Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Time has Come for the Fires of 2007| Ήρθε η ώρα για τις φωτιές το 2007




Φοβάμαι για το μέλλον και οχι μόνο το δικό μου. Δεν ξέρω τι άλλο με περιμένει στη στροφή καθώς θα προχωρώ. Όλες αυτές τις μέρες ζω με την αγωνία του τι να γίνεται άραγε στην εύβοια και την Πελοπόννησο. Άραγε να έχουν σβήσει οι φωτιές ή όχι ακόμη; Να έχουμε κι άλλα άτομα τα οποία θα έχουν πέσει "θύματα" της φωτιάς; Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ και τι να πρωτοκάνω πλέον. Νιώθω οργισμένος, όχι μόνο επειδή δεν μπορούσε ΑΚΟΜΗ να σβήσουμε αυτές τις φωτιές αλλά δεν μπορούμε καν να αντιδράσουμε. Τα γεγονότα και οι πληροφορίες μου ερχόντουσαν απο παντού όλες αυτές τις μέρες.
Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε, 63 νεκρούς, χιλιάδες - αν οχι εκατομμύρια - στρέμματα καμένα απο τη φωτιά, εκατοντάδες έως χιλιάδες άστεγους, τοπία απίστευτης ομορφιάς πλέον απλά κατεστραμένα και αφημένα στην τύχη τους, τις ψυχές και την όρεξη για ζωή τόσων ανθρώπων απλά να μην υπάρχει. Όλα αυτά χαθήκαν και έφυγαν μακρυά μαζί με τις στάχτες των δέντρων και σπιτιών, πήγαν αλλού, έφυγαν, όμως πίσω τους άφησαν θλίψη, απογοήτευση - για όλους αυτούς που προσπαθούν να κερδίσουν κάτι απο τις φωτιές - και οργή.

