Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μαζωμός @ Μαρούσι

Κανονίζεις να βγείς με φίλους και σου λένε θα σε πάνε σε μαγαζί δικό τους. Λες εντάξει, κλάιν, θα είστε παρέα. Σε έχουν προϊδεάσει όμως ότι θα σε πάνε σε μαγαζί Ναξιώτικο. Και έχεις αρχίσει τώρα και σκέφτεσαι τι φαγητό μπορεί να είναι και πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι καθώς, σου έχουν περιγράψει φαγητά απο εκεί και σου φάνηκαν πολύ νόστιμα. Κι έρχεται λοιπόν η άγια τούτη ημέρα και σε πάνε. Έτσι κι εμείς, καταλήξαμε στο Μαζωμό στο Μαρούσι.

Σαν μαγαζί δεν θα σε εντυπωσιάσει. Ένας μεγάλος χώρος, ενιαίος, κάποιες φωτογραφίες και αντικείμενα που να θυμίζουν Νάξο κι έφτασες. Αυτό είναι όλο. Μπορεί να είναι και λίγο πνιγμένο στον καπνό κάποιες φορές. Μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά καθότι είχαμε και γνωστούς αλλά ήταν πολύ ευχάριστο. Καθίσαμε και ήρθε η ώρα της παραγγελίας. Για το τραπέζι μας ετοιμάστηκαν κλασσικά πιάτα της περιοχής και για τα οποία μας έλεγαν ότι είναι πεντανόστιμα και ότι θα τα απολαύσουμε πολύ. Οπότε και ξεκίνησαν να έρχονται...

Σαλάτες με ντάκο, τυρί κι ντομάτα. Απλά πεντανόστιμο. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τρώω. Νομίζω πως η αίσθηση που αφήνει στο στόμα είναι εκπληκτική. Δροσερό και πολύ εύγευστο. Υπέροχο. Και φυσικά τα κλασσικά και αγαπημένα χόρτα!
Το αγαπημένο ψωμί που συνόδευε τέλεια(!) την τυροκαυτερή.

Αυτό είναι κάτι σαν τυρόψωμο φαντάσου. Ζύμη με τυρί τηγανισμένο. 

Εδώ μιλάμε για κάτι που ενώ σαν εικόνα δεν εντυπωσιάζει, σαν γεύση και αίσθηση εκπλήσει. Προσοχή, είναι και ελαφρώς πικάντικο καθότι μέσα έχει κρεμμύδι και κολοκύθα αν θυμάμαι καλά. Είναι πάντως πεντανόστιμο. Μην το φοβηθείς.

Πήραμε και μια ποικιλία απο κρέατα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς σκεφτόμασταν πως θέλαμε να πάρουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία που είχε γιατί ήμασταν 5 άτομα αλλά, απο το μαγαζί μας είπαν να μην το κάνουμε γιατί θα είναι υπερβολή. Θα ήταν όντως!
Με την ποικιλία σκάσαμε και φαντάσου ότι έμειναν και μερικά κομμάτια παρά τις φιλότιμες προσπάθειές μου να τα εξαφανίσω όλα!!!

Μην με ρωτήσεις το κρέας (θα μάθω πληροφορίες και θα το ενημερώσω) αλλά είναι μαζί με μακαρόνι αν και νομίζω ότι είχαμε κι άλλες επιλογές να το σερβίρουμε. Έχω την αίσθηση ότι με μακαρόνι είναι πιο κλασσικό στο νησί. Τι θες να σου περιγράψω; Το πόσο μαλακό ήταν το κρέας ή το πόσο νόστιμο ήταν και αυτό; 

Στο τέλος, έτσι για τη γλύκα μας έφεραν και αυτό. Παρότι ήμασταν τυχεροί και φάγαμε κι επιπλέον.
Το μαγαζί σερβίρει αυτό αλλά στο βάθος φαίνεται και τούρτα. Στο δίπλα τραπέζι για καλή μας τύχη είχαν γενέθλια οπότε και μας έδωσαν και ένα κομμάτι. Και τα δύο ήταν απλά υπέροχα. 


Γενικότερα το μαγαζί δεν με εντυπωσίασε σαν χώρος αλλά το φαγητό του μου άρεσε πολύ. Σίγουρα θα ξαναπήγαινα αν ήταν πιο κοντά για να το επισκεφτεί κάποιος. Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα και θα περάσεις πολύ ωραία θα δείς. Αν πάς να μας γράψεις τα σχόλιά σου κι εσύ. Σαν τιμή στο τέλος δεν ξέρω αν ήταν ακριβό ή φθηνό καθότι ήμασταν με γνωστούς οπότε μάλλον είχαμε λίγο διαφορετική τιμολόγιση. Πάντως μην περιμένεις ότι θα σου βγεί χαμηλά αλλά ήμασταν και πολλά άτομα και παραγγείλαμε ένα σκασμό. Υπολογίζω ότι είναι στα φυσιολογικά επίπεδα τιμών.

Το μαγαζί θα το βρείς 
Κυπρίων Αγωνιστών 19-21, Ν.Μαρούσι (κάτω απο το Σισμανόγλειο)
Θα επικοινωνήσεις μαζί τους στα τηλ: 2108035800 & 6981333355
ή στο email: info@mazomos.com.gr

Σημείωση: Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες απο εμένα (grigsgr) με το Sony Xperia Z1.Η τυχόν αναδημοσίευση αυτών είναι καλό να γίνει έχοντας ζητήσει την άδεια.