Κυριακή 4 Μαρτίου 2007

Η αγάπη μπορεί (?)



"Ότι κι αν γίνει ένα να λές, πως μ' αγαπάς χίλιες φορές κι εγώ εσένα. Κι αν μείνει τ' όνειρό μισό κι αν το φιλί χαθεί κι αυτό, ένα να λες σα να' ναι χτες, πως μ' αγαπάς χίλιες φορές." (Αρβανιτάκη - Ζουδιάρης)

Πώς είναι να αισθάνεται κανείς "άδειος" απο συναισθήματα; Είναι άσχημο αυτό;
Οι σχέσεις ξεκινάνε πάνω σε κάτι που ένιωσες όταν είδες κάποιον για πρώτη φορά. Χτίζονται όμως και συνεχίζουν πάνω σε κάποια πράγματα κοινά, κάποιες εμπειρίες, απόψεις και επιθυμίες. Δημιουργείς επειδή έχεις έμπνευση, εργάζεσαι επειδή έχεις σκοπό, αγαπάς όμως και ερωτεύεσαι χωρίς να το θέλεις και να μπορείς να το προγραμματίσεις. Το δέχεσαι επειδή, είναι συναίσθημα πάρα πολύ όμορφο και, το μόνο που σκέφτεσαι δεν είναι τίποτα άλλο απο εκείνον/η . Κάθε φορά, που η σκέψη σου πετάει σε εκείνον/η, ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό σου και η καρδιά σου φτερουγίζει, πετάει απο χαρά και αγάπη. Αρχίζεις σιγά σιγά να ονειρεύεσαι και να επιθυμείς, να σκέφτεσαι και να λειτουργείς σύμφωνα με κάποιους άλλους κανόνες, άγραφους, νοητούς, κανόνες που δημιουργούνται μόνο τώρα και δεν υπάρχουν κάπου γραμμένοι.
Πλέον είσαι ερωτευμένος, νιώθεις όμορφα, πετάς, χαίρεσαι και μετράς στιγμές μέχρι να βρεθείτε. Λιώνεις το έδαφος απο το περπάτημα αν αργήσει, και ανησυχείς αν δεν απαντήσει στο τηλεφώνημά σου. Δεν ξέρεις το λόγο και δεν το έχεις αναλύσει και πολύ, απλά το απολαμβάνεις. Αν το αναλύσεις που ξέρεις μπορεί και να χαθεί το συναίσθημα, δεν μπορείς όμως να το ρισκάρεις.

Πλέον έχεις αρχίσει να συμβιβάζεσαι, να κάνεις υποχωρήσεις, να βλέπεις λιγότερο τους φίλους σου για να είσαι με εκείνη/ον. Το μυαλό σου πάντα τον σκέφτεται και σε κάποια στιγμή όλα καταρρέουν, όλα γκρεμίζονται και ο χρόνος σταματά. Πως νιώθεις άραγε, πως μπορεί να είναι αυτό το συναίσθημα του φόβου οτι κάτι συμβαίνει;
Το νιώθεις κάθε φορά που τον κοιτάς, το νιώθεις στο φιλί του, τα μάτια του σου το λένε κι εσυ φοβάσαι. Ο εγωισμός έχει αρχίσει να μπαίνει σιγά σιγά ανάμεσα σας και πλέον αναρωτιέσαι, γιατί να κάνεις κάτι πρώτα, ας το κάνει εκείνος. Και το κινητό σου, μετά απο λίγο χτυπά και είναι εκείνος. Είναι εκείνος που σε σκέφτεται, που σε αγαπά που σε θέλει και που σε παίρνει τώρα τηλέφωνο. Εσύ αναρωτιέσαι...


Έχεις καθήσει όμως να αναρωτηθείς γιατί ξαφνικά μπήκε ο εγωισμός ανάμεσά σας, γιατί λειτουργείτε έτσι; Έχεις σκεφτεί να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση; Γιατί δεν την κάνεις; Τι σε κρατά; Εσύ δεν νιώθεις όμορφα όταν το βλέπεις οτι σε καλεί και σε σκέφτεται; Γιατί δεν αφήνεις τον εαυτό σου να χαρεί και να κάνει πράγματα που θα σας κάνουν να είστε καλύτερα; Μην το καταστρέφεις. Δεν μπορείς να ξέρεις αν αξίζει. Μην αφήνεις κάτι που σε γεμίζει να πάει χαμένο. Αν είσαι ευτυχισμένος γιατί να μην το δείξεις, γιατί να μην το πεις, γιατί να μην αφεθείς. Όταν αγαπάς δεν κάνεις κάτι που θα στεναχωρήσει και τους δυο σας. Δεν είσαι μόνο εσύ, είστε δύο πλέον.

