Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κεικ με αλεύρι ζέας και κακάο.

Το δοκιμάσαμε με ένα φίλο και σας το προτείνουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε γλυκό με το αλεύρι ζέας που έχω σπίτι μου. Έτσι λοιπόν συγκεντρώσαμε τα υλικά και ξεκινήσαμε να "δημιουργούμε". Σαν υλικά δεν έχει καμία διαφορά απο το απλό, καθημερινό, συνηθισμένο κέικ εκτός απο το ότι χρησιμοποιήσαμε διαφορετικό αλεύρι. Για να μην με θεωρήσετε πολυλογά ή ό,τι άλλο.
Αναμείξαμε τα υλικά, τα ομογενοποιήσαμε και το αφήσαμε να ψηθεί ανυπομονόντας για το αποτέλεσμα καθώς ήταν η πρώτη φορά που προσπαθούμε κάτι τέτοιο. Έπειτα απο τον κατάλληλο χρόνο μας βγήκε αυτό. 





Όπως - εύκολα - μπορεί κάποιος να δει, το κέικ δεν μας βγήκε το κλασσικό συνηθισμένο που είναι το ωραία φουσκωμένο να το κοιτάς και να το λιγουρεύεσαι. Το αλεύρι είναι "βαρύ" καθώς είναι ολικής άλεσης και αυτό δεν το βοήθησε να φουσκώσει όπως πρέπει, έτσι, μας βγήκε αρκετά συμπηκνωμένο αλλά πολύ καλά ψημένο και γευστικά αρκετά καλό. Θα το συνέστινα σίγουρα ως μια πρόταση για πρωινό και κυρίως για τα παιδιά αντί των συνηθισμένων κέικ με το κλασσικό αλεύρι. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα γλυκό αρκετά γρήγορο και εύκολο με αποτελέσματα που θα σας ευχαριστήσουν. Εμείς προτιμήσαμε το σερβίρισμα με σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι καθώς την ήθελε την παρέα του.

Εάν κάποιος βρεί ακριβώς τη δόση που πρέπει να μπεί σε υλικά για να φουσκώνει και με αυτό το αλεύρι παρακαλώ ας μου το σημειώσει γιατί με ενδιαφέρει.