Σάββατο 18 Αυγούστου 2007

Domestic Violence True Story


Το κείμενο που ακολουθεί είναι αληθινή ιστορία.

Ξημερώματα παρασκευής 17 Αυγούστου 2007, 05:30. Την ησυχία ξαφνικά διαταράσσει μια φωνή η οποία φαινόταν εκνευρισμένη και φώναζε σε έναν άντρα ο οποίος απο αυτά που έλεγε καθόταν στον καναπέ. Η γυναίκα του φώναζε και τον έβριζε λέγοντας του άσχημες κουβέντες προσπαθώντας να αντιδράσει, του έλεγε όμως και ότι την ενοχλούσε. Εκείνος καθόταν την άκουγε και της απαντούσε.

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.

Στην πολυκατοικία που μένω, μένουν δύο κυρίες οι οποίες είναι απο την αφρική, κάποιοι οι οποίοι πρέπει να είναι απο τις πρώην σοβιετικές χώρες και τα υπόλοιπα έλληνες. Δηλαδή μιλάμε για δύο διαμερίσματα περίπου μόνο με αλλοδαπούς. Στο διαμέρισμα απο κάτω απο εμένα έμεναν παλιότερα δύο κύριοι τώρα απο οτι κατάλαβα όχι πλέον.

Η μία απο τις δύο μαύρες κοπέλες που μένουν στην πολυκατοικία μου δουλεύει σε ένα μπαρ στην αγ. δημητρίου (κωλόμπαρο απο οτι κατάλαβα οταν το είδα απο έξω) και δουλεύει βράδυ όπως είναι φυσιολογικό για αυτά τα μαγαζιά. Η κοπέλα αυτή πλέον απο οτι κατάλαβα την παρασκευή πρέπει να μένει με έναν απο τους τύπους απο κάτω μου και να έχουν σχέση.

Την παρασκευή τα ξημερώματα λοιπόν και ενώ όλοι στη γειτονιά κοιμόντουσαν ξαφνικά, ακούμε μια φωνή (της γυναίκας) να φωνάζει και να βρίζει τον άντρα με πολύ άσχημες κουβέντες ενώ του έλεγε κλαίγοντας να σταματήσει γιατί δεν μπορεί άλλο. Ήταν οι πρώτες κουβέντες που άκουσα στις 5 το πρωί και αυτές που με ξύπνησαν καθώς ήταν πολύ δυνατές. Εκείνος καθόταν στον καναπέ και την έβριζε επίσης και εκείνη του έλεγε να σταματήσει να το κάνει αυτό γιατί δεν μπορούσε άλλο. Αυτός συνέχιζε να τη βρίζει και εκείνη επίσης. Εκείνος σε κάποια φάση άρχισε να της λέει με προειδοποιητικό τόνο να σταματήσει να τον βρίζει και να μην του τη λέει γιατι δεν θέλει να τον κάνει να σηκωθεί επάνω καθώς θα την πλακώσει στο ξύλο. Εκείνη δεν σταμάτησε αλλά κάπου το χαλάρωσε το παιχνίδι. Εκείνος όμως συνέχισε να τη βρίζει και να τη μειώνει και να της λέει διάφορα άσχημα τα οποία την οποιαδήποτε γυναίκα θα έκαναν να νιώσει άσχημα και να θέλει να αρπάξει ένα μαχαίρι και να αρχίσει να τον μαχαιρώνει. Της έλεγε οτι είναι πουτάνα και πως στο μαγαζί που δουλεύει πηδιόταν με τον ένα και με τον άλλο και πως τώρα που γύρισε σπίτι είναι κουρασμένη γι'αυτό και κάνει έτσι. Και συνέχιζε να την αποκαλεί πουτάνα και να τη βρίζει ενώ εκείνη προσπαθούσε να αντιδράσει. Ο τόνος της φωνής του ήταν πολύ άγριος και ακόμη και εμένα με είχε τρομάξει.
Η συγκεκριμένη γυναίκα πρέπει να έχει φάει ξύλο και μάλιστα πολύ απο το συγκεκριμένο τύπο ο οποίος αποδεικνύεται σιγά σιγά, καθώς έχουν μαλώσει κι άλλες φορές πως την έχει μόνο για ικανοποιείται σεξουαλικά. Εκείνη δεν μπορεί να αντιδράσει η δεν θέλει για να μένει μαζί του τόσο καιρό.
Εκείνος σε κάποια φάση γυρίζει και της λέει το εξής κορυφαίο όταν εκείνη γύρισε και του έιπε πως δεν τη θέλει. Της λέει, "αν δεν σε αγαπούσα δεν θα βρισκόσουν εδώ τώρα". Πόσο ηλίθια μπορεί να είναι μια γυναίκα για να πιστεύει σε αυτό όταν τρώει ξύλο απο τον άλλο, τη βρίζει, τη μειώνει και μπορούμε να πούμε οτι και κατα ένα τρόπο την εκμεταλλεύεται;

Όλη αυτήν η φάση η οποία μετά απο μισή ώρα και αφού τους είχαν ακούσει τουλάχιστον τέσσερις πολυκατοικίες, σταμάτησε όμως, εγώ ένιωσα άσχημα και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Καθώς ούτε να μιλήσεις σε παίρνει ούτε και να μην μιλήσεις είναι σωστό όμως.
Η κοπέλα πρέπει να περνάει πολύ άσχημα μαζί του αλλά μάλλον δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι'αυτό. Είναι κρίμα και είναι πολύ καλή κοπέλα. Αυτό αν κάποια το διαβάζει και αισθάνεται η περνάει τα ίδια σας παρακαλώ να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Η ενδοοικογενειακή βία ή βία στο σπίτι είναι κάτι πολύ άσχημο και δεν πρέπει να συμβαίνει.
Να φύγετε όσο μπορείτε ακόμη να διατηρήσετε την αξιοπρέπειά σας.
Γιατί μπορεί οι άντρες να είναι μαλάκες σε κάτι τέτοιες καταστάσεις αλλά, και οι γυναίκες έιναι ηλίθιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: