Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Και ενώ ο καιρός περνάει, το ΠΑ.ΣΟ.Κ νιώθει την ανάσα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α όλο και πιο κοντά του. Νιώθει το τρέμουλο που νιώθει μια γυναίκα όταν ο εραστής της, την πλησιάζει απο πίσω και η ανάσα του της χαϊδεύει το λαιμό. Τρέμει απο το ρίγος που της προκαλεί. Η βασική διαφορά όμως μεταξύ των δύο σκηνικών είναι πως η γυναίκα δεν θα κάνει τίποτα για να το αποφύγει αλλά θα σταθεί εκεί για να αφήσει τη σκηνή να συνεχιστεί και να φτάσει στο τέλος της. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ απο την άλλη κάνει σπασμωδικές κινήσεις και πολύ βιαστικές τις οποίες βέβαια δεν μπορεί - αν και προσπαθεί - να καλύψει.
Το ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ή Σ(Φ)Υ.ΡΙΖ.Α. όπως το λέει ένας φίλος μου - εξέλεξε σαν αρχηγό του τον κο. Αλέξη Τσίπρα. Νέος άνθρωπος, επικοινωνιακός απο οτι φαίνεται και δείχνει και ο ίδιος (όπου σταθεί και όπου βρεθεί έχω την αίσθηση, (και καλά) πιο κοντά στους νέους ανθρώπους, αφουγκράζεται την κοινωνία και άλλα τέτοια χαζά και πολύ ωραία παραμυθάκια τα οποία έχουνε αρχίσει να πιστεύουν πολλοί οτι όντως συμβαίνουν. Έχει παρατηρήσει κανείς τον κο. Τσίπρα πως αντιδρά πλέον στις κάμερες και γενικότερα στα φώτα της δημοσιότητας; Σε λίγο θα τον ανακηρύξει το STATUS άνδρα της χρονιάς, θα κάνει γυμνή (λέμε τώρα) φωτογράφηση φορώντας μόνο τη σημαία του κόμματος στο πιο In περιοδικό, θα αρχίσει να προβάλλεται απο το STAR για τα κοσμικά πάρτυ στα οποία παραβρίσκεται και θα κάνει διακοπές μόνο στη Μύκονο (το απαγορευμένο νησί για τα παιδιά του μεγαλοδικηγόρου κου. Αλέξη Κούγια). Ας τον βοηθήσει κάποιος να ανταπεξέλθει στις μεγάλες απαιτήσεις που έχουν τα μέσα και ιδιαιτέρως η τηλεόραση. Καλό το να είσαι δημοφιλής αλλά αν δεν είσαι η Άννα Βίσση, ο Ρουβάς, η Βανδή έστω η Κοκκίνου βρε παιδί μου, τόση δημοσιότητα δεν σου κάνει καλό.
Ας επιστρέψουμε όμως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Έβλεπα τις προάλλες το Γιωργάκη (μεγάλη η χάρη του) pou eixe katebei stin poreia gia to asfalistiko opou kai petyxe kai ton Aleksi Tsipra. Anarwtithika ekeini ti stigmh. Poses fores exw dei to sygkekrimeno anthrwpo na pigainei se poreies kai tetoia skeftika. Den katafera na skeftw polles fores ews kamia mporw na pw.
Ας το γυρίσουμε τώρα στα Ελληνικά - για να μπορούμε να συνεννοηθούμε. Καμία δεν κατάφερα λοιπόν να σκεφτώ και πόσες φορές έχει γίνει κάτι τέτοιο. Πως μπορείς να ερμηνεύσεις τώρα εσύ ο απλός παρατηρητής των εικόνων που μεταδίδει η τηλεόραση του Γιώργου να "κατεβαίνει" στην πορεία (νομίζω κατέβηκαν μαζί του και πολλοί υπουργοί και γενικότερα μεγάλα ονόματα ή γνωστά απο το κόμμα) και ακόμη περισσότερο να κάνει και χειραψία με τον Τσίπρα σα να πήγαν για καφέ και να πέτυχε ο ένας τον άλλο "τυχαία". Το ερμηνεύεις ως εξής.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο μικρός Γιωργάκης δεν ξέρουν τι να κάνουν για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην καινούργια δυναμική (αν μπορώ να το πω έτσι) που αναπτύσσεται γύρω απο το όνομα και του συνασπισμού και έτσι προσπαθούν να αντιγράψουν τις κινήσεις αυτού. Φυσικά το καταφέρνουν αλλά το θέμα είναι πως επειδή είναι κακή αντιγραφή του ενός απο τον άλλο γίνεται μεν αλλά ανεπιτυχώς δε. Αυτό ήταν η πρώτη αφορμή. Έρχεται και η δεύτερη αφορμή που επιβεβαιώνει ακόμη περισσότερο τα παραπάνω. Ο Γιώργος έβαλε "λένε" νέους ανθρώπους στο συμβούλιο του κόμματος. Πότε έγινε ξανά κάτι τέτοιο. Είχε ξανακουστεί αυτό είναι σίγουρο και το θυμάμαι αλλά πότε το εφαρμόσανε; ΠΟΤΕ. Τώρα τι έγινε ξαφνικά και γίνεται η υπόσχεση πράξη; Τις πταίει; Κάθησε ποτέ κανείς να αναρωτηθεί;

