Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πιάτο στη Χαλκίδα

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε πάει Χαλκίδα για βόλτα και μπανάκι. Την κυριακή ψάχναμε με την παρέα κάπου να φάμε και μετά απο κάποιας ώρας ψάξιμο καταλήξαμε στο Πιάτο. 

Είναι στο Κουρέντι, μια παλιά γειτονιά της Χαλκίδας.  Το σημείο στο οποίο βρίσκεται το μαγαζί είναι πολύ ωραίο. Μπροστά έχει ένα λιμανάκι, και απο όπου και να καθίσεις βλέπεις πράσινο, όχι τσιμέντο. Είναι δροσερά και απολαυστικά και κυρίως επειδή απο κάποια ώρα και έπειτα δεν το χτυπάει ο ήλιος μιας και έχει φυσική σκιά (τι παραπάνω μπορεί να θέλεις;) απο τους ευκάλυπτους.

Αφού λοιπόν το βρήκαμε έπειτα απο ψάξιμο όπως είπαμε, καθίσαμε και χαλαρώσαμε απολαμβάνοντας την ησυχία (αρχικά) και διαβάζοντας τον κατάλογο. Μην περιμένεις να βρείς κανέναν πολύ μεγάλο κατάλογο εδώ, είναι όμως σίγουρα αρκετά ικανοποιητικός για να χορτάσεις και μόνο που τον διαβάζεις! 

Το μαγαζί όπως καταλάβαμε, επικεντρώνεται στο κρέας και όχι στο ψάρι (ποιός είπε ότι τα περισσότερα μαγαζιά στα μέρη με θάλασσα πρέπει να έχουν ψάρι;) και με πολύ καλά αποτελέσματα. Όσο εμείς ασχολούμασταν με τον κατάλογο, ξεκίνησαν να έρχονται και τα καλωσορίσματα στο τραπέζι. Σε υποδέχονται (όπως σε όλα σχεδόν τα μαγαζιά) με ψωμί και μια σως για την αρχή μέχρι να έρθουν τα κυρίως.

Αποφασίσαμε και παραγγείλαμε. Τα πιάτα έφταναν στο τραπέζι όπως "έβγαιναν" απο την κουζίνα οπότε και πρώτη έφτασε η σαλάτα.

Είναι σαλάτα η οποία αποτελούνταν απο αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, τυρί με πάστα ελιάς (μαύρη ελιά) και πιτάκια απο πάνω λεπτά και ξεροψημένα. Σαν γεύση μην περιμένεις να σε εντυπωσιάσει. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και μπορεί επίσης να σε ενοχλήσει το γεγονός ότι  (οι τομάτες τουλάχιστον) ήταν κομένα τα λαχανικά απο κάποια - αν όχι αρκετή - ώρα πρίν. Ίσως να είναι καλύτερα να κατευθυνθείς προς κάποια άλλη σαλάτα.

Συνεχίζοντας, έφτασε το επόμενο πιάτο που είχαμε παραγγήλει.

Τυρί απο τη Χίο (μην με ρωτήσεις συγκεκριμένη ονομασία) στο τηγάνι συνοδευόμενο απο μαρμελάδα λεμόνι. Όπως το βλέπεις. Ακριβώς. Γευστικό πολύ, ωραία τηγανισμένο, χορταστική γεύση και αρκετά "προκλητικό" για να σε κάνει να θέλεις να ορμήξεις ΤΩΡΑ! Το απολαύσαμε.
Αν το φας μαζί με τη μαρμελάδα, ετοιμάσου να έχεις πιο πολύ τη γεύση της μαρμελάδας στο στόμα σου. Η μαρμελάδα επίσης, θα σου βγάλει ίσως μια πικρίλα. Προφανώς κάποιος έπαιξε με τη φλούδα του φρούτου όταν την παρασκεύασε. Μας άρεσε σαν πιάτο. Να το δοκιμάσεις.

Και έφτασαν όπως είναι λογικό και τα κυρίως πιάτα που περιμέναμε. 

Μπριζόλα με πατάτες τηγανητές. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να είχε και μια σάλτσα η οποία μου διαφεύγει. Δεν το δοκίμασα για να ξέρω γευστικά πως είναι. Φαινόταν ωραίο το κρέας και επίσης μαλακό. Ο σερβιτόρος, μας ενημέρωσε πρίν παραγγείλουμε ότι έχει ένα στρώμα λίπους. Η αλήθεια είναι πως είχε κάτι περισσότερο απο ένα στρώμα λίπους αλλά δεν ειπώθηκαν παράπονα για το κρέας απο το άτομο που το έφαγε. Σαν πιάτο πάντως, ήταν απλό και αυτό που έλεγε, όπως και τα υπόλοιπα.

Σουβλάκι με πατάτες, πίτα και σως. Επίσης ένα πιάτο που δεν δοκίμασα αλλά μου σχολιάσανε ότι ήταν ωραίο και μπορώ σίγουρα να βεβαιώσω ότι εκτός απο ωραίο όπως μου ανέφεραν, φαίνεται και χορταστικό με την πρώτη ματιά. Είναι μάλλον ένα πιάτο που θα σας ευχαριστήσει.


Και τελειώνουμε με τα μπιφτέκια γιαουρτλού. Συνοδευόταν απο πιτες κομμένες, τοματίνια και σως γιαουριού προφανώς πασπαλισμένα με πάπρικα. Τα μπιφτέκια γευστικά ήταν ωραία, πολύ καλά ψημένα και επίσης πάρα μα πάρα πολύ μαλακά. Μπορώ να πω ότι το απήλαυσα αρκετά και σίγουρα είναι ένα πιάτο που θα δοκίμαζα ξανά.


Το τραπέζι τελείωσε με ένα πιάτο καρπούζι που μας έφερε το κατάστημα πριν εξοφλήσουμε το λογαριασμό.


Η εξυπηρέτηση ήταν καλή. Μην περιμένεις να το επισκεφθείς και να πετάξεις τη σκόυφια σου απο το πόσο καλά εξυπηρετήθηκες. Θα είναι σίγουρα όμως καλή, σωστή και θα σου παράσχει όσα πρέπει. Εμείς ρωτήσαμε διάφορες πληροφορίες για τα φαγητά όπως τα βλέπαμε και μας απάντησαν σε όλες και ήταν και ακριβής πληροφόρηση. Πρόθυμοι χωρίς να φαίνεται ότι δυσανασχετούν και ευδιάθετοι. Είναι ένα μαγαζί που μια επίσκεψη σας εκεί θα είναι απολαυστική και απο το φαγητό, και απο την εικόνα που έχετε στη θάλασσα και στο πάρκο. Να το προτιμήσετε σίγουρα σε τυχόν μελλοντική επίσκεψη στη Χαλκίδα και να μας πείτε την άποψή σας για να δούμε εάν υπάρχουν κι άλλοι που πιστεύουν ότι το μαγαζί είναι όντως καλό.

Το μαγαζί θα το βρείτε στην:
Εθνικής Συμφιλίωσης και Δρακοπούλου Γωνία.
Τηλ: 2221086691
Χαλκίδα, Εύβοια.

Σημείωση: Είναι καλό να επικοινωνήσετε για να είστε σίγουροι ότι υπάρχουν τραπέζια μιας και υπάρχουν αρκετές κρατήσεις.