Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Dark thinking...

Τα φώτα της πόλης. Πόσο διαφορετικά φαίνονται όλα τη νύχτα. Πόσα πράγματα, αντικείμενα, ιστορίες, χάνονται μέσα στο σκοτάδι; Πόσα απο αυτά θέλουμε να χαθούνε και πόσα όχι; Κλαίμε για αυτά που χάνουμε ή χαιρόμαστε για όσα εξαφανίζονται;

Το σκοτάδι είναι ένα πέρασμα. Ένα πέρασμα απο το παλιό στο καινούργιο. Είναι το τέλος μιας αρχής και η αρχή ενός άλλου τελους, άγνωστο ακόμη, κι όμως τόσο μαγικό, τόσο αναπάντεχο, τόσο ρομαντικό, τόσο τροματικό. Πάντα υπάρχει ένα τέλος, για άλλους χαρούμενο, για άλλους θλιβερό.

Φοβάσαι να κλείσεις τα μάτια επειδή δεν ξέρεις το όνειρο που θα δείς αν θα είναι όνειρο ή εφιάλτης. Τα κλείνεις όμως και παρόλο που τελικά δεν βλέπεις όνειρο, σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό σου. Προσπαθείς να μην σκέφτεσαι. Αφήνεις το χρόνο να περνά και "αδειάζεις" το μυαλό σου.

Το πρωί που ξημερώνει σε βρίσκει με τα μάτια κλειστά να τρεμοπαίζουν και ένα χαμόγελο σχηματισμένο στα χείλη σου. Κοιμάσαι. Ο ήλιος μπήκε κυφά απο το παράθυρο. Δεν σε ξύπνησε όμως. Σε χάιδεψε απαλά στο πρόσωπο, εσύ το κατάλαβες, παραπονέθηκες, γύρισες απο την άλλη και τον άφησες να φύγει. Δεν θα σε ενοχλήσει ξανά, χάθηκε, πίσω απο τα σύννεφα.

Το σκοτάδι σπάνε τα φώτα απο τα προτεχνήματα. Φωτίζουν ολόκληρο τον ουρανό. Ο κόσμος γιορτάζει. Γιορτάζει για κάτι καινούργιο, περιμένει κάτι άλλο, ελπίζει στην αλλαγή. Δεν γνωρίζει αν θα έρθει αλλά περιμένει.


Μια φλόγα απο το κερί. αυτό σπάει τη μονοτονία και σε κάνει να σκέφτεσαι. Τα πυροτεχνήματα έξω έχουνε σταματήσει. Έχει περάσει αρκετή ώρα απο τότε. Ξημερώνει μια καινούργια μέρα πλέον, ένας καινούργιος μήνας και μια καινούργια χρονιά αρχίζουν. Εύχεσαι ότι πιο όμορφο, γνωρίζεις όμως πως πρώτα χρειάζεσαι υγεία. Αυτό εύχεσαι σε όλους, αυτό και για εσένα. Κοιτάς την οθόνη του κινητού σου. 01-Ιαν-2008 04:03 Χαμογελάς. Εύχεσαι καλή χρονιά στον εαυτό σου και κοιτάζοντας το κερί, κλείνεις σιγά - σιγά τα μάτια. Ελπίζεις το πρωί να σε βρεί να χαμογελάς. Καλό ξεκίνημα.

Οι όμορφες στιγμές δεν σταμάτησαν ποτέ, απλά εσύ δεν τις έβλεπες. Το πρωί που θα χαράξει θα τα έχει αλλάξει όλα.
το κείμενο αυτό γράφτηκε την ώρα και την ημερομηνία που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο.