Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Θάλειας μεζεδοτεχνείο @ Γκύζη

Θα αναφερθούμε σε ένα απο τα αγαπημένα μου μαγαζιά για φαγητό στην Αθήνα. Πρόκειται για το μεζεδοτεχνείο της Θάλειας που είναι στου Γκύζη. Το έμαθα λόγω γενεθλίων όπου με είχαν καλέσει για να παραβρεθώ. Είναι ένα μαγαζί χαμένο μέσα στα στενά δρομάκια της περιοχής όπου για να πας θα πρέπει είτε να βρεθείς τυχαία μπροστά του, είτε να στο πούνε, είτε να είσαι απο αυτούς που αρέσκονται να τρώνε καλά και να ψαχτείς μόνος σου. 



Αφού πήγαμε λοιπόν την πρώτη φορά, πήγαμε κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες. Γενικότερα πάμε συχνά εκεί γιατί μας αρέσει. Η περιοχή είναι πολύ ωραία γιατί είναι ήσυχη, χαλαρή και δεν έχεις φασαρία. Είναι το περιβάλλον που θέλεις. Το μαγαζί σαν μαγαζί δεν θα σε μαγέψει. Μην περιμένεις να πας και να πάθεις σοκ απο το πόσο εκπληκτικό είναι σαν χώρος. Είναι αυτό που πρέπει. Ούτε πολλά για να ξεχνιέσαι ούτε λιγότερα απο όσα χρειάζεσαι. Με το που θα μπείς όμως, σε περιμένει ένα ζεστό καλωσόρισμα απο το Γιώργο, πολλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ πιάτα φαγητό τα οποία με κάθε μπουκιά θα τα ευχαριστιέσαι όλο και περισσότερο και ένα πραγματικό ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε στο τέλος. Στα φαγητά υπάρχει αγάπη, υπάρχει φροντίδα και είναι πεντανόστιμα. Δεν είναι το γρήγορο φαγητό ενός εστιατορίου το οποίο θα σου παρέχει μεν καλό φαγητό αλλά θα είναι ένα εστιατόριο και τίποτα περισσότερο. Στη Θάλεια είναι λες και στα μαγειρεύει η δεύτερη μαμά σου. 



Πρέπει όμως να αναφερθώ και στον κρυμμένο άσσο του καταστήματος, αν και πλέον το λες λίγο αργά. Δίπλα απο το μαγαζί, υπάρχει μια μικρή παραδεισένια αυλή, με μεγάλους βασιλικούς στη μέση, φυτεμένους πάνω απο ένα πηγάδι, ένα μεγάλο δέντρο που καλύπτει ένα μέρος της και κρυμμένη σχεδόν εντελώς απο τους περαστικούς για να τρώς χωρίς αδιάκριτα βλέματα (βλέπε τις ακριβώς απο πάνω φωτογραφίες).


Στην τελευταία μας επίσκεψη δοκιμάσαμε τα παρακάτω, τα οποία μας πρότεινε η ίδια η Θάλεια για να μας φροντίσει.

Σαλάτα χόρτα γιατί είμαι και λάτρης. Κλασικό.



Μελιτζανοσαλάτα. Ειδική παραγγελία. Μισή έχει αρκετό σκόρδο και η άλλη είναι κανονική. Όσο σκόρδο δηλαδή είχε απο την αρχή. 


Κεφτεδάκια με πατάτες.



Και το αγαπημένο μου συκώτι. Αυτό ήταν με ρύζι ανάμικτο με κριθάρι και καραμελωμένα κρεμμύδια. ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΥΚΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ    Π Ο Τ Ε!!!!!  Έβαζες το πιρούνι πάνω στο συκώτι και σχεδόν έμπαινε μόνο του αβίαστα μέσα στο κρέας. Ήταν τόσο μαλακό, τόσο γευστικό, τόσο ωραίο που θα μπορούσα να είχα φάει όλο το απόθεμα που είχε μέσα.

Στο τέλος σε περιμένει γλυκό φυσικά, πάντα απο τα χεράκια της Θάλειας. Δεν είναι σταθερό. Ανάλογα με την εποχή αλλάζει. Δικό μου αγαπημένο, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. 


Φάγαμε και τρώμε κάθε φορά που πάμε στη Θάλεια εκπληκτικά. Χορταίνουμε και δεν μας βγαίνει και ακριβά. Σίγουρα είναι ένα απο τα μαγαζιά που πρέπει να μπεί στη λίστα σας και να παραμείνει εκεί. Θα το ευχαριστιέστε κάθε φορά το ίδιο!!! Να μου πείτε την άποψή σας αν πάτε.

Το μεζεδοτεχνείο της Θάλειας θα το βρείτε στου Γκύζη, πίσω απο το εφετείο Αθηνών. 
Κουτσικάρη 47, Αθήνα 
Τηλέφωνο: 2155207098