Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013

Απλά κεμπάπ (όχι τον κιμά, στη Λάρισα)!

Πρίν δύο εβδομάδες ήμουν στα μέρη μου στη Λάρισα. Πέραν του ότι ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί ξεκουραζόμουν, απολάμβανα τη θάλασσα και ήμουν χαλαρά και ωραία, έβλεπα φίλους, βγαίναμε για ποτά, βόλτες, ξενύχτια ΚΑΙ φαγητό. Πολύ φαγητό και ωραίο. Όπως ξέρουν όσοι μένουν επαρχεία και γενικότερα στα χωριά.

Έτσι λοιπόν καταλήξαμε μια Κυριακή, σε ένα μαγαζί της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ) όπου είχε πανηγύρι. Αρκετά άτομα στην παρέα, με ραντεβού που είχε κανονιστεί απο μερικές ημέρες πρίν. Το μαγαζί γεμάτο, ορχήστρα ετοιμαζόταν να παίξει τα κλασσικά με κλαρίνο και τα συναφή, η τραγουδίστρια να ετοιμάζεται κι ο κόσμος να έρχεται! Το μαγαζί γέμισε, ξεκίνησε η μουσική, ξεκίνησε ο χορός και το κέφι ανέβηκε. Περάσαμε πολύ ωραία, ήταν απίστευτα ευχάριστη βραδιά, επίσης απίστευτα δροσερή για τέλη Ιουνίου και με πάρα πολύ φαγητό. 

Εκείνη τη βραδιά μου έφυγε η όρεξη που είχα για πάρα πολύ καιρό (μην πω απο τότε που έφτασα στην Αθήνα). ¨Εφαγα επιτέλους κεμπάπ αλλά, αυτό που κάνουν στη Λάρισα, όχι τη μαλακία της Αθήνας που είναι κιμάς λες και κάνω κεφτέδες και μπιφτέκια απλά με λίγο παραπάνω μπαχαρικά. Αυτό που είναι τα κομάτια το κρέας στη σούβλα και περιστρέφονται σιγά σιγά και ψήνονται, που το χρώμα του σκουραίνει καθώς ψήνεται, με την αλμυρή και δυνατή γεύση, με την αίσθηση του πρόβιου ή του χοιρινού στη γλώσσα και την απίστευτα απολαυστική αίσθηση που σου αφήνει καθώς κατεβαίνει τον ουρανίσκο. Συνοδεία με κρασάκι, τυροκαυτερές, σαλάτες και γέλιο. Ήταν πολύ ωραία.

Το συγκεκριμένο μαγαζί γενικότερα είναι πολύ ωραίο με πάρα πολύ καλό φαγητό το οποίο παρασκευάζει ο ιδιοκτήτης (ναι τον ξερουμε τον ιδιοκτήτη και το γνωρίζουμε επίσης και αυτό). Είναι στο σταθμό Ραψάνης (έχει και στάση τραίνου) επάνω ακριβώς στην Εθνική. Το πανηγύρι είναι στις 30 Ιουνίου οπότε, αν τύχει ποτέ και είσαι εκεί γύρω, έλα. Θα περάσεις ωραία και θα φάς καλά. 

Απόλαυσε τις φωτογραφίες και φαντάσου πόσο νόστιμο μπορεί να ήταν το κεμπάπ (πρόβειο και χοιρινό) και απόλαυε και το βίντεο. Είναι μπόνους απο τη βραδιά (ο κύριος στο βίντεο δεν γνωρίζω ποιός είναι αλλά ξέρω ότι απήλαυσα πάρα πολύ το πως χόρευε!)Δεν υπάρχουν σχόλια: