Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αναχίτα @ Χαλάνδρι

Τι θα λέγατε να γευτούμε περσικά φαγητά και σε αυτό το άρθρο; 

Αναφέρομαι στο Αναχίτα, ένα εστιατόριο στο Χαλάνδρι, αρκετά γνωστό απο ότι καταλάβαμε απο την επίσκεψή μας και αρκετά όμορφο συνολικά. Το επισκεφτήκαμε τυχαία, καθίσαμε και αρχίσαμε να ρουφάμε τις μυρωδιές απο τα φαγητά που ετοιμάζονταν και να απολαμβάνουμε τον χώρο και την ατμόσφαιρα.

Ένα κατάστημα στο οποίο δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τι ευτυχία), ειναι ωραίο και χαλαρό σαν χώρος που μπορεί να γίνει και λίγο ενοχλητικό, όσον αφορά τη φασαρία, σε περίπτωση που γεμίσει το μαγαζί αλλά η συνολική αίσθηση που σου βγάζει είναι ωραία. Φαίνεται σαν τα μικρά οικογενειακά μαγαζιά στα οποία ευχαριστιέσαι να πας γιατί σου βγάζουν αυτό το κάτι!!!!

Έπειτα απο λίγο ήρθε η σερβιτόρα η οποία ήταν όπως πρέπει (μαζί μας τουλάχιστον). Αρκετά φιλική, αρκετά απόμακρη και αρκετά εξυπηρετική. Ο τέλειος συνδυασμός δηλαδή. Παραγγείλαμε με μια μικρή βοήθειά της στις λεπτομέρειες και ξεκίνησαν να έρχονται. 

Αρχικά ήρθε η σαλάτα. Απο αυτές τις σαλάτες τις περσικές που έχουν μέσα ούτε κι εγώ θυμάμαι  τι αλλά, ξέρεις πως θα είναι με έντονες ωραίες γεύσεις, δροσερές πολύ και θα θες κι άλλο.


Ακολούθησαν τα κεφτεδάκια που θα δείτε, μεγάλα πολύ με κόκκινη σάλτσα και αρκετά γευστικά. Μαζί με αυτά ήρθαν και πίτες.



Και συνεχίσαμε με τα κυρίως.

Παραγγείλαμε κεμπάπ το οποίο είναι λίγο διαφορετικό απο αυτό που τρώνε στην Αθήνα. Έχει άλλα μπαχαρικά και διαφορετικές ποσότητες. Συνοδευόταν απο ρύζι με Berries. Ήταν ωραίο και αρκετά μαλακό το κρέας και το ρύζι είχε ενδιαφέρον.


Και ήρθε και το κοτόπουλο με το ρύζι. Και αυτό είχε την πουτανιά του με διάφορα μέσα. Ήταν ωραίο επίσης και με μια διαφορετική γεύση. Απαλή και γλυκιά. Μας άρεσε αρκετά.



Σαν μαγαζί μας άρεσε, ευχαριστηθήκαμε το φαγητό του και περάσαμε πολύ ωραία. Τιμές λογικές και φαγητό επίσης χορταστικό. Φύγαμε με καλές εντυπώσεις και σίγουρα είναι στη λίστα με τα μαγαζιά που θα επισκεφτούμε πάλι.


Θα το βρείς:
Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, 15233, Χαλάνδρι
Θα μιλήσεις μαζί τους στο: 2106891222


Καλή  όρεξη!


Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες είνα δικές μου (grigsgr) τραβγμένες με το Sony Xperia Z1. Ουδεμία σχέση έχω με το μαγαζί. Για όποια χρήση παρακαλώ πρώτα επικοινωνήσετε.