Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009

Colpo Grosso με απόδραση Παλαιοκώστα και Ριζάι

Εκλογολογίες, ανασφάλεια, και πολλά ακόμη τα οποία συμβαίνουν στην Ελληνική κοινωνία τον τελευταίο καιρό. Το τελευταίο που έχει γίνει είναι η απόδραση των κυρίων κυρίων Παλαιοκώστα και Ριζάι. Μην ξεγελιέστε όμως, όλο αυτό που έγινε είναι απλά μια άσκηση ετοιμότητας για ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τα καλόπαιδά μας στις φυλακές Κορυδαλλού σε περίπτωση που (άκου να δεις τι σκέφτομαι τώρα εγώ) θελήσει ποτέ κάποιος κρατούμενος να ξαναποδράσει. Όλα αυτά που λένε τα κανάλια είναι υπερβολές και ο ξένος τύπος μας σταυρώνει επειδή είναι κακοί οι άνθρωποι που τον διευθύνουν.

Ας σοβαρευτούμε όμως για λίγο τώρα. Χτές λοιπόν απέδρασαν οι δύο κακοποιοί απο τις φυλακές Κορυδαλλού!!!! και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο (αυτό το γνωρίζουμε ήδη). Απο εκείνη τη στιγμή και μετά κινήσεις εντυπωσιασμού, κινήσεις της τελευταίας στιγμής και απόγνωσης μη γνωρίζοντας τι περισσότερο να γίνει και άλλα τέτοια χαζά γίνονται απο την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, σου λέει, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους είναι υπεύθυνοι και άλλα τέτοια χαζά πράγματα. Επίσης ελήφθησαν 10 νέα μέτρα για μεγαλύτερη ασφάλεια με κυριότερο οι φυλακές κορυδαλλού να πληρώνουν γιαγιούλες να πάνε στις φυλακές και να επισκέπτονται τους φυλακισμένους και να τους μιλάνε ακατάπαυστα, μέχρι τελικής πτώσης των, ούτως ώστε να επιστρέφουν οι κρατούμενοι εξαντλημένοι πίσω στα κελιά τους και να μην έχουν όρεξη για τίποτα άλλο. Φυσικά οι έξυπνες λύσεις του ελληνικού κράτους, δεν σταματάνε εδώ. Έχουμε κι άλλες προτώτυπες ιδέες τις οποίες οι γνωστοί μου στην κυβέρνηση δεν μου τις λένε για να με εκπλήξουν μέσα απο την τηλεόραση.

Η απόδραση Παλαιοκώστα και Ριζάι μας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως το Ελληνικό κράτος είναι ολίγον τι μπάχαλο (αυτό το γνωρίζαμε). Το θέμα είναι κατα πόσο το έχουν καταλάβει και οι ιθύνοντες. Μάλλον καθόλου απο οτι φαίνεται και μπορούμε να καταλάβουμε όλοι μας. Ζητήσανε σου λέει να αποδοθούνε ευθύνες σε όλους όσοι θεωρούνται υπεύθυνοι και υπήρξαν και παραιτήσεις. Τι σου φταίει ο διευθυντής ή υπεύθυνος των φυλακών που απέδρασαν οι δύο κακοποιοί; Ε, τι σου φταίει; Φταίει που δεν έκανε ένα ελικοδρόμιο για να μπορούν να προσγειώνονται τα ελικόπτερα πιο εύκολα, άνετα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Φαντάσου να ήταν κανένας κρατούμενος στο παράθυρο και να τίναζε τα σεντόνια του κρεβατιού του για να τα έχει καθαρά και αερισμένα. Φαντάσου, να τον έπιανε ο έλικας του ελικοπτέρου, θα θρηνούσαμε και θύματα. Τραγικό;

Αυτοί που είναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι και ενοχοποιούνται για την όλη κατάσταση, είναι οι κυβερνήσεις οι οποίες δεν έχουν μεριμνήσει ποτέ για τις φυλακές και για την μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση των κρατουμένων. Ο υπουργός διακιοσύνης ζητάει τώρα τι; Ποιες ευθύνες; Σε ποιον; Ο υπουργός και όλοι οι προκάτοχοί του δεν έχουν καμία ευθύνη; Επειδή εκείνη δεν μερίμνησαν θα την πληρώσουν όλοι οι άλλοι; Είμαστε σοβαροί; Θα μάθουμε ποτέ άραγε σε αυτή τη χώρα να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει και να αποδίδουμε ευθύνες την ώρα που πρέπει και στα σωστά άτομα;

Η όλη υπόθεση είναι μια κοροϊδία. Οι κρατούμενοι θα συνεχίσουν να δραπετεύουν, οι φύλακες θα συνεχίσουν να μην είναι αυτές που πρέπει και τα μέτρα ασφαλείας θα παραμείνουν ελλειπή. Απο μεγάλα λόγια ΚΑΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ σε αυτή τη χώρα. Τουλάχιστον ας φτιάξουμε ένα ελικοδρόμιο στις φυλακές, ας δώσουμε στους κρατούμενους και απο ένα κινητό τηλέφωνο (αν γίνεται με βίντεο κλήση να μπορούν να είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα), να βάλουμε και κεραίες για να έχουν καλό σήμα σε όλο το κτίριο, να τους ενεργοποιήσουμε και τα πακέτα χρόνου ομιλίας για να τη βγάλουν όλο το 2009 με ένα ευρώ και άλλες τέτοιες ανέσεις.

Μα είναι σοβαροί; ΕΛΕΟΣ. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι περισσότερο να πεί κανείς. Αν το ΠΑΣΟΚ οφείλει να περηφανεύεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (επι ΠΑΣΟΚ έγινα όλα τα κτίρια, η ΝΔ απλώς ήταν εκεί για να πάρει τα συγχαρητήρια), η ΝΔ οφείλει να περηφανεύεται για τις δυο πιο κινηματογραφικές αποδράσεις που έχουν γίνει ποτέ.


ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟ Prison Break. Βγαλμένο πραγματικά απο τη ζωή. Μπράβο στον ΑΝΤ1.

Κύριε Καραμανλή Κώστα καθώς και οι υπόλοιποι της κυβέρνησης πρέπει να μάθετε πως διακυβέρνηση μιας χώρας δεν σημαίνει μόνο δείπνα και άλλα τέτοια κουραφέξαλα, ούτε μαζευόμαστε όλοι μαζί κάπου και συζητάμε τα προβλήματα της χώρας χωρίς να καταλήγουμε κάπου, αλλά, το κανουμε για τα μάτια του κόσμου. Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. Τα λεφτά μπορούμε να τα φάμε όλοι μας όπως τα τρώτε εσείς. Σταματήστε λίγο αυτό και ασχοληθήτε και με το άλλο. Θα δείτε, είναι ωραίο. Σας βοηθάει να χάσετε θερμίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: