Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012

Για το μήνα Δεκέμβριο...

Είναι η εποχή για

Φρούτα:  Μανταρίνια, Πορτοκάλια, Λεμόνια, Γκρέιπφρουτ, Αβοκάντο ενώ, στα τελειώματα βρίσκουμε Λωτούς. Κατά κύριο λόγο τα παρακάτω είναι ψυγείου: Ακτινίδια, Αχλάδια, Κυδώνια, Μήλα.

Οπωροκηπευτικά: Γλυκοπατάτα, Κουνουπίδι, Λάχανο, Πράσα, Παντζάρια, Σέλινο, Σπανάκι, Φινόκιο, Σαλάτες (Μαρούλια Σγουρά), Μπρόκολο, Χότα, Κολοκύθες

Κρεατικά: Την περίοδο των Χριστουγέννων εκτρέφονται Ελληνικές Γαλοπούλες (πόσο κλασσικό & Ελληνικό) και Ντόπια κουνέλια.  Βρίσκουμε επίσης φρεσκοφτιαγμένα Λουκάνικα, Πηχτή, Αλλαντικά λόγω των χοιροσφαγίων του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Τυρί: Η τυροκομική περίοδος που ξεκίνησε απο τον Νοέμβριο σε αρκετές περιοχές και κρατάει μέχρι τον Ιούνιο μας δίνει νόστιμα και φρέσκα τυριά όπως, Ανθότυρο, Μαλάκα, Κοπανιστή, Τυροβολιά, Ξινομυζήθρα, Ξίγαλο, Μυζήθρα, Μελίπαστο.



όλα τα παραπάνω, με τη βοήθεια του Γαστρονόμου, τεύχος Δεκεμβρίου (σελ. 12).