Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Τουρικική Δημοκρατία της Β. Κύπρου. Πως σου ακούγεται αυτό;

Έγγραφο στρατηγικής συμμαχίας που υπεγράφει στο Λονδίνο απο τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας και της Τουρκίας αναφέρεται στο βόρειο τμήμα της Κύπρου με την παραπάνω ονομασία ( Δημοκρατία της Β. Κύπρου).

Το έγγραφο - μνημόνιο αυτό προβλέπει:
- μέτρα για την άρση της "απομόνωσης" των τουρκοκυπρίων
- μελλοντικές προσπάθειες σε διμερές επίπεδο, αλλά, και στο πλαίσιο του ΟΗΕ και της ΕΕ, για προώθηση άμεσων εμπορικών, οικονομικών και πολιτικών επαφών μεταξύ Λονδίνου και κατεχομένων
- δέσμευση της Βρετανίας, ως προς την αντιπροσώπευση των τουρκοκυπρίων στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και, διατήρηση επαφών υψηλού επιπέδου με τα κατεχόμενα


Δεν θα αναρωτηθώ αν η Ελληνική πλευρά το γνωρίζει καθώς είμαι σίγουρος γι'αυτό. Θα αναρωτηθώ απλά ως προς το τί κάνουν ή θα κάνουν γι'αυτό.
Βέβαια μπορώ να υποθέσω πως θα κάνουν οτι και όλες τις άλλες φορές. ΤΙΠΟΤΑ.
Ανάθεμα κι αν έχει καταφέρει κάτι αυτήν η χώρα όλα αυτά τα χρόνια σε διεθνές επίπεδο όσον αφορά τα οποιαδήποτε προβλήματα έχουμε με γειτονικές χώρες, βλ. FYROM, Τουρκία.
Δεν ήμουν ποτέ υπερ του να ασχολούμαστε πάντα με τα θέματα και τα προβλήματα της Κύπρου, καθώς εντάξει ναι, μιλάμε την ίδια γλώσσα αλλά μέχρι ένα σημείο φτάνει και η βοήθειά μας αλλά, αυτό είναι εξοργιστικό. Είναι απίστευτο το πόσο πολύ μπορεί να αποτύχει η Ελληνική Διπλωματία σε θέματα πάρα πολύ σημαντικά (απορώ κατα πόσο λειτουργεί αυτήν η Ελληνική Διπλωματία). Τέλος πάντων, το θέμα είναι πως αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο και δεν το βλέπω να τραβάει και πολλά χρόνια Η λύση θα βρεθεί σύντομα, η οποία θα είναι να ονομαστεί το κομμάτι των κατεχομένων όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ή αν δεν γίνει έτσι θα γίνει όπως με τη Γιουγκοσλαβία. Θα το τραβάμε απο τα μαλλιά για να σώσουμε καμία τρίχα την τελευταία στιγμή.
Μπράβο στην Ελλάδα, μπράβο στους Έλληνες διπλωμάτες και σε όλους αυτούς που ασχολούνται με αυτά τα θέματα.
Βρε, αφήστε τους Κύπριους να λύσουν το θέμα μόνοι τους. Είναι σίγουρο πως θα βρούν τη λύση (πράγμα που εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε). Σκέφτονται πιο λογικά και ορθά απο οτι εμείς.

Βοήθεια μας πάντως.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

proton i elliniki pleura to xerei
to meletaei k tha provei sta analoga diabimata k stis dio eblekomenes pleures
thaitan pio logiko na tethei k zitima stin EE alla dn tha to kanoun
apo ekei k pera.. nai,einai alitheia pos i elliniki diplomatia dn exei tis nikes tis opoies tha epithimouse k o kirioteros logos einai o exis :
eimaste mia apo tis elaxistes xores ston kosmo me toso megali k simantiki istoria alla exoume meinei ekei
vasizomaste se auto k o neos elliniskos den exei na epideixei epiteugmata
kat epektasin loiopn to spoudaiotero lathos tis ellinikis diplomatias einai oti prospathoun na askisoun diplomatiki politiki vasizmenoi stin istoria k oxi sto realismo k sta dedomena.
simaioteon de pos i tourkiki diplomatia idi apo tis arxes tou 20 aiona itan poli isxiri k apotelesmatiki k exakolouthei vevaios na einai

osvalt

MTdoggie είπε...

και μονο η λεξη τουρκοκυπριοι μου τσιτωνει τα νευρα...

Ανώνυμος είπε...

borei na sou tsitonei ta neura alla einai alitheis k orthi
k einai akoma k politika orthi
giati tote iparxoun akomi kapoioi ellines stin konstantinouopli
k giati dn exoume dextei pote na leme instabul k oxi konstantinoupoli?

osvalt

Grigsgr είπε...

Δεν μπορώ να μιλήσω περισσότερο πάνω σε αυτό τον τομέα, δεν είμαι στα πολιτικά δρώμενα αλλά οτι βλέπω κρίνω. Απο εκεί και πέρα ναι, το πιστεύω οτι στηριζόμαστε πάρα πολύ στην ιστορία μας σαν χώρα και όχι στο μέλλον και το παρόν μας αλλά τι να κάνουμε. Ελλάδα.
Όσο για την τουρκική διπλωματία, δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο.

Όσο για εσένα mtdoggie, γιατι σου τσιτώνει τα νεύρα; Είναι το ίδιο με το να λές Ελληνοαμερικανός. Οι άνθρωποι που μένουν στο βόρειο κομμάτι της κύπρου (άσχετα αν είναι κατεχώμενο) έχουν καταγωγή απο την τουρκία άρα, είναι επόμενο να λέγοντε έτσι απο τη στιγμή που κατοικούν στο νησί.

MTdoggie είπε...

ο ελληνοαμερικανος εχει παει ματαναστης, δεν εχει παει να καταλαβει την αμερικη!!
σε λιγο θα μου πειτε οτ ειναι ok να λεγεται το forum , μακεδονια!!
ειπαμε...να ειμαστε πολιτισμενοι αλλα να μην ξεχναμε και την ιστορια.

MTdoggie είπε...

μια τοποθετηση πηγα να κανω και τα εκανα χαλια!!!fyrom ηθελα να πω....

Grigsgr είπε...

Οπότε δεν χρειάζεται να πω κάτι περισσότερο. :P