Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Πρωινό της Κυριακής.

Απο το Σάββατο το βράδυ προμηθευτήκαμε με παρέα την εφημερίδα Θέμα. Η εν λόγω εφημερίδα έμεινε σπίτι μου τελικά και καθώς ξύπνησα το πρωί, την είδα και ξεκίνησα να τη διαβάζω. Κατέληξα λοιπόν κάποια στιγμή να περνάω απο το Θέμα, στο People (το ένθετο της εφημερίδας).

Διαβάζοντάς το λοιπόν, όσο πιο πολύ προχωρούσα τόσο πιο πολύ κατέληγα στο ότι το εν λόγω ένθετο είναι απλά απο αυτά που ανήκουν στην κατηγορία σκουπίδια. Κάθε λέξη που διάβαζα σκεφτόμουν ότι αυτό το περιοδικό προσπαθεί να έχει τη γκλαμουριά του STAR και το κουτσομπλίστικό της ESPRESSO. Και το καταφέρνει. Συνέχισα να διαβάζω για λίγο ακόμη και μετά δεν άντεξα άλλο. Κάπου εκεί την έκλεισα την εφημερίδα. Έβλεπα μέσα ανθρώπους οι οποίοι μου είναι παντελώς άγνωστοι, ούτε σαν πρόσωπα τους ξέρω, ούτε σαν ονόματα. Άσημοι μέχρι εκεί που δεν πάει και φυσικά εντελώς αδιάφοροι. 

Καθώς τα σκεφτόμουν όλα αυτά, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ ότι παλιότερα, μου άρεσε να τα διαβάζω όλα αυτά τα περιοδικά και τις εφημερίδες. Διάβαζα για τα κουτσομπολιά και σχολιάζαμε με τις παρέες μου τι χαζό γινόταν. Μήπως άλλαξα εγώ πολύ; Μήπως παρασοβάρεψα (ας μου επιτραπεί αυτήν η έκφραση); Μήπως αυτά τα έντυπα έγιναν όλο και περισσότερο αδιάφορα; Δεν μπορούσα να καταλήξω κάπου. Κάπως έτσι λοιπόν, έκλεισα το People του Θέματος, άλλαξα δωμάτιο, κάθισα στον καναπέ μου, πήρα το βιβλίο μου δίπλα μου, τον υπολογιστή μπροστά μου, γράφω αυτό και έχω να παίζουν οι όμορφες μουσικές του Kosmos 93.6 για να προχωράει όμορφα η ημέρα. 

Καλημέρα σας και χρόνια πολλά. Φώτα σήμερα. Να είμαστε όλοι καλά και να είμαστε φωτισμένοι να κάνουμε σωστές επιλογές. Να χαμογελάτε.

Υ.Γ. Σπύρο Πώρο, Μακιγιέρ της Έλλης Κοκκίνου, Δωροθέα Μερκούρη, Νίκο Γεωργιάδη (Χριστίνα Παππά εσένα σε ξέρω πλέον μόνο σαν όνομα, δεν σε θυμάμαι καθόλου), Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, Σοφία Κούστα, Ματέο (αγόρι της Ελένης Μενεγάκη), Νικολέτα Ράλλη, Ίνα Ταράντου, Δημήτρη Καμπόλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, να με συγχωρείτε αλλά μου είστε άγνωστοι και δεν σας γνωρίζω. Αλλά μάλλον για να είστε στο People, θεωρείστε κάπως διάσημοι.
Υ.Γ.2 Προς την Αλεξάνδρα Κατσαΐτη. Moët χρησιμοποίησε και η Τζούλια Αλεξανδράτου στην τσόντα της (και δεν έχυσε κανείς). Μήπως να το ξανασκεφτείς;
Υ.Γ.3 Προς Ηλιάνα Μαυρομάτη. Πρέπει κάποιος να σου πεί ότι οι φωτογραφίες που έχεις για την εφημερίδα είναι άχαρες. Στη μία φαίνεσαι σαν διαφήμιση για εύκολες γυναίκες (sic) και, στην άλλη λες και είσαι άντρας. Μήπως να το ξανασκεφτείς όταν φωτογραφίζεσαι;  

Σημείωση. Αυτές είναι οι προσωπικές μου απόψεις και αν υπάρχουν κάποιοι που δεν συμφωνούν με αυτές, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Ίσως κάποιοι να τις χρησιμοποιούν επικοιδομητικά και κάποιοι όχι.