Πέμπτη 28 Ιουνίου 2007

Ζέστη, ρεύμα και Θεσσαλονίκη. (Μάχη με το χρόνο)

Σήμερα το πρωί περίπου στις 12 κόπηκε το ρεύμα και ενώ ήμασταν στη σχολή και γράφαμε. Όχι πως άλλαξε κάτι δηλαδή απλά, κόπηκε το ρεύμα .Δεν υπάρχει κάποιο κλιματιστικό το οποίο να σταμάτησε να λειτουργεί και όλα αυτά. Μετά απο λίγο και αφού είχα βγει απο την αίθουσα που γράφαμε άκουσα πως είχαν καεί τρεις υποσταθμοί της ΔΕΗ περιφερειακά στην πόλη και είχε πάρει φωτιά το Σεϊχ Σου. Το τελευταίο με το δάσος πρέπει να ήταν μπαρούφα καθώς γυρνώντας απο τη Σίνδο και κοιτάζοντας προς τη Θεσσαλονίκη δεν είδα καμία φωτιά στο δάσος. Τέλος πάντων.
Γνωρίζαμε όμως οτι ΟΛΗ η Θεσσαλονίκη δεν έχει ρεύμα εκτός απο το κέντρο, κάτι που ήταν αλήθεια. Επιστρέφουμε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και ως εκ του θαύματος το μισό κέντρο μένει χωρίς ρεύμα. Πριν απο λίγο που γυρνούσα σπίτι έμαθα οτι τελικά κάηκε και ο υποσταθμός της ΔΕΗ στο καυταντζώγλειο. Έτσι λοιπόν μια υπέροχη μέρα συνεχίζεται, με τη ζέστη να είναι αρκετά ανεβασμένη, το ρεύμα να μην υπάρχει και ο κόσμος στην πόλη να μην μπορεί να δροσιστεί.
Ευτυχώς εγώ στην περιοχή μου είμαι δύο τετράγωνα απο τη ΔΕΗ κεντρικής Θεσσαλονίκης και ο δικός μας σταθμός ρεύματος δεν κάηκε και έτσι έχουμε ρεύμα. Βοήθειά μας λοιπόν και ας περιμένουμε να δούμε πότε θα έρθει το ρεύμα πάλι (στην υπόλοιπη Θεσσαλονίκη).
Υπομονή παιδιά, κακοτυχία είναι θα περάσει. Και προσοχή στις φωτιές.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχει τρελαθει και ο καιρος και το ρευμα.
Ωραιο μπλογκ!

Grigsgr είπε...

anisixos αρχικά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το ιστολόγιό μου (blog). Πέρα απο αυτό να σου πω οτι τον καιρό τον τρελάναμε, δεν τρελάθηκε μόνος του και πέρα απο αυτό όσον αφορά το ρεύμα, να είναι καλά η ΔΕΗ καθώς αυτή είναι υπεύθυνη για το ρεύμα το οποίο δεν έχει καν υλική υπόσταση. Και επίσης, ευτυχώς είμαι τυχερός και μένω δίπλα απο τη ΔΕΗ κεντρικής Θεσσαλονίκης όπου έχει κέντρο διανομής ρεύματος και σε εμένα δεν κόπηκε το ρεύμα. Χι χι.
:)
Σε ευχαριστώ και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

η φωτιά ήταν σε στον υποσταθμό Ωραιοκάστρου και το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο

Grigsgr είπε...

Μένεις εκεί κοντά magica?
Όταν λες οτι το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, για τι μέγεθος ζημιάς μιλάμε; Αν μένεις εκεί κοντά πιθανόν να ξέρεις κάτι περισσότερο. Η πόλη πάντως απο οτι μαθαίνω απο φίλους και γνωστούς επανήλθε μετά το ολοκληρωτικό (σχεδόν) μπλακ άουτ.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Ηλιούπολη, ο υποσταθμός Ωραιοκάστρου είναι αρκετά κοντά, είχε μαυρίσει όλος ο ουρανός.
Έγιναν κάποιες εκρήξεις σε τρεις μετασχηματιστές και έπιασε φωτιά.
Ο υποσταθμός διανέμει το ρεύμα σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, οπότε είχαμε blackout all together

Grigsgr είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ. Σε εμάς πρίν λίγο κόπηκε το ρεύμα και δεν ξέρω απο τι και γιατί. Απλά ξέρω οτι ζεστένομαι αρκετά. Υπομονή λοιπόν. Σε ευχαριστώ και πάλι.

Ploutwnios είπε...

Άσχετο: Πολύ καλλιτεχνική η φωτο σου βρε Γρηγοράκη! Ε βέβαια, αν είναι να κάνουμε κάτι, να το κάνουμε σωστά!

Grigsgr είπε...

Βρίσκεις ploytw? Για να μην λες οτι δεν το κάνουμε και αυτό. :Ρ