Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007

Έρημη πόλη

Ένα τραγούδι που ταιριάζει απόλυτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης σήμερα είναι το "Άδεια η πόλη, τι γίναν όλοι..."
Σήμερα η Θεσσαλονίκη είναι τόσο άδεια και τόσο μποτιλιαρισμένη όσο ποτέ. Στο δρόμο (πεζοδρόμιο δηλαδή) δεν κυκλοφορεί Κ Α Ν Ε Ι Σ!!!!! Στο δρόμο όμως τα αυτοκίνητα κάνουν ουρές χιλιομέτρων. Ειλικρινά όμως, χιλιομέτρων. Είναι απίστευτο τι μπορεί να γίνει σε μια πόλη σαν αυτή. Το μεσημεράκι κατά τις 3 το μεσημέρι, άρχισε να βρέχει που λές καλό μου ιστολόγιο εδώ πέρα. Απο οτι έμαθα μετά που βγήκα στην αγορά έριξε με το τουλούμι, όχι απλά έβρεξε. Ο περιφερειακός - μου είπαν - είχε γίνει απλά ένα ποτάμι, το νερό είχε αρχίσει να τρέχει απο παντού και είχε γεμίσει με λάσπες. Ο δρόμος που κατεβαίνει απο το πανόραμα είχε γίνει απλά ένα ποτάμι και το δρόμο δεν τον έβλεπες. Δεν μιλάμε για τους δρόμους μέσα στην πόλη, αυτοί απλά για μια ακόμη φορά απροσπέλαστοι.

Τέλος πάντων. Ας δούμε κάποια κακώς κείμενα και δρώμενα και νέα απο την πόλη.
1.

Δεν μας έφτανε ο διάδρομος θέλαμε κι άλλον. Και εντάξει τον θέλαμε, έχει γίνει καμία μελέτη που να την έχουν λάβει στα σοβαρά υπόψιν τους και όχι απλά για να λένε οτι υπάρχει, και η οποία να αποδεικνύει πως η επέκταση του διαδρόμου στη θάλασσα δεν θα επηρεάσει την κίνηση των ρευμάτων του κόλπου και κατα συνέπεια και όλα όσα χρειάζονται αυτή την κίνηση;μ Μικροοργανισμούς, πλαγκτόν και όλα αυτά.

2.
Δεν ξέρω αν μπορείτε να δείτε τι διαφέρει σε αυτή την εικόνα το ένα πλακάκι απο το άλλο. Θα σας πω εγώ λοιπόν. Το ένα πλακάκι έχει ξεκολήσει και όταν πατήσεις επάνω του κουνιέται. Δεν είναι αυτό το κακό και το πρόβλημα. Ας κουνιέται. Το πρόβλημα είναι πως στη βροχή, αυτό το πλακάκι και τα ομοειδή του μαζεύουν νερό απο κάτω και όταν πατάς επάνω, κουνιέται, κάνει πλίτς και σε γεμίζει με νερό και σε κάνει λούτσα. Μπορώ να υποθέσω πως ο δήμαρχος δεν έχει ιδέα για όλα αυτά. Κυκλοφορεί να μου πείς ο δήμαρχος αν δεν είναι εκλογές στη ναυαρίνου, στην ερμού, στην αριστοτέλους και σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης τα οποία έχουν αυτές τις κακοτεχνίες; Όχι. Άρα γιατί να τα φτιάξει; Πάμε παρακάτω.

3.
Σημείο: Αριστοτέλους με εγνατία. Απο την πλευρά που είναι το άγαλμα, κάτω απο το φανάρι ακριβώς όπως είσαι στο άγαλμα και κοιτάζεισ προς θάλασσα, στο φανάρι που είναι απο το δεξί σου χέρι. Χτές. Στο σημείο που είναι το πολύ νερό υπο συνθήκες όπου όλα είναι στεγνά, εκεί πέρα υπάρχει μια τρύπα απο αυτές που υπο κανονικές συνθήκες το νερό μπαίνει μέσα και λογικά φεύγει στον υπόνομο. Φυσικά απο οτι φαίνεται απο τη φωτό η συγκεκριμένη τρύπα κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Πιστεύετε οτι υπάρχει κάτι για να σχολιάσω; Τα ντοκουμέντα μιλούν απο μόνα τους. Προχωράμε λοιπόν...

4.
Δεν νομίζω οτι χρειάζεται να εξηγήσω τι ακριβώς έχει γίνει και είναι έτσι αυτοί οι κώνοι στην εικόνα.
Πότε: Σάββατο βράδυ αν θυμάμαι καλά. 2 η ώρα τα ξημερώματα βάφουν τις λωρίδες. Αν έχουν το Θεό τους. Τώρα να μου πείς, ε και πότε να τις βάψουν. Δεν λέω η ώρα είναι πολύ λογική. Λιγότερη κίνηση υπο κανονικές συνθήκες. μια κανονική μέρα. Μα Σάββατο; Σάββατο; Είχε δημιουργήσει τέτοιο κυκλοφοριακό χάος αυτήν η κίνηση που έλεγες οτι δεν γίνεται να είναι βράδυ. Τι να λέμε τώρα. Αν αυτοί που κάνουν τα σχεδιασμό δεν σκέφτονται, τότε.... - no comments