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Κινήσεις εντυπωσιασμού απο το ΠΑΣΟΚ θα γίνονται συχνά πλέον όσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται μπροστά στις κάμερες και θα συζητιέται. Μια καινούργια δυναμική μπορεί όντως να δημιουργείται σιγά σιγά αλλά θα φανεί εν καιρό. Ας περιμένουμε λοιπόν. Και ελπίζω να υπάρξουν όντως, νέες, φρέσκες, δημιουργικές και πάνω απο όλα όσο το δυνατόν εφαρμόσιμες και λιγότερο ζημιογώνες προτάσεις για την κοινωνία και τη χώρα.

Όσο για τη Νέα Δημοκρατία θα πω μόνο το εξής. Καααααααααααλάάάάάάάά....

Βρες λές να δούμε και το ΚΚΕ να αλλάζει άρον άρον την Αλέκα;

4 σχόλια:

par...alogos είπε...

Ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός που δεν έχει κανένα πολιτικό λόγο μέχρι στιγμής. Δεν νομίζω κάποιος να το αμφισβητεί αυτό. Η μέχρι στιγμής αποδοχή του οφείλεται στο ότι δεν έχει πίσω του βάρη του παρελθόντος. Δεν έχει εκφράσει καμία πολιτική πρόταση διακυβέρνησης [που προφανώς δεν έχει ο ΣΥΝ] και γενικώς τι κρίμα στην προεδρία του ΣΥΝ να μην είναι ένας Παπαγιαννάκης τον οποίο θεωρώ την πιο αξιοπρεπή παρουσία στον χώρο του ΣΥΝ. Αλλά ο Αλαβάνος ο οποίος κινεί ακόμα τα νήματα του ΣΥΝ έδωσε αβίαστα το δαχτυλίδι στον Αλέξη. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα ρεύμα-ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον άλλο είναι αυτό το ρεύμα.
Δεν γίνεται μέσα σε μια μέρα να δημιουργείς ρεύμα χωρίς καμιά διαφορετική πολιτική πρόταση [βρείτε μου διαφορές Αλαβάνου και Τσίπρα -> καμία].
Τα ποσοστά είναι καθαρά ποσοστά που οφείλονται σε άλλους, γνωστούς, παράγοντες.
Και κάτι άλλο. Πως σου φάνηκαν οι 70+1 θέσεις του Μίμη; Γιατί τελικά ουδείς κρίνει τις προτάσεις, παρά μόνο αν ο άλλος είναι ομορφούτσικος και ξέρει να πλασάρεται στην TV.
Αν ρωτήσεις κάποιον από το 17% ποιες οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιο θέμα [οποιοδήποτε] είμαι σίγουρος ότι δε θα έχει ιδέα.
όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράσει συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης (γιατί αναγκαστικά θα βρεθεί στην ανάγκη αυτή) τότε θα φανεί τι ρεύμα είναι αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί μέχρι στιγμής έχει πάρει μόνο ψήφους διαμαρτυρίας προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και όχι ψήφους υποστήριξης.

