Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Περνάνε οι μέρες...

Δρομάκια πλημμυρισμένα απο τη μυρωδιά του βασιλικού.
Ακακίες "φορτωμένες" με μικρά άσπρα μυρωδάτα λουλουδάκια που μυρίζουν λες και πας στον παράδεισο.
Καυσαέριο εναντίον Όμορφων μυρωδιών.

Μπήκε η άνοιξη πλέον και το βλέπεις παντού, το μυρίζεις συνέχεια, το αισθάνεσαι. Πλέον δεν έχει δικαιολογία να μην είσαι χαρούμενος. Δεν έχεις δικαιολογία να γκρινιάζεις. Βγές έξω, διασκέδασε, πέρνα καλά, πιές καφεδάκι, δες φίλους, κανονίστε αποδράσεις για τα σαββατοκύριακα. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Μεγάλη Εβδομάδα πλέον, εβδομάδα των παθών κατα την εκκλησία. Στις εκκλησίες όλης της χώρας καθημερινά θα τελούνται λειτουργίες και θα γίνεται η ανάγνωση των ευαγγελίων. Τα πάθη του Χριστού θα ξεδιπλώνονται μπροστά σου μέσα απο το άκουσμα και το ανάγνωσμα των ευαγγελίων. Να νιώθεις πως συμπάσχεις, να νιώθεις πως συμμετέχεις κι εσύ σε αυτό το μυστήριο.
Νηστίσιμα εδέσματα γεμίσανε τα τραπέζια μας. Διαφορετικές γεύσεις. Άλλες αισθήσεις, άλλες γεύσεις. Το λάδι, τα όσπρια, τα μυρωδικά, ψωμί κι ελιές. Λαδάκι επάνω στη φέτα και ρίγανη για τη μυρωδιά και τη γεύση. Τραγανιστό ψωμί, ξεροψημένο στη φωτιά. Ποιός μπορεί να πει πως το πάσχα είναι μια γιορτή την οποία δεν τη νιώθεις, δεν την καταλαβαίνεις, δεν την ζείς κι εσύ.
Οι πόλεις σιγά σιγά αδειάζουν, όλοι κατευθύνονται στα χωριά τους ή σε νησιά για να περάσουν αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης. Να δούνε οικογένειες, φίλους, γνωστούς και αγνώστους.
Αυτό το πάσχα ας ελπίσουμε οτι θα προσέχουμε λίγο περισσότερο στο δρόμο καθως οδηγούμε. Θέλουμε να επιστρέψουμε όλοι μας πίσω υγιείς και όχι με ένα ή δύο άτομα λιγότερο. Ας προσέξουμε για να μπορούμε να ζούμε το πάσχα και όλες τις εποχές και του χρόνου και όλα τα επόμενα χρόνια.

Καλό πάσχα σε όλους. Αν και καθυστέρησα να ανανεώσω το ιστολόγιό μου εύχομαι σε όλους καλό πάσχα και θα επικοινωνήσουμε πιθανόν μετά την Κυριακή του Πάσχα καθώς θα πάω κι εγώ να δω τους δικούς μου.

Στα νεώτερα που θα έρθουν, και στα καλύτερα που θα πραγματοποιηθούν.

16 σχόλια:

seehunger είπε...

kalo pasxa k se sena...kala na peraseis me tous dikous sou k na frontiseis na diaskedaseis oso mporeis!exeis dikaio...pws mporeis na mh xamogelas k mono pou mpainei h anoiksh...akomh k an douleueis..k trexeis...k sou th spaei h kinish...xamogelas k mono koitazontas ton ourano..mou ftiakses th mera...k mono pou diabasa to blog sou..euxaristw!:)

Grigsgr είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Όσο για την άνοιξη ναι. Δεν μπορείς να μην χαμογελάς όταν σε χτυπάει ο πρωινός ήλιος με το δροσερό αεράκι να σου παρασέρνει τα μαλλιά και τη μέρα να ξεκινά όμορφα και φωτεινά.

Καλό πάσχα επίσης και καλή ανάσταση να έχουμε όλοι μας.

Ανώνυμος είπε...

Αχ...αν δεν έδινα πανελλήνιες...

Grigsgr είπε...

Μυστήριο κορίτσι, αν δεν έδινες πανελλήνιες θα σε απασχολούσαν άλλα πράγματα.
Θα ήσουν διαφορετική και θα λειτουργούσες αλλιώς.
Δεν ξέρεις όμως τι μπορεί να είναι καλύτερο.
Ούτε κι εγώ ξέρω. Απόλαυσε το όμως και αυτό. Και οι πανελλήνιες κάτι έχουν να σου προσφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Ναι...σίγουρα...αλλά είναι το πρώτο Πάσχα που δεν πάω διακοπές και τα 'χω παίξει! Είμαι και άνθρωπος του έξω και δεν το αντέχω αυτό!

