Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2008

Cretan People's Republic

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν ενα πολύ απολαυστικό ΣΚ.
Είχε έρθει ένας φίλος μου απο το Ηράκλειο και έμεινε μαζί μου. Είχα πολύ καιρό να τον δώ και επίσης να τα πούμε κι όλα. Χάρηκα ιδιαιτέρως που τον είδα.

Χθές τελευταίο βράδυ που κοιμόταν σε εμένα πρίν φύγει, και ενώ εκείνος είχε πέσει για ύπνο, κάθησα και έβλεπα τηλεόραση. Πρώτα STAR - είχε Blade, και μετά έκανα ζάπινγκ για να δώ τι έχουν τα υπόλοιπα. Έπεσα πάνω στο Λιακόπουλο (έτσι δεν λέγεται;) και σκέφτηκα να το αφήσω λίγο να τον δώ. Έχω ακούσει και τόσα πολλά δε γι'αυτόν, οπότε το άφησα.

Πέτυχα την εκπομπή στο σημείο που εκείνος έδειχνε ένα χάρτη και έλεγε πως θα χωρίσουν οι Η.Π.Α. τα βαλκάνια και την Ελλάδα μετά απο κάποια χρόνια. Μου κίνησε το ενδιαφέρον και σκέφτηκα να το αφήσω να το δώ για λίγο. Έλεγε λοιπόν πως το κομάτι της Ηπείρου θα πάει με τη Βόρεια Ήπειρο (κοινώς τη νότια Αλβανία), τα Σκόπια θα ενωθούν με την κεντρική μακεδονία, η Θράκη θα είναι με τη βουλγαρία (αν θυμάμαι καλά) και η Κρήτη θα είναι αυτόνομο κράτος. Αρχικά όταν κάθησα και τα έβλεπα τα θεώρησα πολύ μεγάλες βλακείες όλα αυτά. Όταν όμως έφτασε στο κομάτι που έλεγε για την Κρήτη με παραξένεψε και θυμήθηκα τον φίλο μου απο το Ηράκλειο και το τι μου είχε πει όσο ήταν επάνω, οπότε και δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο παρά να το δώ και να πώ οτι όντως κάπου έχει ένα δίκαιο.

Ο φίλος μου λοιπόν μου είπε πως, η Κρήτη το 2012 θα κάνει δημοψήφισμα για να ανεξαρτητοποιηθεί απο την Ελλάδα και να γίνει αυτόνομο κράτος. Όταν το άκουσα αυτό γέλασα όμως μου είπε και το εξής. Μου είπε πως οι κρητικοί έχουν ξεκινήσει να κάνουν ενημέρωση απο σπίτι σε σπίτι πλέον για αυτό το θέμα, και όταν του έδειξα τη σημαία - την οποία είχα δεί στο λιακόπουλο - στο ίντερνετ μου λέει, "α, αυτό. το ξέρω ρε σύ. ναι." Πραξενεύτηκα πάρα πολύ.

Δεν ξέρω αν και κατα πόσο όλα αυτά είναι αλήθειες και ισχύουν ή είναι απλά για να τα λέει ο Λιακόπουλος και να τον βλέπουν, όμως εγώ μπορώ να πω πως αν όντως όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα τότε καλά θα κάνουμε να το διαλύσουμε απο μόνοι μας πιο νωρίς.
Τι λέω πρωινιάτικα θα μου πείς. Απλά με έβαλε σε σκέψεις αυτό όλο το σκηνικό και ήθελα να το σχολιάσω.

Άντε και καλά αποτελέσματα με τα Σκόπια. Να δούμε αν τελικά θα την πούνε σκέτη Μακεδονία ή κάποιο όνομα που θα έχει και το Μακεδονία μέσα. Πάντως οτι και να κάνει η Ελλάδα πλέον το έχει χάσει το παιχνίδι.

5 σχόλια:

Ultra είπε...

Είμαστε τόσο κωλολαός και τέτοιο μπουρδελόκρατος, που σε 10 χρόνια η Ελλαδα θα είναι η Αττική, η Θεσσαλία και η Πελλοπόνησος...

Ultra είπε...

Παρακολούθησα κι εγώ το Λιακόπουλο εχθές, αλλά δυστυχώς εδώ και χρόνια γνωρίζω τι παίζεται στην Κρήτη.
Δυστυχώς η κατάσταση δεν είναι καλή και όντως το 2012 θα γίνει δημοψήφισμα για ανεξαρτησία.
Τα συμφέροντα περισσότερο εκτός Ελλάδας είναι πολλά και βοηθούν όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα.
Όλα αυτά τα καθίκια που μας κυβερνούν τόσα χρόνια, γνωρίζουν πολύ καλά τα πάντα, και για το "Μακεδονικό" και για τη "Τσαμουριά" και για το "Κράτος της Κρήτης".
Για να μην πω τίποτα χειρότερο και γίνω γραφικός (τα παραπάνω ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΙΤΟΥΝΤΑΙ, και δυστυχώς κοντός ψαλμός αληλούια) σταματώ εδώ και περιμένω αντιδράσεις...

MAD είπε...

Σου γράφω από την κάτω αλύτρωτη Μακεδονία (αφού η άνω και ανεξάρτητη/συνταγματική βρίσκεται αλλού) και οφείλω να πω ότι ο λαός ζει σε νιρβάνα αποχαυνωμένος από τα πολλά dvd. Ευτυχώς σε δημοψήφισμα που διεξήχθη, η ονομασία που προτάθηκε ήταν άλλη. Τύφλα να έχει ο Νίμιτς μπροστά μου...

Καλημέρες ;-)

PS: Ξέρεις αν στην Republic of Zoniana θα αποποινικοποιηθεί η χρήση μαριχουάνας ή έστω χασίς? Να ξέρω να ετοιμάζομαι για μετακόμιση

MAD είπε...

Α ναι...

Το δημοψήφισμα

Grigsgr είπε...

@Ultra
Θα έρθω να συμφωνήσ μαζί σου αγαπητέ μου σε όλα δυστυχώς. Και στο τι λαός είμαστε και στα συμφέροντα των άλλων και σε όλα. Δυστυχώς δεν μπορώ να γίνω πρωθυπουργός για ένα χρόνο. Δυστυχώς.

@MAD
Βοήθεια σε λόγου μας και όλα έρχονται... το είδα το δημοψήφισμα. Συμφωνώ με το Dependent democracy of United States of America