Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Πρωινό Κυριακής

Λοιπόν, 
Κυριακή σήμερα και ήταν όπως αναμενόταν, μια χαλαρή ημέρα. Ξύπνησα με όρεξη και σκεφτόμουν ότι θα πάω θάλασσα όπως και έγινε. Ήρθε ένας φίλος νωρίς απο το σπίτι, να ετοιμαστούμε και να την κάνουμε σιγά σιγά αλλά δεν έπαιζε πρωινό οπότε και είχα την ιδέα να κάνω κάτι να φάμε. Πήγα στην κουζίνα λοιπόν και ετοίμασα τη ζύμη για να ανοίξω φύλλο. Ετοίμασα τέσσερα μικρά φύλλα τα οποία τύλιξα γύρω απο αντίστοιχο αριθμό φετών τυριού και τα τηγάνισα. Στο σερβίρισμα τα "βοήθησα" λίγο ρίχνοντας μέλι απο πάνω και ξεκίνησε το πρωινό όργιο (βλ. φωτογραφίες). Αν πεινάσεις, σκέψου πριν φάς τι θα είναι αυτό!!!!  ;)
Και όταν λέω όργιο το κάνω γιατί, μαζί με το φύλλο που άνοιξα για να ετοιμάσω το τύπου σαγανάκι τυριού, φτιάξαμε στα γρήγορα κι ένα κέικ με αλεύρι ζέας και μαστίχα Χίου. Βγήκε πεντανόστιμο όπως και το σαγανάκι και το φάγαμε με τέτοια όρεξη που νόμιζα ότι θα τελείωνε την ίδια στιγμή. Φυσικά επειδή με την παρέα είμαστε τρελοί γλυκατζίδες, επιστρέφοντας σταματήσαμε στα Βλάχικα στη Βάρη και πήραμε παγωτό Καϊμάκι το οποίο όπως φαίνεται απο τις φωτογραφίες σερβίραμε πάνω απο το κέικ με μέλι. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γεύση, τρομερά δροσιστικό και δεν θέλεις να σου περιγράψω γιατί θα πάθεις σοκ. Ήταν μια πολύ απολαυστική ημέρα η οποία γευστικά έκρυβε αρκετές εκπλήξεις.


3 σχόλια:

kat. είπε...

ε.. λοιπόν κύριε μου, το πρωινό κυριακής που αναφέρεις, εγώ το διάβασα Σάββατο βράδυ και τώρα με έχει πιάσει μια απίστευτη λιγούρα!


αυτά..

Ανώνυμος είπε...

Όλο μαλακίες

Grigsgr είπε...

Άμα το φέρω στο τραπέζι και κάθεσαι κι εσύ, μην το φας. Καλό θα ήταν να μην σχολιάζεις ανώνυμα για να ξέρουμε και σε ποιόν μιλάμε. Από βλάκες, πίξαμε.