Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Παλιά Φάβα @ Παλαιό Φάληρο

Ας μιλήσουμε λοιπόν για την Παλιά Φάβα. Ένα κατάστημα κρυμμένο μέσα στα στενάκια του Παλιού Φαλήρου, σε δρόμο ο οποίος είναι γειτονιά, ήσυχος και χαλαρός. Να κάθεσαι και να απολαμβάνεις την ηρεμία.
Είναι ένα μαγαζί το οποίο θα πρέπει να είσαι παρατηρητικός για να μπορέσεις να το εντοπίσεις αλλά σίγουρα το βρίσκεις. Θα σου αρέσει μόνο αν αρέσκεσαι στο να πηγαίνεις σε μαγαζιά τα οποία δεν δίνουν ιδιαίτερη βάση στη διακόσμηση του χώρου αλλά στο φαγητό. Το κατάστημα είναι όπως ήταν παλιά οι ταβέρνες. Προσωπικά μου αρέσει αυτήν η φάση. Θα είμαι όμως σύντομος για το συγκεκριμένο μαγαζί.

Ας μιλήσουμε για το φαγητό. Παραγγείλαμε χόρτα βραστά με κολοκυθάκι! Το κολοκυθάκι η αλήθεια είναι πως ήταν η έκπληξη μιας και δεν το είχα δοκιμάσει ούτε κι εγώ ποτέ και δεν μου το είχαν προσφέρει ποτέ έτσι.



Συνεχίσαμε με φάβα (εννοείται) μιας και εγώ μπορώ να πω ότι αρέσκομαι πολύ στο να τρώω το συγκεκριμένο φαγητό. Ήταν πάρα πολύ ωραίο. 




Επειδή με την παρέα όμως είμαστε και λίγο ό,τι να'ναι παραγγείλαμε ΚΑΙ ψάρι ΚΑΙ κρέας. Ψάρι λοιπόν με σάλτσα μουστάρδας. Ήταν νόστιμα, ωραία ψημένα και η σάλτσα μουστάρδας όσο έπρεπε.


Και περάσαμε στο συκώτι με ρύζι. Νομίζω ότι μπορώ πλέον να κάνω διατριβή με τόσα που έχω δοκιμάσει. Είναι ένα απο τα φαγητά που μου αρέσουν πολύ και το τρώω συνεχώς όταν έχω ευκαιρία.


Το συκώτι μπορώ να πω ότι ενώ ήταν νόστιμο και ωραίο, δεν ήταν τόσο πετυχημένο όσο το συκώτι που φάγαμε σε άλλο κατάστημα (βλ. εδώ). Καταλήξαμε βεβαίως αφού είχαμε φάει όλα τα υπόλοιπα να ζητήσουμε να μας βάλουν το κρέας σε πακέτο να το φάμε την επόμενη ημέρα (είχαμε ήδη χορτάσει με τη σαλάτα και τα ψάρια!!!).  
Πληροφορία: Επειδή το συκώτι το έφαγε το δεύτερο άτομο της παρέας και όχι εγώ, σε ερώτηση εάν ήταν καλό την επόμενη ημέρα, μου είπε ότι ναι, ήταν αρκετά καλό. 

Θα πήγαινα ξανά στο μαγαζί (αν και όχι εύκολα) σε φάση που επιστρέφω απο θάλασσα και θέλω να φάω κάπου που να με κάνει να νιώθω χαλαρά και άνετα, μακρυά απο βαβούρα, και επειδή απήλαυσα το φαγητό. Δεν θα ξαναπήγαινα γιατί δεν μου άρεσε καθόλου η εξυπηρέτηση και μου έβγαλαν λίγο ότι βαριόντουσαν όλοι τους. Δική σου απόφαση. Σίγουρα πάντως το φαγητό ήταν καλό, οι μερίδες πολύ καλές και δεν μας βγήκε ακριβά.

Μπορείτε να βρείτε το μαγαζί:
Αχαιών 38, Παλαιό Φάληρο
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το μαγαζί:
2109311994
6939961249
6937464488
info@paliafava.gr



Τα παραπάνω, είναι καθαρά προσωπικές απόψεις.