Αυτό που λες οτί θα ασχολιόμουν με άλλα πράγματα...αυτό με σκοτώνει!!!

seehunger είπε...

oloi perasame apo tis panellhnies k epibiwsame...de xreiazetai na pas kapou diakopes gia na peraseis kala...arkei na afiseis thn anoiksh na se parasurei...:D na xalarwseis...k na apolauseis to parron!

Ανώνυμος είπε...

Αν αφήσω την άνοιξη να με παρασύρει πάει το διάβασμα...

Πραγματικά όμως μ' έχει πάρει από κάτω...

Άσε τα τσιγάρα από το άγχος...το 'να ανάβω τ' άλλο σβήνω...

seehunger είπε...

egw to ekopsa stis panellhnies...alla etsi eimai egw..ksupnaw ena prwi k pairnw mia apofash.kouragio koritsaki mou...ligo sou emeine akomh :)to 8ema einai na to euxaristi8eis mexri k auto..egw stenaxwriemai pou teleiwsa ...k pou den 8a ksanadwsw ma8hmata.

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά???

Εγώ περιμένω πως και πως να τελείωσει και μετά διακοπές...φοιτητική ζωή...άλλο πράγμα!...

Grigsgr είπε...

Ξέρεις ποιο είναι το άλλο θέμα εδώ ρε μυστήριο κορίτσι;
Πως όταν τελειώσεις θα αισθάνεσαι πολύ πιο καλά, όμορφα και χαλαρή απο οτι αισθάνεσαι όταν είσαι διακοπές. Ελπίζω να με θυμηθείς τότε.

Όσο για τη φοιτητική ζωή που λες. Εγώ τελειώνω σιγά σιγά πλέον. Υπάρχουν φοιτητές που ξεσκίζονται στο διάβασμα λόγω σχολής και φόρτου εργασίας, φοιτητές που περνάνε τα μαθήματα κάθε εξάμηνο αλλά είναι όλη μέρα έξω (βλ. εμένα) και φοιτητές που τα έχουν γράψει στον κόκκορα. Διάλεξε τι θέλεις να γίνεις.

seehunger είπε...

k egw twra teleiwnw (praktikh kanw)...sthn wra mou k xwris na xrwstaw ma8hmata..mporeis aneta na pernas kala...na eisai sunexeia ekso...k na ta sundiazeis ola!gia rwta k mena pou einai sto telos ths foithtikhs zwhs...poso 8a 8ela na ksanakanw ma8hmata...koita na ta apolauseis oso perissotero mporeis!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, χειρότερο λούκι από τις πανελλήνιες δεν υπάρχει! Με όποιον κι αν έχω μιλήσει το ίδιο μου λέει...ότι δεν θα ήθελε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να το ξαναζήσει! Γιατί όταν δίνεις πανελλήνιες ασχολείσαι με πολλά μαθήματα και το άγχος είναι υπερβολικό...γενικότερα όλα πέρα από τα όριά σου!

Εγώ θέλω να περάσω Φ.Π.Ψ, γιατί μ' αρέσει! Κι άλλο είναι ν' ασχολείσαι μ' ένα πράγμα που σ' αρέσει κιόλας, κι άλλο με πολλά, από τα οποία κάποια τα σιχαίνεσαι!...

Άσε το συνεχώς μέσα, το να μην βλέπεις τους φίλους σου τον δεσμό σου...σου προκαλέι μεγάλη νευρικότητα και άγχος...δεν παλεύεται!...

Κώστας είπε...

Καλό πάσχα!

Πράγματι υπέροχη η μυρωδιά αυτού του παρεξηγημένου δέντρου.

Grigsgr είπε...

Κορίτσι μυστήριο θα σου πω απλά καλή τύχη με τις εξετάσεις και πως έχεις την αμέριστη υποστήριξή μου καθώς εγώ έδωσα και στη δευτέρα λυκείου και στην τρίτη και το ξέρω εις διπλούν τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Καλή τύχη και αν με θυμάσαι μέχρι τότε έλα να μου πεις πως έγραψες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Όσο για εσένα Κώστα. Με βρίσκεις απλά σύμφωνο εξαρχής. Δεν νομίζω πως υπάρχει πιο γλυκιά μυρωδιά. Χαίρομαι που δεν το υποστηρίζω μόνο εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστώ πολύ!

Άντε...Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση να 'χουμε!...

kat. είπε...

σε όλα τα ωραια που θα ερθουν..
που θα τα ζήσουμε..
και θα χαμογελάσουμε..