Αυτά...
Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Γειάσου αγαπητέ φίλε...βρήκα το μπλόγκ σου είμαι η Αθανασία,από το μπλόγκ της αγαπητής Λένας...(Mad2luv)....ωραίο μπλόγκ έχεις..πρώτα θα θελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια πάνω στο σχόλιο μου για τους γκέι...όσο για τον κύριο Τσίπρα...δεν μπορώ να πώ ότι μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής..μάλλον αντιπαθής θα λεγα...έχω πεί άπειρες φορές ότι δεν μου αρέσει το όλο 'υφάκι'του το οποίο θεωρώ υπερβολικά 'φτιασιδομένο'...και 'εμπορικό','ψέυτικο'...με λίγα λόγια έχει το ύφος που 'πουλάει'και πείθει τον μέσο πολίτη..αυτό μό-νο τίποτε άλλο...σε όλα τα άλλα μου θυμίζει ένα...κακέκτυπο ας το πώ έτσι από άλλους κακούς πολιτικούς του παρελθόντος...αυτό..ένα κακό αντίγραφό τους.....πάντως η φωτό του πόστ σου....άπαιχτη..πολύ ωραία...χαχχχχαχχχαχχαχαχα!!και πολυ αστεία!!χχαχχχαχχχχχαχχα! Αθανασία.

MTdoggie είπε...

καλα ο τσιπρας ειναι μεγαλο νουμερο το ατομο, ενα κακομαθημαινο κωλοπαιδο ειναι απο τα β.π. που παει να το παιξει συνδικαλιστης μη χεσω! ελπιζω να μην τον ψηφισει κανεις οταν γινουν εκλογες, γιατι τοτε ως χωρα θα εχουμε πεσει ακομα πιο χαμηλα- και θα μου πεις "εχει πιο χαμηλα"???

Grigsgr είπε...

@ par...alogos
Αγαπητέ μου παράλογε. :)
Με ρώτησες τι γνώμη έχω για το 70+1. Θα σου πω την αλήθεια. Μέχρι τη στιγμή που το διάβασα στο σχόλιό σου δεν ήξερα οτι υπήρχε κάτι τέτοιο. Έψαξα λοιπόν και το βρήκα για να το διαβάσω. Έφτασα μέχρι ένα σημείο, μετά δεν μπορούσα άλλο καθώς, είναι πολύ μεγάλο και με κούρασε ολίγον τι. Θα σχολιάσω τα σημεία που μου τράβηξαν περισσότερο την προσοχή και τα οποία έχω σημειώσει για να σχολιάσω αλλά πρώτα να σου πω πως, όσον αφορά τον τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α κατά συνέπεια τον κρίνω καθαρά όσον αφορά την εικόνα καθώς όπως αρκετοί (ευτυχώς) καταλαβαίνουν είναι το μοναδικό του ατού. Όπως σχολίασες κι εσύ δεν έχει δείξει τίποτα άλλο. Τώρα για το 70+1.
- "Η νέα αφήγηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στοχάζεται και απαντά στο ερώτημα τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, Ευρωπαίος και Πολίτης του Κόσμου στον 21ο αιώνα...στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας."

Το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας στην εποχή μας πλέον μπορούν να μας το πούνε όσοι έχουν βγεί στο εξωτερικό, μέσα απο τον τρόπο που τους κοιτάζουν οι άλλοι όταν μαθαίνουν οτι είναι Έλληνες και τι τους λένε. Απο τους περισσότερους που έχω ακούσει, δεν έχουν και την καλύτερη αντιμετώπιση οι Έλληνες. Η συγκεκριμένη παράγραφος λέει πάρα πολλά για το τι θα κάνει. Πολλά απο αυτά είναι πολύ ωραία στο άκουσμα ή διάβασμα όμως πλέον είναι ακατόρθωτα. Δεν θα αλλάξει και τόσο εύκολα όσο δείχνει να πιστεύει ο κύριος Ανδρουλάκης η συνείδηση που έχει ο λαός για την ταυτότητά του, την ιστορία του, τα επιτεύγματά του και γενικότερα όλα αυτά. Όλοι μας γνωρίζουμε τι πιστεύουμε οι ίδιοι για τη χώρα μας και εμάς σαν λαό. Όσο για το ρόλο της χώρας στη Μεσόγειο, Νοτιοανατολική Ευρώπη, ΕΕ, αυτός πλέον είναι προδιαγεγραμμένος και μάλιστα δεν είναι προς το καλό. Έχουν παρέλθει οι ευκαιρίες που είχε η χώρα μας να γίνει όλα αυτά που οραματίζεται και σκέφτεται. Αν είχαν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις τότε που έπρεπε τώρα ναι, θα ήταν πιθανό. Πλέον όμως όχι.

- "Είμαστε υπέρ της προοπτικής μιας πραγματικής ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την προϋπόθεση ότι θα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ και όλα τα κράτη – μέλη της."

Εγώ προσωπικά είμαι κατά της Ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. μόνο και μόνο επειδή γεωγραφικά ανήκει στην Ασία.

- "Το ΠΑΣΟΚ είναι η αριστερά της αναδιανομής αλλά και η αριστερά της παραγωγής κοινωνικού πλούτου."

Αριστερα;;;;;;;;;; Ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν τι σημαίνει πλέον αυτή η λέξη. Αναδιανομή πλούτου; Ποιο απο τα στελέχη τους γνωρίζει επίσης την έννοια της φράσης αυτής; Δεν νομίζω και πολλά μέλη. Γνωρίζουν μόνο τη φράση αναδιανομή του πλούτου μεταξύ μας και για εμάς. Το παραγωγής κοινωνικού πλούτου θα το αφήσω να περάσει.

- "Διαμορφώνουμε ένα δυναμικό «παραλληλόγραμμο» γνώσης και καινοτομίας που έχει στις τέσσερις κορυφές του: το κράτος και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγάλες δυναμικές επιχειρήσεις, την ανερχόμενη μικρή και μεσαία επιχείρηση και τα Πανεπιστήμια, τα Ιδρύματα Ερευνών, όλους τους θεσμούς κατάρτισης και δια βίου μάθησης."

Τώρα θα το κάνουν; 20 χρόνια που κυβερνούσαν δεν μπορούσαν, τώρα θα το θυμηθούν. Οι μεγάλες δυναμικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ δυσκολίες για να μπορέσουν να κινηθούν και να λειτουργήσουν χάρη στις διαδικασίες που οι ίδιες οι κυβερνήσεις (όλες) έχουν εφαρμόσει προς "την διευκόλυνση αυτών". Πανεπιστήμια; Ιδρύματα Ερευνών; Περιλαμβάνει και χρηματοδότηση σωστή και αναλογική; Και αυτό τώρα το μάθανε. Να είναι καλά τα ιδιωτικά κεφάλαια τα οποία και κατηγορούμαι εκ των υστέρων.

- "Το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλει να οικοδομηθεί μια νέα διαυγής σχέση ανάμεσα στην πολιτική και τα ΜΜΕ, η οποία θα βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό της αυτονομίας, θα στηρίζει τον πλουραλισμό, τη διαφοροποίηση, τον κριτικό έλεγχο και την ποιότητα της πληροφόρησης, του δημόσιου διαλόγου και της παραγωγής των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων."

Είναι καλό να κάνεις όνειρα. Μπράβο του. Δεν έχει σταματήσει να λειτουργεί και σαν παιδί.
"διαυγής σχέση ανάμεσα στην πολιτική και τα ΜΜΕ" χα χα χα χα χα χα χα. Καλό. Ποτέ δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο σε καμία χώρα, όχι μόνο στην Ελλάδα. "αμοιβαίο σεβασμό αυτονομίας, πλουραλισμό, διαφοροποίηση, κριτικό έλεγχο" Έλα τώρα. Υπερβάλλεις. Αυτά είναι κάποια απο όσα επέλεξα να σχολιάσω.

Και κάτι ακόμη. Αυτό που λέει για την ενίσχυση της υπερηφάνιας η της σχέσης των Ελλήνων του εξωτερικού έχω να πω το εξής. Όταν μια χώρα μπορεί να κάνει τον εαυτό της περήφανο τότε και οι πολίτες της αισθάνονται περήφανοι είτε ζούν στη χώρα είτε όχι. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

@ Αθανασία
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όσο για τον Τσίπρα που λές. Δεν μου δίνει την αίσθηση όλων αυτών που περιγράφεις όμως, σίγουρα μπορώ να πω οτι μου βγάζει την αίσθηση πως έχει εισπράξει τεράστια δόση δημοσιότητας την οποία πλέον δεν μπορεί να χειριστεί και οδεύει προς το εντελώς κοινωνικό πλέον. Σε λίγο θα βγαίνει με τη Τζούλια Αλεξανδράτου και το Χάρη Σιανίδη.

@mtdoggie
Δεν μπορώ να πώ κάτι εδώ. Καθείς έχει και τη γνώμη του. Σχολιάζω μόνο όσα γνωρίζω και όσα εισπράττω μέσα απο την τηλεόραση και όλα τα μέσα που ασχολούνται με κάποιον.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.