Μην διώξεις την αγάπη, μπορείς να καταφέρεις πολλά πιστεύοντας σε αυτή, μην κλείνεις τα μάτια σου για να προχωρήσεις παριστάνοντας οτι δεν βλέπεις τίποτα, θα σκοντάψεις και δεν θα έχεις κανένα δίπλα σου να σε κρατήσει για να μην πέσεις.
Είναι πολύ άσχημο αυτό, θα νιώσεις πολύ μόνος και θα σκέφτεσαι οτι δεν αξίζει, όμως... όλα αξίζουν, όλα όσα σκέφτεσαι, αρκεί για εσένα να έχουνε νόημα. Όλα είσαι εσύ, εσύ που σκέφτεσαι, δημιουργείς, χαίρεσαι, γελάς και πάνω απο όλα ερωτεύεσαι κάτι που σου δίνει νόημα. Η ελευθερία να ονειρεύεσαι είναι κάτι το μοναδικό, όμως, μην διώξεις την έμπνευσή σου.

7 σχόλια:

Strahd είπε...

Τα λες τόσο όμορφα και έχεις τόσο δίκιο. Πραγματικά με συγκίνησες με όλα όσα έγραψες...

agroblog είπε...

Η αγάπη είναι παντού και μπορεί να τη συναντήσεις κάθε μέρα. Μην την ταυτίζεις με ένα πρόσωπο, που μπορεί να σου την τσαλαπατήσει ανά πάσα στιγμή.

Grigsgr είπε...

την αγάπη δεν την ταυτίζεις ποτέ με κάποιον επειδή κάθε φορά που ερωτεύεσαι είναι η πρώτη φορά. τα ίδια συναισθήματα θα νιώθεις τις περισσότερες φορές. απλά υπάρχουν άτομα που σε κάνουν να περνάς απο καταστάσεις που εσύ δεν θέλεις αλλά γίνεται. αυτά τα άτομα (ίσως κάποια απο αυτά) εσύ θέλεις να τα κρατήσεις και να μην σταματήσετε να είστε μαζί. τότε είναι που νιώθεις πολλά και σου βγαίνουνε και αυτά τα συναισθήματα (δεν είμαι και πολύ καλός στο να εκφράζω γραπτά αυτά που νιώθω, ελπίζω να μην σας μπέρδεψα)

agroblog είπε...

Ίσα ίσα. Τα λες πολύ ωραία!
Και στο σχόλιο και στο κείμενο. Ήθελα κάτι να προσθέσω, έτσι απλά.

Grigsgr είπε...

ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
δημιούργησα αυτό το blog με χαρά και προσπαθώ να κάνω οτι καλύτερο για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε όλοι σαν ένα μέσο για να μιλάμε για όσα θέλουμε και μας αφορούν αλλά και για την πόλη μας η οτιδήποτε άλλο θέλουμε να πούμε. να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ πολύ συναίσθημα...Θα κλάψω!Λοιπόν τρελό μικρό αγόρι, έχω να σου πω ότι ο έρωτας για να παραμείνει έρωτας ακόμη και όταν μετουσιωθεί σε κάτι βαθύτερο (αγάπη το λένε εν γένει) πρέπει να εμπεριέχει ένα hide & seek παιχνίδι μέσα μας... Δεν ξέρω αν με πιάνεις αλλά my dear οι πολλοί συναισθηματισμοί είναι για να μένουν μέσα μας. Έξω ας βγαίνουν καλύτερα vibes και αν νιώθουμε πράγματα βγαίνουν -να το ξέρεις! Άσε το απρόοπτο να καραδοκεί, άσε τη χημεία να κάνει τη δουλειά της, άσε τον εαυτό σου να φάει τα μούτρα του, να χτυπηθεί, να μασήσει, να γουστάρει, να πονέσει, να τρελαθεί, να φτιαχτεί, να χαλαστεί,να διαλυθεί και να ξανασυναρμολογηθεί... Αν αγαπήσεις θα αγαπηθείς -είναι νόμος της φύσης. Αν κρατηθείς θα έχεις παρακράτηση αισθημάτων από τους άλλους. Να είσαι ο εαυτός σου!

Grigsgr είπε...

ola ayta pou grafeis demy mou einai poly swsta, para poly swsta kai symfwnw mazi sou apolyta.
kai epeidh to les. exw afhsei ton eayto mou na to kanei ayto, ta exw perasei ola ayta pou les. to thema 3ereis poio einai? oti sto telos apo th sygkekirmenh sxesh to mono pou eisepraksa einai axaristia kai ena "den mporw". den lew oti den einai kai ayto mesa sto paixnidi alla otan dineis kai den perneis einai poly asxhmo, to 3erw to exw perasei xwris ayto na shmainei oti den to kanw ki egw me kapoia atoma. den eimai agios. 3anasynarmologhse mesa apo ta syntrimia sou, oso pio polla toso pio kala isws skefteis kai bebaia prepei na exeis perasei oles tis prohgoumenes faseis pou perigrafeis. o nomos ths fyshs leitourgei alla nomos ths fyshs einai kai h ekmetaleysh. sigoura to exeis aisthanthei oti symbainei ki as mhn hsoun sigourh.an eisai alithinos panta kati kalo tha symbei omws polla epishs pare3hgountai (analoga kai to atomo).
telos pantwn den tha to analysw kai poly. :) eyxaristw poly gia ta sxolia.