Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Να ζείς την πόλη σου... | To live your city... | Vivre ta coté de la Ville

Να περνάς απο δρόμους όπου το μόνο που ακούς είναι φωνές παιδιών τα οποία τρέχουν μέσα στο δρόμο ελεύθερα χωρίς να φοβούνται τα αυτοκίνητα. Σε αυτές τις γειτονιές τα αυτοκίνητα φοβούνται τα παιδιά.

Να διασχίζεις πλατείες τις οποίες βλέπεις γεμάτες και να σφίζουν απο ζωή αλλά οχι επειδή εκεί πέρα υπάρχουν πολλά μαγαζιά και έχει κόσμο αλλά επειδή αυτές οι πλατείες είναι σαν τις πλατείες των χωριών. Όλοι μαζεύονται επειδή είναι το σημείο όπου θα δείς φίλους και γνωστούς. Πλατείες γεμάτες ζωή και ανθρώπους οι οποίοι κάθονται απο το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ και παίζουν, γελούν, μιλάνε...

Να κάθεσαι στο μπαλκόνι σου και να μην ακούς την ενοχλητική φασαρία (κάποιες φορές) απο τα αυτοκίνητα, αλλά, να βγαίνεις τη νύχτα και αυτό που απολαμβάνεις είναι να ακούς τους γρύλους να σου κάνουν συντροφιά μέχρι το πρωί που θα ξαπλώσεις και θα κλείσεις τα μάτια σου.

Να βγαίνεις απο το διαμέρισμά σου και να μην βιάζεσαι να φύγεις απο το κτίριο επειδή δεν μιλάς με κανέναν απο τους γείτονες, αλλά να καθυστερείς επειδή τους ξέρεις όλους και τους καλημερίζεις φεύγοντας.

Να σε ξυπνάνε το πρωί οι γειτόνισσες που πιάσανε κουβέντα και σχολιάζουν τα πάντα με πρωινό καφέ και όχι κάποιο ξυπνητήρι ή κάποιος κακεντρεχής που κορνάρει για να ξεπαρκάρει ή κάποιο φορτηγό-λεωφορείο.



Να βλέπεις τον ήλιο να δύει πίσω απο δέντρα και το τελευταίο φως της ημέρας να έρχεται μέσα απο τα φύλλα και τα κλαδιά των δέντρων, και όχι πίσω απο κτίρια άσχημα και άχαρα, να χαμογελάς και να απολαμβάνεις την εικόνα.




Καλώς όρισες στη Δική σου Θεσσαλονίκη.

Welcome to Your Thessaloniki.
Ανακάλυψε την άλλη πλευρά του κέντρου της πόλης.
Discover the other side of DownTown
Μην μένεις εκεί που σε πάνε.... αποφάσισε τι θέλεις, βρες το και διεκδίκησέ το.

Decide what suits you best and go for it. Don't let others tell you what to do and what to see.

Δεν υπάρχουν σχόλια: