Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ZouBurlesque. Μίλησέ μου γι'αυτό!

Ας μιλήσουμε για μια παράσταση που παρακολούθησα στην Λάρισα όταν ήμουν τα Χριστούγεννα.
Ανήμερα Χριστουγέννων λοιπόν, με κάτι φίλους πήγαμε και είδαμε το ZouBurlesque στο Stage. 

Ο χώρος ήταν ωραίος και ο κόσμος που ήταν ήδη μέσα φαινόταν ανυπόμονος έως και αρκετά χαρούμενος για την παράσταση που θα παρακολουθούσε. Και ξεκίνησε λοιπόν...


Είναι μια παράσταση που απο άποψη κουστουμιών και σκηνικών, είναι απλή. Αυτό που λέμε όμως, απλή αλλά ωραία οπότε, έχεις μια θετική εντύπωση απο την αρχή. Η παράσταση έχει σαν μότο "Let's Jazz this City". Και μπορώ να πω ότι κάτι ωραίο έκανε. Οι συμμετέχοντες στην παράσταση, τραγουδούν και χορεύουν. Τα τραγούδια είναι γνωστά σε όλους μας, μας αρέσουν και τα έχουμε χορέψει ή σιγοτραγουδήσει κάποια στιγμή.  Συμμετέχουν ηθοποιοί, τραηγουδιστές και χορευτές. Παρατηρώντας κανείς όλους όσους παίζουν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι ποιός. 

Ερμηνείες απο κάποιους δυνατές, απο κάποιους χαλαρές και απο κάποιους άλλους ελαφρώς φοβισμένες. Η αμηχανία στις κινήσεις μερικών είναι εμφανής, ενώ η μή επιθυμία (το λέω ευγενικά) μερικών να μην ασχοληθούν με το να δώσουν ένταση στις κινήσεις τους, όσον αφορά το χορευτικό κομμάτι ήταν, κάτι περισσότερο απο εμφανής και ήταν άσχημο μπορώ να πώ γιατί χαλούσε τη συνολική εικόνα. Στην παράσταση επίσης, υπάρχουν πάρα πολύ καλές φωνές. Πραγματικά πολύ καλές φωνές. Πιστεύω επίσης ότι είναι καλό όταν ένας ηθοποιός ή γενικότερα Performer ανεβαίνει στη σκηνή, είναι καλό να ξεχνάει την εικόνα του και να μην φοβάται να την χαλάσει για χάρη του ρόλου. Αρκετοί ήταν αυτοί που φοβόντουσαν να κάνουν κάποια πράγματα γιατί μπορεί να μην φαινόντουσαν καλά στον κόσμο. Γενικότερα ήταν μια πολύ καλή παράσταση την οποία απήλαυσα και ευχαριστήθηκα και θα παρότρυνα να τη δείτε - αν παιζόταν ακόμη.

Ήταν η δεύτερη φορά που ανέβηκε η εν λόγω παράσταση. Δεν είχα δει την πρώτη δυστυχώς. Ο κόσμος έφευγε ευχαριστημένος και αυτό φαινόταν στο πρόσωπό τους ενώ όλες οι παράστασεις ήταν γεμάτες απο κόσμο. Μήπως αυτό μας δείχνει ότι οι άνθρωποι της επαρχίας τα ζητάνε και τα επιβραβεύουν αυτά; 

Έρχεται κι άλλη παράσταση απο την παραγωγό του εν λόγω και θα είναι ακόμη καλύτερη. Συντονίσου για να τα μάθουμε όλα.


Υ.Γ. Προσωπικά, πέραν του ότι ευχαριστήθηκα την παράσταση, θέλω να πω ένα μπράβο σε αυτούς που τολμούν, και σε αυτούς που πιστεύουν. Είναι καλό να γίνονται πράγματα (όπως λέει και η Βάνα) και είναι καλό να υπάρχουν άνθρωποι που τα πιστεύουν και τα επιβραβεύουν. Απο εμένα, ένα μεγάλο μπράβο.