Καθόμουν λοιπόν και έβλεπα και βλέπω εδώ και τρεις μέρες ειδήσεις. Στο μαγαζί που δουλεύω είχαμε την τηλεόραση ανοιχτή αλλά με τον ήχο κλειστό, οπότε έβλεπα μόνο την εικόνα. Θέλω λοιπόν να σχολιάσω κάποια πράγματα. Θα τα γράφω όπως μου έρχονται. Απο τα κανάλια το μοναδικό που είχε την καλύτερη αντιμετώπιση και στάση (αν μπορώ να το πω έτσι) απέναντι στη φωτιά είναι το ΣΚΑΙ (και η ΝΕΤ φαντάζομαι). Τα υπόλοιπα κανάλια με ένα γρήγορο πέρασμα που έκανα αν έχουν το θεό τους. ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ. Είπαμε να έχουμε και λίγο σθένος όσον αφορά αυτά που κάνουμε, να κερδίσουμε απο τη φωτιά αλλά δεν χρειαζόμαστε πολιτική τώρα που η Ελλάδα ΚΑΙΓΕΤΑΙ. Δεν θέλουμε κόντρες, θέλουμε λύσεις. Θέλουμε να δούμε σε πράξη όσα λέτε και λένε, δεν μας ενδιαφέρει τι θα ακούσουμε αλλά τι θα δούμε. Ο ΑΝΤ1 είδα οτι έβαλε επάνω δεξιά στην οθόνη του μια Ελληνική σημαία που κυμάτιζε ή κυματίζει ακόμη (δεν το γνωρίζω). Την έβαλε για ποιο λόγο; Για να κάνει πιο εντυπωσιακή την εικόνα ή για να κάνει εμάς περισσότερο έλληνες και να αισθανθούμε περισσότερο την εικόνα; ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ. Οι εικόνες ήταν αρκετές για να ξυπνήσουν τον καθένα, δεν μας χρειαζόταν η εικόνα η οποία σε συνδυασμό και με την πολιτική που ασκούσε το κανάλι ταίριαζε γάντι. Τα υπόλοιπα κανάλια δεν ξέρω τι κάναν.
Οι πολιτικοί μας. Είδα τον μπούλη (τον καραμανλή εννοώ) να πηγαίνει στον τόπο της φωτιάς. Τι ακριβώς πήγε να κάνει; ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ; ΒΟΗΘΗΣΕ; Τον είδε κανείς να βοηθά; Γιατί εγώ αυτό που φαντάζομαι είναι πως οταν πηγαίνουν αυτά τα άτομα σε εκείνα τα σημεία τέτοιες στιγμές απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα καθώς απασχολούν τις δυνάμεις με μια επιπλέον σκοτούρα, την προστασία του για να μην καεί και δεν έχει μετά η χώρα πρωθυπουργό. ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ. Ο κωστάκης ο σημίτης άραγε να πήγε εκεί κάτω ή προτίμησε την ασφάλεια της Αθήνας; Απο εδώ και πέρα τι θα γίνει; Ποιος θα μας σώσει;
Πλησιάζει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, όλοι τους θα είναι εδώ όμως πιστεύω πως εδώ θα είναι και οι αναμνήσεις μας απο όλες αυτές τις εικόνες. Να τους δώ ΟΛΟΥς τι θα κάνουν τότε που θα πάνε να κάνουν παιχνίδι με τη φωτιά και όλους τους καημένους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν τίποτα πλέον σε αυτό τον κόσμο.
Έβλεπα στην τηλεόραση και σπάραζε η καρδιά μου τις γιαγιάδες και τους παππούδες να προσπαθούν να τους πάρουν απο τα σπίτια τους για να μην καούν λέγοντάς τους πως η περιουσία τους είναι λιγότερο σημαντική απο τη ζωή τους. Όμως κάτι μας διαφεύγει. Πως γίνεται να πείς σε ένα γέροντα να φύγει για να σώσει τη ζωή του, όταν ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΡΗ. Όταν όλες του οι αναμνήσεις γυρίζουν γύρω απο αυτές τις αυλές, περπατούν πάνω σε εκείνους τους δρόμους; Τη ζωή του προσπαθεί να σώσει πάλι. Τη ζωή του όπως την είχε ζήσει μέχρι τώρα και όπως τη θυμόταν. Κρατούσε τις αναμνήσεις του ζωντανές μέχρι να πεθάνει κι εκείνος. Για όλους αυτούς η ζωή τελείωσε εδώ. Δεν έχουν πού να πάνε, τι να κάνουν. Τίποτα.
Άκουσα οτι ο οργανισμός σχολικών κτιρίων και η τράπεζα της Ελλάδος έχουν δώσει απο 5 εκατομμύρια έκαστος για τους πυρόπλικτους, η αγροτική 3,5 και οι άλλες τράπεζες σχεδιάζουν και αυτές να δώσουν απο κάτι. ΤΟ ΣΚΈΦΤΟΝΤΑΙ; Φέτος το πρώτο εξάμηνο έχουν βγάλει σε κέρδη σχεδόν όσα είχαν βγάλει πέρυσι όλο το χρόνο!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ; ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ; Η γιάννα (η αγγελοπούλου - δασκαλάκη ρε συ) έδωσε 10 εκατομμύρια (έτσι μου είπαν τουλάχιστον).
Η κυβέρνηση τι θα κάνει για όλους αυτούς που είχαν δάνεια και άλλα τέτοια απο εκείνες τις περιοχές; Θα τους δώσει απλά παράταση χρόνου στο να πληρώσουν τη φορολογία τους; Τρομερή λύση. Μπράβο κωστάκη. Υπάρχουν λόγια να περιγράψει κάποιος όλη αυτή την κατάσταση;
Εδώ επάνω στη Θεσσαλονίκη έβρεξε, εκεί κάτω δεν μπορούσε να βρέξει; Τι θα γίνουν πλέον όλα αυτά τα μέρη εκεί κάτ μετά τη φωτιά; Δεν είναι μέσα στην πόλη για να κινδυνεύουν κάτοικοι κάτι που σημαίνει πως το έδαφος θα αρχίσει σιγά σιγά να υποχωρεί με τις πρώτες βροχές. Αντιπλυμμιρικά έργα μπορούν να γίνουν εκεί η δεν προλαβαίνουν; Να βάλουμε την Αλέκα, τον αλαβάνο, τον Γιωργάκη, τον Κωστάκη και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς μαζί με τους ακόλουθούς τους να τα κάνουν τα έργα. Τη βουλή ολόκληρη. Να δούνε τότε πως λερώνουν το κοστούμι τους.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ. ΔΕΙΞΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ (ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ) ΣΤΙΣ 7 ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΥΡΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΥΟΜΑΣΤΕ.

Και κλείνω με το εξής. ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ...

Fires 2007 Greece


Satellite image of Greece on fire.