Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Φωτιά στην Κρανιά Ολύμπου στη Λάρισα | συμβαίνει τώρα (i) upd3


Καλημέρα με μια όμορφη εικόνα απο τον ήλιο να ανατέλει μέσα απο τη θάλασσα με συννεφειά και ένα κρύο αέρα να φυσάει και να κρυώνει την ατμόσφαιρα.
Ξεκινάμε με αυτή την εικόνα καθώς απο την άλλη πλευρά η φωτιά πίσω απο το βουνό συνεχίζει να καίει ευτυχώς σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με χτές το βράδυ οπότε και ξεκίνησε. Με το πρώτο φως της ημέρας, ένα ελικόπτερο ξεκίνησε να επιχειρεί στην περιοχή και είχε άμεσα αποτελέσματα όμως η φωτιά αναζωπυρώνεται εξαιτίας του αέρα που φυσάει και στη βλάστηση που καίει.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μάθαμε σήμερα το πρωί απο το απέναντι διαγωνίως χωριό (ραψάνη) η φωτιά έχει κάψει μια αρκετά μεγάλη έκταση απο εχτές το βράδυ όμως έχει μείνει στην περιοχή των κρανιώτικων όπερ σημαίνει στην περιοχή που ανήκει στο χωριό της Κρανιάς και δεν προχώρησε περισσότερο.
Η φωτιά σιγά σιγά αρχίζει να σβήνει. Τελικά το ελικόπτερο της πυροσβεστικής έκανε καλή δουλειά και τώρα έχουν αναλάβει οι πυροσβέστες απο το έδαφος. Ευτυχώς υπήρξε άμεση δράση και δεν επεκτάθηκε περισσότερο.

Φωτιά στην Κρανιά Ολύμπου στη Λάρισα | συμβαίνει τώρα (i) upd2

Έφτασε η ώρα λοιπόν, εγώ την πέφτω για νάνι έχοντας όμως καλά νέα για όσους μένουν ή έχουν σπίτια εδώ γύρω. Η φωτιά σιγά σιγά σβήνει. Ένα μπράβο στην πυροσβεστική για την ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ της. Συνεχίστε την καλή δουλειά παιδιά.

Φωτιά στην Κρανιά Ολύμπου στη Λάρισα | συμβαίνει τώρα (i) upd


Εντάξει λοιπόν, νεώτερα απο τη φωτιά. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει τουλάχιστον 10 πυροσβεστικά (δεν ξέρω αν είναι τα ίδια που πέρασαν απο την αρχή που κατέβηκαν κάποια για ανεφοδιασμό και ξανανέβηκαν στο βουνό).

Η φωτιά έχει προχωρήσει απο το σημείο που ήταν αρχικά όπως κοιτάζεις το βουνό και το χωριό της Κρανιάς προς τα αριστερά και παραμένει απο την πίσω πλευρά του βουνού, δηλαδή πάνω απο το χωριό της Κρανιάς και πίσω απο την κορυφή. Όπως το βλέπω εγώ απο το σημείο που βρίσκεται το σπίτι μου
στο χωριό πρίν απο την κρανιά η φωτιά πρέπει να είναι καλή ακόμη αλλά νομίζω πως είναι μικρότερη σε μέγεθος πλέον. Ας ελπίσω οτι θα σβήσει. Μέχρι τη στιγμή που θα νυστάξω και θα την πέσω ελπίζω να έχουν καλυτερέψει τα πράγματα και οχι να έχουν γίνει χειρότερα.