριξα και μερικά φύλλα απο δυόσμο απο την αυλή μιας φίλης μου. 

Μόλις μπήκαν στο φούρνο.

Άπλωσα τη ζύμη με τα χέρια αφού την είχα κόψει σε τρια μέρη και ξεκίνησα να τη γεμίζω. Τα έψησα στο φούρνο και νταν! Έτοιμα για φαγητό. Πεντανόστιμο, πάρα πολύ χορταστικό, απίστευτα υγιεινό και φτιαγμένο απο τα χεράκια μου. 
Αφού βγήκαν απο το φούρνο.


Καλή μας όρεξη!!!