Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Κόψτε μου το ρεύμα

Και ενώ η χώρα δεν είχε άλλα προβλήματα ξαφνικά οι υπάλληλοι της ΔΕΗ αποφάσισαν να κάνουν απεργία και έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο για όλους. Έβλεπα ειδήσεις χθές και είδα τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ έξω απο τα δικαστήρια της Ευελπίδων να παλεύουν να μπούνε μέσα για να διακόψουν την εκδήκαση της υπόθεσης της ΔΕΗ. ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ;

Κώστας κουτσοδήμας - Μέλος Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
"Εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ και της ΔΕΗ ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών"

Γιώργος Γκαραβέλας
"Την ευθύνη των διακοπών δεν την έχουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ είναι απεργοί. Δεν κατεβάζουμε κανένα διακόπτη, εμείς απλά απεργούμε."

Τα παραπάνω ήταν τα λόγια κάποιων (βλέπετε ποιοί είναι αυτοί) οι οποίοι έχω την αίσθηση πως αυτά που λέγανε τα λέγανε μπας και τα πιστέψουν και οι ίδιοι.
Κύριοι της ΔΕΗ και των συνδικαλιστικών ενώσεων , αν δεν το έχετε καταλάβει, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι αυτό που κινεί πλέον ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν μια επανάσταση όταν κατάφεραν κάποιοι να το παράγουν για πρώτη φορά και τώρα αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Αν έχετε την αίσθηση πως με αυτό κάνετε αισθητό το πρόβλημά σας στη χώρα και μας βοηθάτε να μάθουμε τα αιτήματά σας έχετε δίκαιο. Το καταφέρνετε. Επίσης μας προκαλείτε δυσφορία και προβλήματα στη χώρα. Και όλα αυτά γιατί; Ίσως επειδή οι αλλαγές δεν σας βολεύουν. Είτε στα όρια ηλικίας είτε σε άλλα συμφέροντα τα οποία μπορεί και να έχετε, γιατί μην ξεχνάμε πως η ΔΕΗ είναι δημόσιο. Και αυτό έχει πολλά +.

Δεν αλλάζετε λέω εγώ στάση καλύτερα και να σταματήσετε να λειτουργείτε σαν μαλάκες οι οποίοι κάνουν οτι τους λένε; Σκεφτείτε λίγο πως προκαλείτε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα απο όσο νομίζετε.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ.

4 σχόλια:

mad2luv είπε...

ασε με εχουν καψει...κοβεται συνεχεια...θα μου καψουν καμια συσκευη και θα τους γ.....!!!

Grigsgr είπε...

ευτυχώς εμένα δεν μου το έχουνε κόψει ποτέ. μένω δίπλα απο τη ΔΕΗ βλέπεις.
:)

Κώστας είπε...

Από την άλλη όμως δεν έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην απεργία; Κι αν δε γίνουν διακοπές ρεύματος πώς θα ασκηθεί πίεση;

Grigsgr είπε...

Κώσα μου, δεν διαφωνώ μαζί σου όμως, με την ίδια λογική πρέπει να μας κόψουν το νερό, να απεργούν οι αστυνομικοί (όλοι) και αν το τηλέφωνο είναι σημαντικό για εσένα να σου κόψουν και το τηλέφωνο και ίντερνετ. Συγνώμη κι όλα αλλά, ο καθένας έχει δικαίωμα στην απεργία αλλά όχι αν αυτό γίνεται αιτία για να μην μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνία ολόκληρη.
Δες το και με την Τράπεζα της Ελλάδος. Απήργησαν οι υπάλληλοί της και δεν άφηναν να μπεί το προσωπικό ασφαλείας και δεν μπορούσε μια ολόκληρη χώρα να κάνει συναλλαγές με το εξωτερικό, έκλεισε το χρηματιστήριο και παραλίγο να ξέμεναν οι τράπεζες απο χρήματα με συνέπεια να μην μπορείς εσύ να βγάλεις για να μπορείς να κινήσαι.
Καθένας έχει δικαίωμα στην απεργία, μόνο που για κάποιους το δικαίωμα έχει και όρια.