Χθές αποφάσισα να κάνω κάτι για να έχω να τσιμπάω στη λιγούρα. Κατέληξα πως το πιο εύκολο και γρήγορο τελικά είναι το να κάνω πίτα. Κατέληξα λοιπόν να κάνω πίτα με αλεύρι ζέας και γέμιση απο κατσικίσιο τυρί.
Για το φύλλο το μόνο που χρειάστηκα ήταν το αλεύρι ζέας, νερό φυσικά και επειδή έχω λατρεία με αυτό, μαστίχα Χίου. Τα ανακάτεψα, άφησα λίγο το ζυμάρι να "ηρεμήσει" και μετά ανέλαβε ο πλάστης με τα χεράκια μου. Άνοιξα το φύλλο, το άπλωσα στο ταψί και ήρθε η ώρα για το γέμισμα.
Για τη γέμιση χρησιμοποίησα κατσικίσιο τυρί απο τα μέρη μου, έβαλα βρώμη (όχι τα κουάκερ, την κανονική βρώμη), ρίγανη, πάπρικα γλυκιά και μια σκελίδα σκόρδο. Έριξα απο πάνω λίγο λάδι και τα ανακάτεψα για να εννοποιηθεί το μίγμα.
Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η γεύση (και η μυρωδιά) απο τη μαστίχα ήταν πολύ ωραία, με το τυρί ταίριαξε πάρα πολύ και ήταν όλα πολύ διακριτικά. Το φύλλο επίσης έγινε πάρα πολύ νόστιμο και ψήθηκε πολύ καλά. Νομίζω πως γενικότερα η επιλογή του να κάνω πίτα ήταν ό,τι καλύτερο και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απολαύσετε τις φωτογραφίες και να ξέρετε πως το να γευόσασταν την πίτα θα ήταν ακόμη καλύτερα! Επόμενη στάση, κάτι γλυκό.
2 σχόλια:
διάβασα το ποστ σου καιρό πριν αλλά επειδή δεν είχα δοκιμάσει ποτε αλεύρι ΖΕΑΣ κάτι δεν μου πήγαινε καλά και είπα να μην αφήσω σχόλιο.
μια εβδομάδα μετά, σε ένα μεσημεριανό τραπέζι σχεδόν με ανάγκασαν να φάω ψωμί με αλέυρι ΖΕΑΣ - λες και ήξεραν οτι έχω διαβάσει το κείμενο σου - και ήθελαν να δω και να πιστώ για το πόσο νόστιμο είναι..
και να μαι.. όντως! εξαιρετικό.. πολύ νόστιμο αλλά και πολύ ακριβό!
πιστεύω πως η τυρόπιτα σου θα είναι ακόμα καλύτερη.. μόνο που δεν μας έστειλες να φάμε! damn it!!!!!!!!!!!!!
καλή παρασκευή να έχουμε!
kat. Μου. Συγγνώμη για το απίστευτα καθυστερημένο της απάντησης.
Όλα αυτά που λες για το αλεύρι ΖΕΑΣ είναι αληθή. Είναι όντως πολύ νόστιμο και επίσης πολύ χορταστικό και καλό για τον οργανισμό και πολύ ακριβό.
Όσον αφορά την τυρόπιτα ναι, ήταν όντως πεντανόστιμη και αν το ήξερα θα σε φώναζα στο μπαλκόνι να τη δοκιμάσεις και να μου πεις την άποψή σου. Έχω κάνει αρκετές συνταγές με ζεας αν το δεις. Που ξέρεις,μια άλλη φορά μπορεί να δοκιμάσεις
;)
Δημοσίευση σχολίου