Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Μαγειρική με πτισάνη.

Καλαμαράκια γεμιστά με τυρί και Πτισάνη. Μια συνταγή που φοβόμουν λίγο να κάνω αλλά τελικά αποδείχθηκε εκπληκτική. Είναι ακριβώς αυτό που διαβάζεις και τίποτα επιπλέον.
  • Καλαμάρια (ήταν κατεψυγμένα Καλλιμάνης τα δικά μου) ολόκληρα 
  • Τυρί λευκό κατσικίσιο απο τη Λάρισα γιατί τιμάμε τα πάτρια εδάφη
  • Πτισάνη
  • Αλεύρι για τα καλαμάρια - χρησιμοποίησα αλεύρι ζέας.
Καθαρίζεις τα καλαμάρια αλλά δεν βγάζεις ακόμη αυτή τη χαζομάρα που έχουν σαν σκελετό. Ετοιμάζεις το μίγμα για το γέμισμα. Εγώ έβαλα μόνο τυρί στο οποίο έριξα θυμάρι και λάδι και ήταν αρκετό. Όσον αφορά την πτισάνη. Για να σου γίνει γρήγορα και να μην πεδεύεσαι άδικα βράζοντάς την, κάνεις το εξής. Παίρνεις ένα θερμός ( ή όπως λέγεται), ρίχνεις μέσα την ποσότητα που θέλεις να φάς - υπολόγισε ότι για ένα άτομο περίπου 4 κουταλιές είναι αρκετές - και το γεμίζεις με βραστό νερό. Κλείνεις και το αφήνεις την άκρη για να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα (απο 25' μέχρι και 40' θα σου βγεί όπως πρέπει). 

Γεμίζεις τα καλαμάρια, βγάζεις αυτό το χαζό σαν σκελετό που έχουν και τα μαγειρεύεις. Εγώ για λόγους ταχύτητας τα έκανα τηγανητά αλλά ήθελα να τα δοκιμάσω στον φούρνο. Σερβίρεις μαζί με την πτισάνη και είναι έτοιμο. Είναι πολύ γρήγορο, πολύ ωραίο, χορταστικό και κάνει καλό!!!