Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Επί της Ουσίας στα Μελίσσια

Ας μιλήσουμε λοιπόν "Επί της Ουσίας".


Κυριακή 2 Ιουνίου, χωρίς να υπάρχει φαγητό, αποφασίσαμε να βγούμε έξω για να δειπνήσουμε (sic).
Καταλήξαμε στο εστιατόριο - ψητοπωλείο με το ανωτέρο όνομα, τουτέστιν "Επί της Ουσίας". Αρχικά δυσκολευτήκαμε να το βρούμε καθότι το να πας απο το κέντρο στα Μελίσσια είναι λίγο μπέρδεμα και ειδικά αν δεν γνωρίζεις την περιοχή. Το μαγαζί εν τέλει το βρήκαμε. 
Μικρό μαγαζί θα παρατηρήσει κανείς με το που το δεί. Αμέσως θα του τραβήξει το ενδιαφέρον βέβαια ο προαύλιος χώρος (μην υπολογίζεις ότι θα βρείς αυλή επειδή το λέω προαύλιο) μιας και είναι πολύ όμορφος. Καθήσαμε και ήρθε η σερβιτόρα να μας καλωσορίσει και να μας φέρει τον κατάλογο για να επιλέξουμε.
Επιλέξαμε τα φαγητά και παραγγήλαμε.

Θα ανεβάσω τις φωτογραφίες και θα σχολιάζω αντίστοιχα.

Σαλάτα Πλιγούρι. Δροσερή, πάρα πολύ γευστική και επίσης χορταστική. Πλιγούρι, Αγγούρι, Ντομάτα, και νομίζω και Πιπεριά (δεν είμαι σίγουρος). ΠΕΝΑΝΟΣΤΙΜΟ και πολύ δροσερό (το ξαναείπα)! Πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσεις.


Φάβα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη. Η κλασσική φάβα εμένα προσωπικά με "κουράζει" γευστικά μετά απο λίγο. Η συγκεκριμένη - επίσης - κλασσική φάβα δεν με κούρασε και ήταν και πολύ νόστιμη.

Φέτα μελένια θα τη βρείτε στον κατάλογο. Φέτα, με φύλο τυλιγμένη και με μέλι ραντισμένη! Νόστιμη αν και θα ήθελα το φύλλο λίγο πιο ξεροτηγανισμένο και ίσως λίγο πιο πολύ μέλι ή ποιό έντονη γεύση (βλ. πευκόμελο).

Μπιφτέκι. Ζουμερό, χορταστικό και ωραίο. Δεν είναι πολύ έντονη η γέυση απο τα μυρωδικά και τα σχετικά αλλά σίγουρα θα σου αρέσει. Συνοδεύεται με τα υλικά που βλέπεις (μην με ρωτήσεις τι είναι η σάλτσα που φαίνεται). Είναι ένα πιάτο που θα ευχαριστηθείς.



Παραγγήλαμε και ένα πιάτο με κοκκινιστό κρέας και μακαρόνια. Δεν έχω φωτογραφία γιατί είναι το κλασσικό κρέας με μακαρόνια. Ήταν και αυτό νόστιμο και συμπεριλαμβάνεται στο πιάτο της ημέρας. Στο τέλος ακολουθεί και γλυκό!

Ας μιλήσουμε τώρα λοιπόν για όλα όσα θα σε ενοχλήσουν ή θα σου αρέσουν. Η σερβιτόρα που μας εξυπηρέτησε ήταν πάρα μα πάρα πολύ φιλική (όχι το άσχημο φιλικό) και πάρα πολύ ευχάριστη και ευγενική. Το μαγαζί είναι ωραίο και θα σου αρέσει, ειδικά το καλοκαίρι πρέπει να είναι πολύ απολαυστικό και δροσερό. ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ. Απο το χώρο, την κουζίνα, την μαγείρισα, όλα φαινόταν πολύ καθαρά. Μπράβο γι'αυτό. Τα φαγητά ήταν πολύ νόστιμα (ειδικά η σαλάτα με εντυπωσίασε) και το πιο βασικό. Καλές τιμές! Για όλα τα παραπάνω η απόδειξη έγραφε €27. Σίγουρα θα σου αρέσει το να πας εκεί. Σίγουρα θα φάτε καλά αν πάτε με παρέα και δεν θα νιώσεις ότι σου πιάσανε τον κώλο χωρίς να έχεις φάει καλά και μάλλον σίγουρα δεν θα σε ενοχλήσει η εξυπηρέτηση.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα και θα κάνεις και πολύ καλή επιλογή.

Υ.Γ.1 Δεν έχω γράψει κάτι που θα σε ενοχλήσει γιατί δεν βρήκα κάτι.
Υ.Γ.2 Υπήρχαν σχόλια τα οποία και διεγράφησαν καθώς απο τα 70 στα 50 είχε γράψει ένας ανώνυμος και έβριζε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και δεν σχολίαζε το φαγητό ή ό,τι μπορεί να σχολιάσει κάποιος και να είναι σχετικό με το άρθρο. Δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις για κάποιο πρόσωπο αλλά για αυτό με το οποίο ασχολείται το άρθρο. Τα ανώνυμα σχόλια πιθανόν θα διαγράφονται.
Υ.Γ.3 Ουδεμία σχέση έχω με οποιοδήποτε απο τα καταστήματα που επισκέπτομαι. Και αν κάποιος δεν το δέχεται μπορούμε να κανονίσουμε μια μέρα να έρθει να με βρεί σε κάποιο απο αυτά που θα είμαι.

Θα βρείς το μαγαζί, στη διεύθυνση:
"Επι της Ουσίας"
Παναγή Τσαλδάρη 21, Στα Μελίσσια
τηλ: 211 0127847

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο μαγαζι,ωραιο φαγητο και πολυ καλος ανθρωπος ο κυρ Λεωνιδας.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο μαγαζι,ωραιο φαγητο και πολυ καλος ανθρωπος ο κυρ Λεωνιδας.

Ανώνυμος είπε...

Καθαρά Δευτέρα πήγαμε από ανάγκη δεν είχαμε αλλού νηστίσιμα είχαμε διαβάσει άσχημα αν και φίλοι μας είχαν πει πολύ καλά λόγια .
Υπέροχα πιάτα πεντακάθαρα πολύ φθηνά το σέρβις ευγενικό αλλά αργό (ίσως γιατί είχαν πολύ κόσμο γεμάτο μαγαζί)
Το συνιστούμε ανεπιφύλακτα

Ανώνυμος είπε...

poli kalo fagito k omorfos xoros perasame fobera

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο περιβάλλον-δροσερή, όμορφη αυλή- καλό σπιτικό φαγητό, φιλικό περιβάλλον με καλούς ανθρώπους!!!