Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Τύποι Αλευριού

Ψάχνοντας κάποιος για συνταγές για να κάνει ψωμί μπορεί να αρχίσει να βλέπει διάφορες ονομασίες στα αλεύρια που θα τον μπερδέψουν. Αλεύρι τύπου 1050, Αλεύρι τύπου 550 και πολλές άλλες τέτοιες ωραίες ονομασίες. Επειδή εμένα με μπέρδεψε αυτό, το έψαξα και βρήκα τις εξηγήσεις σε ένα βιβλιαράκι που έχω με συνταγές για ψωμί. Τις παραθέτω λοιπόν παρακάτω για να διευκολύνω κάποιον ή όποιον μπορεί να θέλει να κάνει ψωμί και δυσκολεύεται με τους τύπους.

Τύπος Αλεύρι 405 (ή και τύπου Π)  είναι το κανονικό αλεύρι σίτου (standard wheat flour)
Τύπος Αλεύρι 550 είναι το δυνατό αλεύρι σίτου για ζύμες με λεπτούς πόρους (strong wheat flour, for finely pored doughs)
Τύπος Αλεύρι 997 είναι το κανονικό αλεύρι σίκαλης (standard rye flour)
Τύπος Αλεύρι 812 είναι το αλεύρι σίτου για ανοιχτόχρομα σύμμικτα ψωμιά (wheat flour, for light mixed breads)
Τύπος Αλεύρι 1050 είναι το σκουρόχρωμο αλεύρι σίτου για σύμμικτο ψωμί ή νόστιμα αρτοσκευάσματα (dark wheat flour for mixed breads or savoury pastries)
Τύπος Αλεύρι 1150 είναι το αλεύρι σίκαλης με υψηλό περιεχόμενο ανόργανων ουσιών (rye flour with a high mineral content).


Τα παραθέτω και στα αγγλικά γιατί η έννοια μερικές φορές είναι λίγο διαφορετική, και επειδή δεν μπήκα στη διαδικασία να τα μετφράσω εγώ, αλλά, όπως ήταν η μετάφραση την "πήρα" έτοιμη και σαν την παραθέτω, σίγουρα υπάρχουν στοιχεία που δεν είναι ακριβώς όπως πρέπει. Οπότε ελπίζω να βοήθησα και αν υπάρχει κάποιο αλεύρι που δεν περιέχεται εδώ μέσα παρακαλώ να το γράψετε στα σχόλια για να προστεθεί.  :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: