Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο κήπος της Εδέμ @ Μαρούσι


Θα μιλήσουμε για κάτι που απο το όνομα σε κάνει να πιστεύεις ότι θα μεταφερθείς σε ένα παραδεισένιο μέρος. Θα αναφερθούμε λοιπόν στον Κήπο της Εδέμ. Ένα μαγαζί του οποίου η κουζίνα θα σου προσφέρει γευστικές απολαύσεις Λιβανέζικες. 

Δεν θα έλεγα ότι το μαγαζί έχει κάτι το ιδιαίτερο για να σε τραβήξει εκτός απο την κουζίνα του η οποία είναι ωραία (αν δεν σου αρέσουν οι εν λόγω γεύσεις δεν θα σε ευχαριστήσει ιδιαίτερα) και επίσης την αρκετά φιλική εξυπηρέτησή του. Είναι αρκετά μεγάλο και ευρύχωρο και θα νιώθεις άνετα. Είναι απο εκείνα τα μαγαζιά που δεν σε πνίγουν έχοντας τόσο έντονη διακόσμηση ή τόσα πολλά καθίσματα που δεν μπορείς να περάσεις. 

Η εξυπηρέτηση που εμείς βιώσαμε ήταν πολύ ευγενική, πολύ φιλική και επίσης ήταν αρκετά ευχάριστη. Διακριτική, προσεκτική, ευχάριστη, διαθέσιμη. Αυτές είναι οι εντυπώσεις συνολικά.

Παραγγείλαμε φαγητά που είναι αρκετά γνώριμα σε εμάς γευστικά αλλά ήταν με μπαχαρικά και γεύσεις απο την δική τους περιοχή. Στο τραπέζι μας λοιπόν έφτασε:

Σαλάτα. Νομίζω είχε μέσα ταμπουλέ, μαρούλι, είχε ένα μυρωδικό του οποίου το όνομα δεν θυμάμαι αλλά ήταν πολύ έντονο και ντομάτα. Αρκετά δροσερή σαλάτα, αρκετά νόστιμη και διαφορετική (λόγω του μυρωδικού που δεν θυμάμαι).

Ρύζι το οποίο έιχε ξηρούς καρπούς και σταφίδες (και κάτι άλλο). Ήταν ωραίο και επίσης νόστιμο.


Σουβλάκι κοτόπουλο συνοδευόμενο απο ρύζι, σαλάτα, πίκλες, μια ψητή ντομάτα και μια πολύ ωραία σάλτσα (σως) γιαουρτιού. Εγώ νομίζω πως απο το εν λόγω πιάτο που δοκίμασα αρέστηκα περισσότερο στο γιαούρτι. Τα σουβλάκια ήταν ωραία επίσης. 


Κεμπάπ


Γενικότερα είναι ένας χώρος που θα σου συνέστηνα να επισκεφθείς. Εάν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικές γεύσεις, είναι απο αυτούς που θα το ευχαριστηθείς. Εάν θέλεις να έχεις καλή εξυπηρέτηση, σίγουρα θα το ευχαριστηθείς. Εγώ σίγουρα θα ξαναπήγαινα. 


Το μαγαζί θα το βρείς:
Περικλέους 24, Μαρούσι
τηλ: 2106146808

Φάε και να μου πεις την άποψή σου αλλά, να είσαι προετοιμασμένος. Εάν δεν σου αρέσουν οι γεύσεις των εκεί περιοχών (γεύσεις ανατολής εννοώ) ας είσαι λίγο προετοιμασμένος. Μην το καταδικάσεις. Έχει ωραίο φαγητό.

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες απο εμένα (grigsgr) με το Sony Xperia Z. Όλες οι απόψεις και γνώμες είναι προσωπικές.

Ποιός ανακάλυψε την Αμερική; @ Vault

Διανύοντας μια εβδομάδα όπου είχαμε έκρηξη πολιτιστικών ερεθισμάτων, πήγαμε να μάθουμε "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική".  Φτάσαμε λοιπόν στο θέατρο Vault και αναμέναμε να ξεκινήσει η παράσταση. Ανεβήκαμε στον πρώτο, μας οδήγησαν στις θέσεις μας και η παράσταση ξεκίνησε.

Δύο γυναίκες, μια ζωή, πολλές εμπειρίες, χαμένες ευκαιρίες. Πιστεύω είναι μια φράση που μπορεί να καλύψει το σύνολο του έργου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω, γιατί θα είμαι κακός (θα εξηγήσω γιατί).

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι είναι μια παράσταση που θα σου έλεγα να πας να τη δεις σίγουρα. Θα σου προκαλέσει προβληματισμό, θα σε βάλει σε σκέψεις, θα σε κάνει να αναρωτηθείς τι γίνεται μετά και ανάμεσα. Παρακολουθείς τη ζωή δύο γυναικών, τα προβλήματά τους, τις χαρές τους, τις επιλογές τους. Βλέπεις τι αλλάζει στα χρόνια και τι παραμένει ίδιο, πως επηρεάζεται μια σχέση φιλική και προσωπική, πως αντιμετωπίζεται και πως απορρίπτεται.

Τι με ενόχλησε εμένα που είμαι άντρας; Επειδή δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τις δυσκολίες της γυναίκας, απορώ πως γίνεται να έχουν τόσα πολλά προβλήματα και να δυσκολεύονται να βρουν λύσεις. Δεν καταλάβαινα επειδή δεν τα ζω και δεν καλούμαι να τα αντιμετωπίσω. Σίγουρα όμως μου άρεσε και σίγουρα όπως προείπα σου προτείνω να πας. Θα σου αρέσει κι εσένα έστω κι αν προβληματιστείς λίγο.
Θα το δεις Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Vault στον Κεραμεικό στην Μελενίκου στο 26.
Θα επικοινωνήσεις με το θέατρο στα τηλέφωνα 2130356472 & 6942527440. Email: vaulttheatre.gr@gmail.com & FB facebook.com/VAULTTheatreGr1.
Εισιτήριο στα €10 (€5 μειωμένο).