Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Δωρεά €60 εκατ. από τον όμιλο Λάτση και την EFG Eurobank στους πυρόπληκτους

Παραθέτω αυτό το κείμενο (ένα μέρος του δηλαδή) για να επικεντρωθώ στα κόκκινα γράμματα. ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;;;;;;

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν, σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτεία, ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης των περιοχών και στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Το κόστος του προγράμματος θα ανέλθει σε 60 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Λάτση και η Eurobank EFG απεφάσισαν να διαθέσουν το ποσό των 20 εκατ. ευρώ έκαστος προκειμένου να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιούργησαν οι πυρκαγιές του 2007 στη χώρα μας , αλλά και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς πρόληψης ανάλογων καταστροφών και να συμβάλουν στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Η υλοποίηση του προγράμματος των τριών φορέων θα εξελίσσεται και θα εναρμονίζεται σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα θέτει η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου ανασυγκρότησης που θα εκπονήσει για τις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις δέσμες πρωτοβουλιών που ενδεικτικά περιλαμβάνουν:

1. Δέσμη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των πληγέντων:

Οικονομική ενίσχυση σε οικογένειες με απώλεια συγγενικών προσώπων.
Οικονομική ενίσχυση σε πληγέντες που έχασαν την κύρια κατοικία τους ή άλλο βασικό περιουσιακό στοιχείο.
Πλήρης διαγραφή των υπολοίπων οφειλών των στεγαστικών, καταναλωτικών και αγροτικών δανείων που έχει χορηγήσει η Eurobank ΕFG στις δύο ανωτέρω κατηγορίες πληγέντων.
Οι δικαιούχοι των ανωτέρω ενισχύσεων θα προσδιοριστούν επί τη βάσει της επίσημης καταγραφής από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Γρηγόρη.. Και οι άλλες τράπεζες κινητοποιήθηκαν. Ενδεικτικά, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, έδωσε 50εκ. Αλλά και άλλες επιχειρήσεις προσφέρουν.. Για περισσότερες πληροφορίες σε παραπέμπω σε ανάρτηση στο μπλογκ μου :) (αν και ήδη θα έχουν προστεθεί κι άλλοι μεγάλοι-ως προς το ποσόν-δωρητές)

Κώστας είπε...

και εγω ο Κώτσος δωρίζω στους πυροπαθείς 60.000.001€ ως ένδειξη συμπαραστασης για το δραμα που τραβάνε.
Σε παρακαλώ φίλε να το βγάλεις σε κανονική ανάρτηση στο blog σου.
Απο δηλώσεις καλά πάμε.
μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας θα δούμε ποιοί ειναι αυτοι που δίνουν φράγκα και πόσα είναι αυτά.
Τώρα που όλα τα μάτια είναι στραμμένα στις φωτιές, όλοι βγάζουν ανακοινώσεις ότι ΘΑ δωρίσουν ΚΑΤΟΜΥΡΙΑ...
Δώσε και σε μένα μπάρμπα

david santos είπε...

Thanks for posting.

Thelw na synodeysw ston pono elliniko ston koinotiko ola gia tin adifago kai anekselegkti pyrkagia aftis tis teleftaias Paraskevis sta ypostirigmata tis Peloponnisou, sto notiodytiko simeio tis Athinas, pou stoixisan tin zwi se 63 synanthrwpous sas.

David Santos

Ανώνυμος είπε...

Τα χρήματα οι εταιρίες τα δίνουν, γτ εκπίπτουν από την εφορία ;) Οπότε και πληρώνουν τα χρήματα που ήταν να δώσουν στο κράτος μέσω της φορολογίας, και φτιάχνουν κοινωνικό προφίλ.

Άσε που ο Λάτσης είναι από εκεί, οπότε έχει ένα παραπάνω λόγο να δώσει

Grigsgr είπε...

@ κώστας
κώστα φίλε μου, εγώ μαζί σου είμαι. Όλα γίνονται τώρα επειδή είναι στη δημοσιότητα και επειδή πιο κάτω διάβασα και το σχόλιο του deninho εγώ πιστεύω πως όλα γίνονται για τις καλές σχέσεις με την κοινωνία ΜΟΝΟ όπως είπες κι εσύ deninho. Όσο για τις άλλες τράπεζες που λές είναι διαφορετικής σημασίας το να δώσεις 60 εκατομμύρια και διαφορετικής σημασίας το να διαγράψεις τα χρέη αυτών των ανθρώπων που έχουν σε δάνεια. Πιστεύω μπορείς να εντοπίσεις τη διαφορά. Καθώς αυτό λέει οτι θα γίνει το κείμενο. Γι'αυτο και το έχω με έντονα γράμματα.