Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2007

(ΝΔ vs ΠΑΣΟΚ) vs ΚΚΕ

Απο την ώρα που ξεκίνησε να γίνεται η μεγάλη φασαρία στα κανάλια για τις φωτιές που καίγανε κυριολεκτικά όλη τη χώρα, και όλοι πλέον βλέπαμε τηλεόραση και τις ειδήσεις για να ενημερωθούμε και να δούμε τι γίνεται ξεκίνησαν και οι πολιτικοί να κάνουν τις guest εμφανίσεις τους στο φακό και να λένε τα δικά τους.

Είμαι 20 ετών και μέχρι τώρα, ποτέ μου δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί πρέπει να εκμεταλλεύονται (οι πολιτικοί), την κάθε ευκαιρία για δημοσιότητα και να βγαίνουν και να μαλώνουν, να φωνάζουν, να διαφωνούν και να κατηγορούν χωρίς να πρέπει; Αυτές τις μέρες, - τα τελευταία 24ωρα - το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν τους πολιτικούς της χώρας να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το σκηνικό που δημιουργήθηκε και να κερδίσουν τις εντυπώσεις δείχνοντας οτι ο ένας είναι καλύτερος απο τον άλλο. Κανείς δεν είναι καλύτερος απο κανέναν. Και στην τελική ας μην ξεχνάμε πως όταν βρισκόμαστε σε δύσκολες στιγμές, δεν χρειαζόμαστε τον καθένα να μας μιλάει και να μας λέει οτι του κατέβει, μόνο και μόνο, για να κατηγορήσει τον αντίπαλο. Χρειαζόμαστε κινήσεις, πράξεις, έργα.

Ακόμη δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο υπουργός - που ούτε το όνομά του δεν θυμάμαι - πήγε στην πάρνηθα χτέ. Για να επιτηρήσει τα έργα απο κοντά; Και που πήγε ποια ήταν ακριβώς η βοήθεια που προσέφερε; Το να δει ο κόσμος οτι πήγε στον "τόπο του εγκλήματος"; Αυτά είναι παιδιαρίστικα ή, όπως αλλιώς το λέμε, λαϊκισμοί (δεν είμαι και απόλυτος σε αυτό). Το μόνο που μπορούσε να καταφέρει ήταν απλά να δει ο κόσμος μέσω των καμερών οτι είναι εκεί. Παρατηρώντας σε κάποια φάση σε ένα δελτίο ειδήσεων το μόνο που μπόρεσα εγώ να καταλάβω είναι πως μεγαλύτερο πρόβλημα δημιούργησε απο οτι βοήθησε. Όταν έπρεπε τα οχήματα πυροσβεστικά και άλλα να φύγουν απο το σημείο που βρισκόταν οι συνοδεία την οποία είχε μαζί του δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα με αποτέλεσμα να εμποδίζει τα πυροσβεστικά οχήματα να φύγουν.

Πότε θα καταλάβουν επιτέλους όλοι πως δεν είναι όλες οι ώρες κατάλληλες για να κάνουμε μικροπολιτική ή πολιτική. Το να προσπαθούμε να αλλάξουμε τα πάντα και να τα ξεκινήσουμε - και καλά - απο την αρχή, δεν είναι η μοναδική και πιο καλή λύση πάντα. Δεν έφερε αποτέλεσμα ούτε τώρα στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, ούτε σε οποιεσδήποτε άλλες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν. Ούτε στην παιδία έκαναν καλό οι αλλαγές (λέμε τώρα) που πρότεινε η κάθε κυβέρνηση και οι οποίες δεν είχα καμία σχέση με τις προηγούμενες όσον αφορά το να βελτιώσουν τις ήδη υπάρχουσες.

Θα έπρεπε να ντρέπονται οι πολιτικοί αυτής της χώρας κυρίως για τους εαυτούς τους και μετά για τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν και τις ιδέες τις οποίες ενστερνίζονται και υπηρετούν. Θα έπρεπε να ντρέπονται που όλοι (απο οτι λένε) ξεκινάν με όνειρα και βλέψεις για το μέλλον και τον τόπο και το μόνο που κάνουν είναι να βρίσκουν τρόπους να κερδίζουν οι ίδιοι όσο περισσότερα μπορούν για να έχουν.

Δεν είμαι πολιτικοποιημένος, δεν ενδιαφέρομαι και πολύ για την πολιτική σκηνή της χώρας καθώς, πιστεύω, οτι μια τσίχλα κοστίζει περισσότερο απο οτι όλο αυτό το πανηγύρι, και δεν υποστηρίζω κανένα συνδυασμό για να μην παρεξηγηθώ και φανεί οτι κάνω επίθεση σε κάποιο απο τα κόματα. Κανείς δεν βοήθησε καθόλου. Όλοι κατηγορούν ο ένας τον άλλο. Δεν πιστεύω πως οι geust εμφανίσεις λύνουν τα προβήματα. Το οτι πήγε ο υπουργός στο σημείο που ήταν τα κανάλια στην πάρνηθα, ΔΕΝ έσβησε τη φωτιά απο οτι είδαμε όλοι. ΔΕΝ κααλυτέρεψε έστω και για λίγο την κατάσταση. ΔΕΝ κόπασε τον άνεμο.
ΔΕΝ, ΔΕΝ, ΔΕΝ... πολλά δεν μαζί.

Ας σκέφτονται οι επικοινωνιολόγοι καλύτερα τις κινήσεις άλλη φορά. Προς Θεού ρε παιδιά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

I visited your site…and I was very impressed!
Beautiful work…congratulations.
Take also a look at my website…thanks and kind regards.
www.silverdreamer.be

anisixos είπε...

δεν αντεχω καθε φορα που υπαρχει ενα σημαντικο θεμα στην επικαιροτητα να γινεται αυτος ο χαμος στα δελτια.ειναι αποκαρδιωτικο.ειναι αηδιαστικο.σε τρελαινει ολο αυτο.νομιζω πως καλυτερα σε τετοιες περιπτωσεις απλα να κλεινεις την τηλεοραση.παντως συμφωνω με οσα λες.

Grigsgr είπε...

@ anonymous: my friend thank you for your kind words. i am pleased to hear that you liked my blog (site). i really hope you enjoy my way of writing and reply to my posts by saying whatever you want either you agry or not.

@anisixos: όντως είναι αποκαρδωτικό. το θέμα είναι πως κανείς δεν το προσέχει και νομίζουν όλοι πως κάνουν καλά με το να βγαίνουν και να προσπαθούν να κερδίσουν απο τις κάμερες.