Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Πεκίνο 2008 | Beijing 2008


Μετά απο 4 χρόνια και την εκπληκτική (όπως παραδέχθηκαν άπαντες) διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων απο την Αθήνα, φτάσαμε στο Πεκίνο. Το Πεκίνο, το οποίο είναι υπερβολικά μολυνσμένο, πυκνοκατοικημένο, και γενικότερα πολύ. Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι το υπερβολικά μολυνσμένο, τα υπόλοιπα δεν μας αφορούν.

Είδα χτές την τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων και μπορώ να πω οτι καταρχήν δεν εντυπωσιάστηκα. Ήταν ίσως οι πιο φαντασμαγορικοί αγώνες που έχουμε όλοι μας δεί μέχει τώρα. Η χρήση της τεχνολογίας ήταν τρομακτική, τα εφέ μοναδικά και φαντασμαγορικά. Δεν μπορώ να πω επίσης κάτι. Αλλά θα με βρείτε εναντίον των ολυμπιακών αγώνων στη συγκεκριμένη χώρα. Η Ολυμπιακή Επιτροπή θα ήταν καλύτερο αν, πριν παραδώσει τη σκυτάλη των αγώνων στις διοργανώτριες χώρες, έριχνε απλά μια ματιά να δεί τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτές τις χώρες όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κατάσταση στην οποία ζούνε οι κάτοικοί της. Η Κίνα, η χώρα όπου τα πάντα λειτουργούν κάτω απο τον κρατικό έλεγχο, όπου οι ανθρώπινες ελευθερίες είναι κάτι (α)γνωστό, όπου το κράτος κάνει ότι θέλει, διοργανώνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τους αγώνες των οποίων τα ιδεώδη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα πράτει η συγκεκριμένη χώρα. Μπράβο μας. Μπράβο μας λοιπόν.

Συγχαρητήρια στους αρμόδιους της κάλυψης της τελετής έναρξης. Ειδικά στο σκηνοθέτη. Σε ευχαριστούμε για την κοιλιά που έκανε το όλο show, καθώς επίσης και για τις εκπληκτικές λήψεις απο τις χορεύτριες του σταδίου (απο το λαιμό και κάτω μόνο όμως).


Θα προτιμήσω να μην συνεχίσω να σχολιάζω τους αγώνες. Δεν θα τελειώσω. Γενικότερα είμαι αντίθετος στην διοργάνωσή τους απο την Κίνα, απο εκεί και πέρα μπορώ να πω οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν μακράν καλύτεροι (αν όχι οι καλύτεροι μέχρι τώρα).

Ας απολαύσουμε όμως τα αθλήματα, ας ελπίσουμε σε αγωνίσματα καθαρά και σε νέα ρεκόρ.


Ολυμπιακοί Αγώνες ΠΕΚΙΝΟ 2008.
Beijing 2008 Olympic Games