Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Τυρόπιτα με αλεύρι Ζέας


Χθές αποφάσισα να κάνω κάτι για να έχω να τσιμπάω στη λιγούρα. Κατέληξα πως το πιο εύκολο και γρήγορο τελικά είναι το να κάνω πίτα. Κατέληξα λοιπόν να κάνω πίτα με αλεύρι ζέας και γέμιση απο κατσικίσιο τυρί.
Για το φύλλο το μόνο που χρειάστηκα ήταν το αλεύρι ζέας, νερό φυσικά και επειδή έχω λατρεία με αυτό, μαστίχα Χίου. Τα ανακάτεψα, άφησα λίγο το ζυμάρι να "ηρεμήσει" και μετά ανέλαβε ο πλάστης με τα χεράκια μου. Άνοιξα το φύλλο, το άπλωσα στο ταψί και ήρθε η ώρα για το γέμισμα.

Για τη γέμιση χρησιμοποίησα κατσικίσιο τυρί απο τα μέρη μου, έβαλα βρώμη (όχι τα κουάκερ, την κανονική βρώμη), ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και μια σκελίδα σκόρδο. Έριξα απο πάνω λίγο λάδι και τα ανακάτεψα για να εννοποιηθεί το μίγμα.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η γεύση (και η μυρωδιά) απο τη μαστίχα ήταν πολύ ωραία, με το τυρί ταίριαξε πάρα πολύ και ήταν όλα πολύ διακριτικά. Το φύλλο επίσης έγινε πάρα πολύ νόστιμο και ψήθηκε πολύ καλά. Νομίζω πως γενικότερα η επιλογή του να κάνω πίτα ήταν ό,τι καλύτερο και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απολαύσετε τις φωτογραφίες και να ξέρετε πως το να γευόσασταν την πίτα θα ήταν ακόμη καλύτερα! Επόμενη στάση, κάτι γλυκό.