Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Για την Ελλαδα ρε γαμωτο!!!


Θεωρείς πως υπάρχει εικόνα που μπορεί να εκφράσει καλύτερα όσα περνάει ο τόπος αυτές τις μέρες; Ο εύζωνας δεν μπορεί να μιλήσει ή να κινηθεί όμως τα μάτια του τα λένε όλα. ΟΛΑ!!!
Όσα δεν τολμούν να πούν κάποιοι άλλοι που θα έπρεπε. Αυτά που δεν λέγονται αλλά φαίνονται είναι αυτά που ακούγονται περισσότερο τελικά. Διεκδίκησε το δικαίωμα σου στη ζωή και στη φύση. Μην την αφήνεις να καεί για κάποιον άλλο.


Nothing can show you better than this image. This man is in front of the building of the parliament. He cannot move, he cannot speak but he can show his feelings through his eyes...

5 σχόλια:

MTdoggie είπε...

ανατριχιασα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αυτή η φωτογραφία με τον εύζωνα, αν και από την προηγούμενη μάζωξη μπροστά από τη Βουλή, είναι πραγματικά υπέροχη

Φυσικές Καταστροφές είπε...

Τα δάκρυα που σβήνουν πυρκαγιές

Είναι δύσκολο να προσθέσεις λέξεις σε αυτή την εικόνα που πάρθηκε την ημέρα της πορείας για τις πυρκαγιές και τα θύματα που προκάλεσαν. Μα ένα είναι σίγουρο. Πως περικλείει όλων μας τα συναισθήματα για την Ελλάδα και για γι' αυτό που συνέβει. Αν αυτά τα δάκρυα πέφτανε κάτω και πιάνανε τόπο θα μπορούσαν να σβήσουν όλες τις φωτιές της Ελλάδος φέτος το καλοκαίρι.
Δάκρυα μιας εικόνας που μιλάει για το παρελθόν για το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας. Μια εικόνα που με πάει στα πρώτα σχολικά χρόνια εκεί που σε κάθε ελληνική επέτειο λέγαμε ποιήματα στο ηρώο του χωριού μου, όταν φτιάχναμε μόνοι τα στεφάνια που θα καταθέταμε από τις δάφνες που είχε στα χωράφια δίπλα στο σχολείο μου και το καμάρι των γονιών μας όταν κάναμε παρέλαση στην κεντρική πλατεία. Έτσι μεγαλώσαμε ορισμένοι και αυτές οι αναμνήσεις δημιουργούν σήμερα παρόμοια δάκρυαμε αυτά τις εικόνας γιατί οι προσδοκίες για μια αληθινή χώρα όσο πάνε και πέφτουν στο κενό. Κάποτε γίνανε αγώνες για την ελευθερία πέσανε κορμιά για να μπορούμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα και σήμερα είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας αυτών των δικαιωμάτων μας γιατί ορισμένοι πίσω από το προσκήνιο καπηλεύονται όλες μας τις αγάπες όλες τις ελευθερίες μας. Αυτό πληγώνει όλο το κόσμο που αγαπά την Ελλάδα και δεν μπορεί να ανεχτεί πίσω από αυτό οτιδήποτε μας καθυστερεί στον βωμό προσωπικών φιλοδοξιών και συνολικών από κέντρα εξουσίας σκοπιμοτήτων.
Θέλουμε επιτέλους μια Ελλάδα που δεν θα δακρύζει γιατί την πλήγωσαν, δεν θα πονά γιατί την προδίδουν με τα τεχνάσματα της επικοινωνίας μια Ελλάδα που θα μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας τι είναι αλήθεια και τη ψέμα. Μια Ελλάδα που αξιοπρεπώς θα ζούμε σε αυτήν και θα απολαμβάνουμε τις συνεχείς προόδους της καθημερινά και σε όλους τους τομείς. Μια Ελλάδα που θα μας κάνει να χαμογελάμε και να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Κάθε άνθρωπος και πολίτης αυτής της χώρας κρύβει μέσα του απεριόριστες δυνατότητες που δεσμεύονται από όλα όσα τον φρενάρουν καθημερινά και τον ταλαιπωρούν. Επιτέλους βάλτε λίγο στο μυαλό σας τι σημαίνει καλό και κακό, τι σημαίνει κοινωνική ταπεινότητα και τι φιλόδοξος εγωϊσμός. Για το καλό των παιδιών μας γιατί με τις αμαρτίες τις δικές μας το πνευματικό μας μέλλον ίσως δεν σώζεται....

Grigsgr είπε...

Μακάρι να καταλάβουμε όλοι μας τι πρέπει να γίνει και να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Είναι θλιβερά όλα αυτά που συμβαίνουν και ακόμη πιο θλιβερό το οτι κι εμείς συνηγορούμε σε αυτό.
Σε ευχαριστώ για το όμορφο κείμενο - σχόλιό σου adeimande.

Ανώνυμος είπε...

Είναι μέρος της εκπαίδευσης να δακρύζει. Μην γράφετε πατάτες...