Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Για την Ελλαδα ρε γαμωτο!!!


Θεωρείς πως υπάρχει εικόνα που μπορεί να εκφράσει καλύτερα όσα περνάει ο τόπος αυτές τις μέρες; Ο εύζωνας δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί όμως τα μάτια του τα λένε όλα. ΟΛΑ!!!
Όσα δεν τολμούν να πούν κάποιοι άλλοι που θα έπρεπε. Αυτά που δεν λέγονται αλλά φαίνονται είναι αυτά που ακούγονται περισσότερο τελικά. Διεκδίκησε το δικαίωμα σου στη ζωή και στη φύση. Μην την αφήνεις να καεί για κάποιον άλλο.


Nothing can show you better than this image. This man is in front of the building of the parliament. He cannot move, he cannot speak but he can show his feelings through his eyes...

Δωρεά €60 εκατ. από τον όμιλο Λάτση και την EFG Eurobank στους πυρόπληκτους

Παραθέτω αυτό το κείμενο (ένα μέρος του δηλαδή) για να επικεντρωθώ στα κόκκινα γράμματα. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιοχών και στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το κόστος του προγράμματος θα ανέλθει σε 60 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG απεφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ έκαστος προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του 2007 στη χώρα μας , αλλά και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς πρόληψης ανάλογων καταστροφών και να συμβάλουν στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η υλοποίηση του προγράμματος των τριών φορέων θα εξελίσσεται και θα εναρμονίζεται σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα θέτει η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα εκπονήσει για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις δέσμες πρωτοβουλιών που ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

1. Δέσμη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων:

Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με απώλεια συγγενικών προσώπων.
Οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες που έχασαν την κύρια κατοικία τους ή άλλο βασικό περιουσιακό στοιχείο.
Πλήρης διαγραφή των υπολοίπων οφειλών των στεγαστικών, καταναλωτικών και αγροτικών δανείων που έχει χορηγήσει η Eurobank ΕFG στις δύο ανωτέρω κατηγορίες πληγέντων.
Οι δικαιούχοι των ανωτέρω ενισχύσεων θα προσδιοριστούν επί τη βάσει της επίσημης καταγραφής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.