Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Βανδαλισμοί στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (11/12/2007)

Η ώρα ήταν 12:30 όταν αντίκρισα το συγκεκριμένο θέαμα. ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κεντρικός διάδρομος, έξω απο τις 100αρες αίθουσες, στο σημείο όπου τα παιδιά της ΚΝΕ έχουν το δικό τους χώρο και μαζεύονται.

Δεν πρόλαβα να είμαι μπροστά για να δώ ιδίοις όμασι τι συναίβει αλλά, πρόλαβα τα αποτελέσματα. Απο οτι έμαθα ρωτώντας, αυτό έγινε όλο απο τους αναρχικούς οι οποίοι επιτέθηκαν στους ΚΝίτες υποστηρίζοντας πως οι συγκεκριμένοι (ΚΝΕ) είπαν κάτι όσον αφορά το θάνατο ενός παιδιού το οποίο ανήκε στους αναρχικούς. Οπότε, με αυτή τη δικαιολογία μπήκαν μέσα και κατέστρεψαν όλο το "γραφείο" της ΚΝΕ, γκρέμισαν τα πάντα και επίσης απο οτι έμαθα βάλανε και φωτιά αλλά μου είπαν οτι την έβαλαν στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ και όχι μέσα στο διάδρομο. Το θέμα βέβαια δεν είναι η φωτιά αλλά το οτι κάποιοι έξυπνοι έκαναν αυτό το πράγμα απλά και μόνο επειδή υποστηρίζουν κάποιες ιδεολογίες. Αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν. Ας μην αναπτύξω όμως την δική μου σκέψη για το συγκεκριμένο θέμα. Απλά παραθέτω τα στοιχεία που γνωρίζω και τα δεδομένα που έχω.




Η κατάσταση αυτήν, έμεινε έτσι μέχρι τις 7 το απόγευμα που ήμουν ακόμη στο ΤΕΙ.

4 σχόλια:

par...alogos είπε...

Η διαμάχη των αναρχικών και των κομμουνιστών είναι βαθιά στον χρόνο, και όσο κι αν δεν το πιστεύεις είναι κατά βάση ιδεολογική.
Η αναρχία (εγώ συμφωνώ με 2-3 ιδεολογικά πράγματα που λένε) έχει ως μέθοδο την ανυπακοή. Θα σου δώσω το παράδειγμα του Άσιμου (κατ` εμέ του γνησιότερου αναρχικού που έχει υπάρξει, διότι ήταν η στάση ζωής του τέτοια), ο οποίος πίστευε ότι η βίαιη ρήξη οδηγεί πάντα σε θετικά αποτελέσματα.

Η εμπειρία μου δείχνει ότι υπάρχουν 2 ειδών αναρχικών. Οι γνήσιοι και οι μπάχαλοι. Οι πρώτοι (ελάχιστοι νομίζω) έχουν μια κάποια ιδεολογία. Δεν θα τους δεις να σπάνε για παράδειγμα την περιουσία κάποιου απλού πολίτη. Οι δε μπάχαλοι είναι συνήθως αυτοί που έχουν κάνει τον αναρχισμό life-style...
Αν και δεν ξέρω τι παίχτηκε ακριβώς, αυτό που βλέπεις είναι σύνηθες φαινόμενο. Κατακριτέο για μένα. Για αυτούς...

Grigsgr είπε...

par...aloge μαζί σου. Απλά ξέρεις που είναι η ακόμη μεγαλύτερη διαφωνία μου; Στο οτι απο οτι έμαθα ήταν καμια 100αριά άτομα αναρχικοί οι οποίοι πήγαν στο ΤΕΙ. Και μιλάμε για μεσημέρι, 11-12 που εκείνη την ώρα στο ΤΕΙ γίνεται, Π Α Ν Ι Κ Ο Σ !!!!!!
Είναι όλοι οι φοιτητές καθώς έχουν μαθήματα, και μιλάμε και για μέρα αρχή εβδομάδας που έχουν όλοι μαθήματα και όχι ας πούμε για παρασκευή. Αυτό είναι το χειρότερο. Το οτι κάποιοι είναι ανεγκέφαλοι.
Τι άλλο να πείς.

par...alogos είπε...

Πάντως μη βλέπετε τους αναρχικούς ως εξωγήινους. Τα παιδιά της ΚΝΕ όπως και άλλων παρατάξεων, κάνουν συνήθως εξίσου μεγάλους βανδαλισμούς!!!
Δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται εκεί, μιας κι εδώ οι αναρχικοί είναι αρκετά αξιοπρεπείς. Κατεβαίνουν στις πορείες μαζί μας, δεν έχουν προκαλέσει ποτέ βανδαλισμούς [εκτός φυσικά από γκαζάκια στην Τράπεζα] και πίνουμε μαζί καφέ στον Μάκη.

Ανώνυμος είπε...

επειδη μιλατε χωρις να εχετε ιδεα περι τινος προκειται (το χει αυτο η μπλογκοσφαιρα τι να κανουμε), λιγες μερες πριν ειχε πεθανει ενας νεος ανθρωπος, απο παθολογικα αιτια, ενω βρισκοταν μεσα στο χωρο της Δ εστιας. Ως γνωστον (;) η Δ εστια εδω και καιρο ειναι ξανα-κατειλημενη ενω στην καταληψη της συμμετεχουν και αναρχικοι. Ετσι οι κνιτες του ΤΕΙ βρηκαν την ευκαιρια να κανουν πολιτικη με τον πιο χυδαιο τροπο πανω στο θανατο ενος συνανθρωπου μας, ζητωντας την εξωση των αναρχικων και των αλλων καταληψιων σπουδαστων,,, Η καταστροφη των γραφειων τους λοιπον, ηταν το λιγοτερο που θα μπορουσαν να περιμενουν, ειδικα οταν προκειται για μια πολιτικη οργανωση που ουκ ολιγες φορες στο παρελθον εχει συνεργαστει με τις "δυναμεις της ταξης" παραδιδοντας τους διαδηλωτες, αναρχικους η μη, που δεν υπακουαν την κομματικη γραμμη, που εχει σαμποταρει δεκαδες κινητοποιησεις που δε συμμετειχε και που εχει ξεπουλησει καθε αγωνα που συμμετειχε. Τωρα, για τους αναρχικους, οπως και για τους μαρξιστες η λεξη ιδεολογια ειναι αρνητικη, σημαινει "ψευδης συνειδηση", οποτε δεν ειναι προς τιμην τους να ειναι "ιδεολογοι".

Για μενα αξιοπρεπης ειναι αυτος που αγωνιζεται, και βιαια, και παρανομα οταν κρινει ο ιδιος αναγκαιο, -ο ιδιος, οχι τα μμε, οχι το κρατος- κι οχι αυτος που πινουμε μαζι καφε.

ευχαριστω για το χρονο σας.