Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Κεφτές και δεν φταίς... στον Πειραιά.

Έχοντας όρεξη για φαγητό έξω και μη μπορώντας να καταλήξουμε που να πάμε, "πέσαμε" επάνω σε αυτό το μαγαζί και αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε. Το εν λόγω κατάστημα είναι στη Φρεαττύδα στον Πειραιά. Το εντοπίσαμε εύκολα τα κατάστημα παρότι η περιοχή δεν βοηθάει προς αυτό.

Υποδοχή. Ψωμί με σάλτσα (dip στα ελληνικά)




Μας υποδέχτηκαν στο χώρο και μας ενημέρωσαν ότι μπορούμε να καθίσουμε όπου θέλουμε. Επιλέξαμε και καθίσαμε. Μας έφεραν τα καλωσορίσματα, δηλαδή νερό και ψωμί με μια σάλτσα και αρχίσαμε να κοιτάζουμε τον κατάλογο για να καταλήξουμε στο τι θα παραγγείλουμε.





Ο κατάλογος δεν είναι μικρός αλλά ούτε και μεγάλος. Όπως μπορεί να καταλάβει κάποιος που θα δώσει σημασία στο όνομα του καταστήματος, αρκετές συνταγές περιστρέφονται γύρω απο το αγαπημένο αυτό φαγητό ή γύρω απο συνταγές όχι με κεφτέδες απαραίτητα αλλά με κιμά. Τον κατάλογο συνοδεύει όπως βλέπετε και στη φωτό ένα χαρτάκι με ένα "φουντωτό" μολύβι όπου, επιέγεις τι θέλεις να παραγγείλεις και το δίνεις στον υπάλληλο που εξυπηρετεί το τραπέζι σας. Φυσικά όταν τα φέρνουν προθυμοποιούνται να σου εξηγήσουν τον τρόπο που παραγγέλνεις για να μην μπερδευτεί κανείς αλλά είναι πολύ απλό και γίνεται σε αρκετά καταστήματα οπότε είναι και γνώριμο σαν διαδικασία. Παραγγείλαμε λοιπόν και αναμέναμε τα φαγητά. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το χώρο.


Για τον χώρο του καταστήματος θα τα πούμε πιο κάτω. Ας μιλήσουμε για τα φαγητά. Καθότι είμαι και καμένος με τη φάβα, παραγγείλαμε για να δοκιμάσουμε. Ήταν κλασσική φάβα τελικά. Δεν είχε κάτι επιπλέον που να διαφοροποιεί τη γεύση οπότε και δεν μας έβγαλε κάτι άσχημο ή δεν μας έκανε κάτι έκπληξη στη γεύση.

Φάβα της Λήμνου

Επόμενη ήταν η Σαλάτα η οποία ήταν αρκετά δροσερή και φαινόταν πολύ ωραία με την πρώτη ματιά. Είχε φουντούκι, ντοματίνια, μαρούλι, πάπρικα και παρμεζάνα (νομίζω ότι μου διαφεύγει κάποιο επιπλέον υλικό). Ήταν καλή αλλά σίγουρα δεν ήταν η σαλάτα που θα πείς ότι σου άρεσε πολύ και θα ενθουσιαστείς. Σίγουρα όμως δεν θα είναι κάτι που δεν θα απολαύσεις.

Σαλάτα "Κεφτές και δεν φταίς"

Σαλάτα "Κεφτές και δεν φταίς"

Ακολούθησε η τηγανιά. Ήταν κλασσική τηγανιά, και μπορώ να πω με βεβαιότητα (προσωπική άποψη πάντα) ότι δεν ήταν ωραία. Δεν θα το σχολιάσω επιπλέον, θα προτιμήσω να το γευτείτε και να μου πείτε εσείς τα σχόλιά σας.

Η τηγανιά του κεφτέ
Αυτό το πιάτο είναι κεφτέδες ψητοί με πατάτες. Η γεύση είναι όντως πιο πολύ σε κεφτέ και όχι τόσο σε μπιφτέκι. Με πατάτες. Είναι ένα αρκετά εύγεστο πιάτο το οποίο θα σας αρέσει. Και ειδικά αν ρίξετε και λεμόνι απο πάνω, έχει και ωραία έντονη γεύση.

Τα κεφτεδάκια της Merkel

Τα κεφτεδάκια της Merkel
Για να καταλήξουμε στους κεφτέδες καρότου με μέλι. Αυτό το πιάτο είναι που με εντυπωσίασε περισσότερο απο όλα εμένα. Πολύ ωραία γεύση. Το μέλι όσο χρειάζεται για να μην είναι πολύ και πολύ ωραία δεμένο με το καρότο. Σίγουρα είναι ένα απο αυτά που θα σας πρότεινα να γευτείτε!

