Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007

Luciano Pavarotti died 71 | Απεβίωσε ο Λουτσιάνο Παβαρότι


Απεβίωσε την Πέμπτη στην κατοικία του στη Μόντενα της Ιταλίας ο διάσημος Ιταλός τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι. Ο μάνατζερ του Παβαρότι, Τέρι Ρόμπσον, επιβεβαίωσε την είδηση, δηλώνοντας ότι πέθανε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο 71χρονος Παβαρότι, ένας από τους σπουδαιότερους τενόρους της εποχής του, έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος και είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση τον Ιούλιο του 2006 στη Νέα Υόρκη. Από τότε αποσύρθηκε στη Μόντενα, ακυρώνοντας όλες τις εμφανίσεις του.

Από την Τετάρτη τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για σοβαρή επιδείνωση της υγείας του.

Ο Παβαρότι, ο σημαντικότερος τενόρος της γενιάς του, κέρδισε τη φήμη με μια μοναδική του εμφάνιση στο Κόβεν Γκάρντεν το 1963. Η τελευταία του εμφάνιση στη σκηνή έγινε στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τορίνο τον Φεβρουάριο του 2006.

Στις αρχές του καλοκαιριού η σύζυγός του Νικολέτα είχε δηλώσει στη διάρκεια εκδήλωσης προς τιμήν του στην Ισκια, ο Παβαρότι αισθάνεται καλά. "Ποτέ δεν ξέρεις με αυτήν την αρρώστια. Ο Λουτσιάνο πάει καλά, ολοκλήρωσε τον πέμπτο κύκλο χημειοθεραπείας", είπε χαρακτηριστικά.

Η είδηση του θανάτου του ανάγκασε την αστυνομία της Μόντενα να αποκλείσει την περιοχή που βρίσκεται η βίλα του για να εμποδίσει τους θαυμαστές του να πλησιάσουν.
"Στο σπίτι του, στην εξοχή κοντά στη Μόντενα, την ιδιαίτερη πατρίδα του ήθελε
να αφήσει την τελευταία του πνοή" ο Λουτσιάνο Παβαρότι, δήλωσε ο δήμαρχος της
πόλης Τζόρτζιο Πίγκι, ο οποίος πρόσθεσε πως η κηδεία του διάσημου τενόρου
μπορεί να γίνει την Κυριακή. Ο Πίγκι επισήμανε πως ο Παβαρότι πέθανε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη βίλα του στα περίχωρα της Μόντενα.

"Ο Παβαρότι ήθελε να πεθάνει σπίτι του. Τον είδα την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν καταβεβλημένος από την αρρώστια, αλλά είχε όρεξη για κουβέντα. Μιλήσαμε ακόμα και στην τοπική διάλεκτο", πρόσθεσε ο δήμαρχος της πόλης αυτής στη βόρεια Ιταλία. "Ήταν ένας άνθρωπος με απαράμιλλο ταλέντο, αναγνωρισμένο διεθνώς", επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε: "ο Λουτσιάνο δεν μπόρεσε να κερδίσει την τελευταία μάχη, αλλά η τέχνη και η προσωπικότητά του θα ζουν στην αιωνιότητα".


credit: e-go.gr

Τηλεμαραθώνιος | Προσφοράς και Αλληλεγύης

Έγινε χτες και ειλικρινά δεν έχω καταλάβει κάτι. Υποτίθεται πως συμμετείχαν σε αυτόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας και πως θα μετέδιδαν ταυτόχρονα το ίδιο πρόγραμμα. Ο ΣΚΑΙ έδειχνε ειδήσεις, το Μακεδονία έδειχνε τα κλασσικά, δηλαδή ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ και τα υπόλοιπα δείχνανε κανονικά τον τηλεμαραθώνιο. Βέβαια μάλλον εκεί κατα το STAR δεν πρέπει να κατάλαβαν πως η μετάδοσή τους σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια είχε μια μικρή καθυστέρηση. Τέλος πάντων. Εγώ δεν μπόρεσα να τον παρακολουθήσω καθότι σήμερα και σ ε λίγη ώρα γράφω οπότε χτές δεν έπαιζε τηλεόραση αλλά διάβασμα. Πόσα χρήματα μαζεύτηκαν; Πως ήταν η όλη εκδήλωση; Τι έγινε γενικότερα; Εγώ λίγο τα πρώτα 15 λεπτά που είδα μπορώ να πω οτι σαν διοργάνωση δεν μου άρεσε πολύ.
Πάντως μπράβο τους που το κάνανε και αυτό. Να δούμε τώρα τι θα γίνουν όλα αυτά τα χρήματα και δεν αναφέρομαι μόνο στου τηλεμαραθώνιου που πιστεύω οτι θα φτάσουν εκεί που πρέπει αλλά γενικότερα σε όλα τα χρήματα που έχουν δωθεί-δωρηθεί-μαζευτεί. Ποιός θα φάει τα περισσότερα και πόσα απο τα λιγότερα που θα φτάσουν στους πληγέντες θα φτάσουν όντως;
Θα μπορέσει η ζωή να επανέλθει; Οι άνθρωποι να ξαναβρούνε το ρυθμό τους;
Επίσης θέλωνα ρωτήσω και κάτι άλλο. Τώρα πλέον που έχουν καεί όλα αυτά τα μέρη εκεί κάτω είναι σωστό να μείνουν οι άνθρωποι εκεί πέρα αυτό το χρόνο τουλάχιστον; Είναι καλό για την υγεία τους; Δεν θα προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα όλη η κατάσταση, προβλήματα γενικότερα και πιο σοβαρά στην υγεία, καρκίνους και όλα αυτα; Τίποτα; Κάποιος δεν πρέπει να τους προστατέψει και απο αυτές τις συνέπειες και όχι μόνο απο τις συνέπειες της βροχής;