Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Μήπως ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις;

Bloggers Unite - Blog Action Day
Κάποια στιγμή παλιότερα είχε έρθει η Θεία μου στη Θεσσαλονίκη και είχε μείνει ένα σαββατοκύριακο. Σε κάποια φάση εκεί που έπλενε τα πιάτα μου λέει "Η Σούλα πήρε πλυντήριο και ξέρεις τι οικονομία κάνει; Έχει γλιτώσει πάρα πολλά χρήματα".
Όταν την είδα μου γύρισε το μάτι ανάποδα. Γύρισε και μου το είπε αυτό ενώ ή ίδια δεν κάθησε να κρίνει τον τρόπο με τον οποίο και αυτή αλλά και η Σούλα πλένουν τα πιάτα. Ο τρόπος αυτός είναι ο εξής. Πάμε στην κουζίνα, ανοίγουμε τη βρύση και την ξεχνάμε (όχι την αφήνουμε), ανοιχτή μέχρι να τελειώσουμε και το τελευταίο πιάτο. Γιατί φυσικά το να πλύνουμε όλα τα πιάτα με τη βρύση κλειστή και να την ανοίγουμε ΜΟΝΟ όταν χρειάζεται είναι λάθος μεγάλο. Το νερό πρέπει να τρέχει συνεχώς απο την πρώτη στιγμή. Εκείνη την ώρα την κοιτάζω και τη ρωτάω. "Δεν μου λες ρε Θεία, η Σούλα πλένει τα πιάτα με τον ίδιο τρόπο όπως εσύ;" μου απαντάει πως ναι και τότε της είπα κι εγώ πως τώρα καταλαβαίνω γιατί έκανε μεγάλη οικονομία στο νερό.
Τα πλυντήρια νοικοκυρές μου και νοικοκύρηδές μου κάνουν οικονομία στο νερό επειδή το χρησιμοποιούν μόνο όταν πρέπει και δεν το έχουν να τρέχει μόνιμα. Αλλά είχαμε ποτέ έλλειψη απο νερό μέχρι τώρα; Όχι ακόμη. Ετοιμαστείτε όμως. Τίποτα δεν είναι τόσο μακρυά όπως φαίνεται. Και τότε να δώ τι θα κάνουμε όλοι μας.
Σήμερα είναι Blog Action Day, το θέμα αυτό το δημοσιεύω έχοντας σαν εφαλτήριο αυτή τη μέρα αλλά όχι σαν τον λόγο. Ήθελα πολύ καιρό να το ανεβάσω.

Ας προσέξουμε λίγο όλοι μας για να έχουμε. Και δεν μιλάω για μείσωση ρύπων και όλα αυτά τα οποία είναι απαραίτητα αλλά το νερό μπορούμε να το "σώσουμε" με ελάχιστες κινήσεις. Χρειαζόμαστε απλά προσοχή. Μην το σπαταλάτε απο τη στιγμή που δεν το έχουμε απεριόριστο.