Καροτοκεφτές...με το μελάκι του
Να μιλήσουμε τώρα λίγο για τον χώρο και την αίσθηση που θα λάβει κανείς αν τον παρατηρήσει και, δεν είναι φυσικά απο την γύρω περιοχή ή περιοχές που συμπεριφέρονται έτσι. Θα καταλάβετε διαβάζοντας γιατί το λέω αυτό. 
Αρχικά, το μαγαζί είναι αρκετά φωτεινό, κυριαρχεί το άσπρο μέσα στο χώρο και τα χρώματα απο τις μαξιλάρες που έχουν επιλεγεί για να κάθεται ο επισκέπτης. Αυτό είναι καλό. Τα τραπέζια όπως και οι καναπέδες, είναι κατασκευασμένα με τη νέα μόδα που επικρατεί για το "φτιάξτο μόνος σου", δηλαδή είναι φτιαγμένο με καφάσια. Ο κορμός του τραπεζιού όπως και οι καναπέδες λοιπόν είναι φτιαγμένοι έτσι. Αυτό αρχικά σημαίνει, ότι είναι αρκετά δύκολα στη μετακίνηση μιας και είναι λίγο βαριά, κάτι που θα χρειαστεί να κάνετε για να βολευτείτε να καθίσετε, ενώ αν είσαι γυναίκα και φοράς καλσόν, προσοχή. Έχεις στο τσεπάκι το να σου το χαλάσει. Παρόλα αυτά, ο χώρος σου δίνει μια ωραία αίσθηση λόγω του ότι φαίνεται πολύ νεανικό, πολύ μοντέρνο και φωτεινό όπως προείπαμε.
Η κουζίνα έχει άμεση πρόσβαση στη σάλα, μιας και είναι πιο ψηλά και μπορείς να δεις το μάγειρα που ετοιμάζει τα φαγητά.  Επίσης, υπάρχουν και κάποια τραπέζια στο πεζοδρόμιο.

Το μαγαζί εμένα, μου έδωσε την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι πιο προσεκτικό με την καθαριότητα. Καταρχήν, καθότι το μαγαζί έχει ανοιχτές τις πόρτες του, προφανώς έχει πιο εύκολα σκόνη στον εσωτερικό του χώρο. Όταν καθίσαμε, περνόντας το χέρι μου επάνω απο το τζάμι που κάλυπτε την επιφάνεια του τραπεζιού, έπερνα μαζί και το στρόμα σκόνης που είχε καθίσει επάνω. Αυτό έπρεπε να το έχουν καταλάβει και να το έχουν επιλύσει. Δεν είναι ωραίο όταν κάθεσαι και πας να φας αν νιώθεις ότι το χέρι σου τρίβεται σε σκόνη. Μπορεί το τραπέζι να καθαριστεί μόλις καθίσει ο επισκέπτης. Επίσης, τα πιάτα που έχουν για να σερβίρεις τη σαλάτα και να την τρώει ο καθένας μπροστά του, ήταν ήδη έξω. Αυτό σημαίνει πως όχι μόνο το τραπέζι αλλά και τα πιάτα, έχουν σκόνη.

Η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλή και αρκετά ευγενική. Οι κοπέλες που εξυπηρέτησαν το τραπέζι μας ήταν ευγενικές, πολύ ευδιάθετες και πρόσχαρες. Σε αυτό το σημείο δεν υπήρξε κανένα παράπονο. Τι γίνεται όμως. Επειδή είμαι άνθρωπος που όταν πάει κάπου παρατηρεί και εκλαμβάνει τη συνολική εικόνα, ΣΙΓΟΥΡΑ ο ιδιοκτήτης πρέπει να μάθει να ντύνεται και επίσης να μάθει να συμπεριφέρεται, και αυτός και οι τύποι που είχε μέσα. Για να μην παρεξηγηθώ όμως, να το εξηγήσω λίγο. Ο ιδιοκτήτης φαινόταν απίστευτα πρόχειρος. Με τα πουκάμισα χυμένα απ'έξω, με το να τον παρατηρείς και να λες ότι σίγουρα βαριέται και που είναι στο χώρο και γενικότερα η συμπεριφορά του δεν παραπέμπει σε επιχειρηματία-επαγγελματία. Όσον αφορά τους τύπους-βοηθούς-σερβιτόρους(;). Κάθονταν μαζί με τον ιδιοκτήτη κάτι που δεν μας αφορά αλλά, να κάθεσαι μαζί με το αφεντικό σου, να είσαι χύμα και να κάθεστε να σχολιάζετε ό,τι γκόμενα περνάει απο το δρόμο, κοιτάζοντας τον κώλο της, τα βυζιά της και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς και να κάνετε και εκφράσεις και γκριμάτσες, χωρίς να σας ενδιαφέρει αν αυτό φαίνεται στον κόσμο, είναι λίγο άσχημο και φαίνεται "δεύτερο". Εκτός βέβαια, αν είσαι ο άντρας ο γαμάουα, ο τέλειος, ο βαρύς, ο με την αλυσίδα στο λαιμό και έχεις μεγαλώσει ΜΟΝΟ έτσι. 


Σε γενικές γραμμές, προσωπικά δεν θα πήγαινα εύκολα στο μαγαζί. Κι αν το έκανα θα γινόταν μόνο επειδή η εξυπηρέτηση ήταν καλή και επειδή μου άρεσαν πολύ οι κεφτέδες με το καρότο και το μέλι. Δύσκολα επίσης θα σου πρότεινα να πας αλλά σίγουρα δεν θα το απέκλεια όπως με άλλα καταστήματα. Αν παρόλα αυτά επιλέξεις να το επισκεφτείς, γράψε μας την άποψή σου. Θέλουμε να ξέρουμε.

Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στη διεύθυνση: 
Ακτή Θεμιστοκλέους 44, 185 37, Πειραιάς (Φρεαττύδα), Αττική
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 417 9888


Τα παραπάνω, είναι προσωπική άποψη και δεν εκφράζω κανένα κατάστημα, κανένα τίποτα. Για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.