Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Περνάνε οι μέρες...

Δρομάκια πλημμυρισμένα απο τη μυρωδιά του βασιλικού.
Ακακίες "φορτωμένες" με μικρά άσπρα μυρωδάτα λουλουδάκια που μυρίζουν λες και πας στον παράδεισο.
Καυσαέριο εναντίον Όμορφων μυρωδιών.

Μπήκε η άνοιξη πλέον και το βλέπεις παντού, το μυρίζεις συνέχεια, το αισθάνεσαι. Πλέον δεν έχει δικαιολογία να μην είσαι χαρούμενος. Δεν έχεις δικαιολογία να γκρινιάζεις. Βγές έξω, διασκέδασε, πέρνα καλά, πιές καφεδάκι, δες φίλους, κανονίστε αποδράσεις για τα σαββατοκύριακα. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Μεγάλη Εβδομάδα πλέον, εβδομάδα των παθών κατα την εκκλησία. Στις εκκλησίες όλης της χώρας καθημερινά θα τελούνται λειτουργίες και θα γίνεται η ανάγνωση των ευαγγελίων. Τα πάθη του Χριστού θα ξεδιπλώνονται μπροστά σου μέσα απο το άκουσμα και το ανάγνωσμα των ευαγγελίων. Να νιώθεις πως συμπάσχεις, να νιώθεις πως συμμετέχεις κι εσύ σε αυτό το μυστήριο.
Νηστίσιμα εδέσματα γεμίσανε τα τραπέζια μας. Διαφορετικές γεύσεις. Άλλες αισθήσεις, άλλες γεύσεις. Το λάδι, τα όσπρια, τα μυρωδικά, ψωμί κι ελιές. Λαδάκι επάνω στη φέτα και ρίγανη για τη μυρωδιά και τη γεύση. Τραγανιστό ψωμί, ξεροψημένο στη φωτιά. Ποιός μπορεί να πει πως το πάσχα είναι μια γιορτή την οποία δεν τη νιώθεις, δεν την καταλαβαίνεις, δεν την ζείς κι εσύ.
Οι πόλεις σιγά σιγά αδειάζουν, όλοι κατευθύνονται στα χωριά τους ή σε νησιά για να περάσουν αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης. Να δούνε οικογένειες, φίλους, γνωστούς και αγνώστους.
Αυτό το πάσχα ας ελπίσουμε οτι θα προσέχουμε λίγο περισσότερο στο δρόμο καθως οδηγούμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε όλοι μας πίσω υγιείς και όχι με ένα ή δύο άτομα λιγότερο. Ας προσέξουμε για να μπορούμε να ζούμε το πάσχα και όλες τις εποχές και του χρόνου και όλα τα επόμενα χρόνια.

Καλό πάσχα σε όλους. Αν και καθυστέρησα να ανανεώσω το ιστολόγιό μου εύχομαι σε όλους καλό πάσχα και θα επικοινωνήσουμε πιθανόν μετά την Κυριακή του Πάσχα καθώς θα πάω κι εγώ να δω τους δικούς μου.

Στα νεώτερα που θα έρθουν, και στα καλύτερα που θα πραγματοποιηθούν.