Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Για την Αμαλία

Λίγο καθυστερημένα μπορεί να πει κάποιος και μετά απο όλους. Δεν πιστεύω οτι είναι έτσι. Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω απο τους άλλους αλλά ούτε και να τους ακολουθώ. Το κάνω επειδή το νιώθω.
Για την Αμαλία είχα ακούσει πρίν απο λίγο καιρό μέσα απο μια εφημερίδα. Για την Αμαλία διάβασα προχτές μέσα απο την εφημερίδα πάλι. Μόνο που εν τω μεταξύ τα νέα έγιναν απο δυσάρεστα έως ουδέτερα εντελώς δυσάρεστα με την ανακοίνωση του θανάτου της. Όταν το διάβασα λυπήθηκα.
Δεν θα καθήσω να γράψω πολλά. Απλά και μόνο δυο λόγια.
Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε σαν χώρα που γίνονται αυτά και ακόμη περισσότερο τα ΜΜΕ τα οποία έχουν μεγαλύτερη δύναμη για να αλλάξουν τα πράγματα πιο γρήγορα και δεν κάνουν τίποτα. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Πολλοί είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι που διάβαζαν το blog και απο οτι λέει και η ίδια στα κείμενα της δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Δεν θα μιλήσω για υπουργούς και γενικότερα ανώτερα στελέχη, εκείνα θα έπρεπε να έχουν κλειστεί σπίτι τους και να μην έβγαιναν απο εκεί αλλά τί τους νοιάζει. Λες και εκείνοι παθαίνουν κάτι; Όταν χρειάζονται βοήθεια έχουν τα χρήματα και έχουν τους καλύτερους γιατρούς. Τέλος πάντων.
Θέλω να πω καλό ταξίδι στην Αμαλία, πως όλοι μας τη σκεφτόμαστε παρόλο που δεν τη γνωρίζουμε και δεν τη γνωρίσαμε αλλά, πάνω απο όλα θαυμάσαμε τη δύναμη της και τις αντοχές της να περνάει όλα όσα περνούσε και ακόμη περισσότερο να τα γράφει και σε εμάς. Επιτέλους ας κάνει κάποιος κάτι.
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΜΑΛΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: