Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ζύθος Ντορέ @ Θεσσαλονίκη (στο Λευκό τον πύργο σε λέω)

Πεταχτήκαμε Θεσσαλονίκη για μια ημέρα λόγω υποχρεώσεων και κάπου προφανώς έπρεπε να φάμε. Μετά απο αρκετές προτάσεις δικές μου και παροτρύνσεις, κατέληξε η παρέα να πάει να καθίσει σε ένα μαγαζί κι εγώ να πάω να τους βρώ. Κάθισαν στο Ζύθος Ντορέ. Είναι στην πλατεία απέναντι απο τον Λευκό Πύργο. Το σημείο γνωστό, η θέα κλασσική, όμορφη, δροσερή και γενικότερα, Θεσσαλονίκη. Μια απο τις ωραίες γωνίες της πόλης. 


Αφού για το περιβάλλον δεν έχω να πω πολλά μιας και είναι υπέροχο, το προσπερνάω και πάω στα του καταστήματος. Η εξυπηρέτηση πολύ καλή και σωστή. Πολύ γρήγορη επίσης και δεν έβρισκε κάποιο ψεγάδι. Ήταν επαγγελματίες. 


Ας περάσουμε όμως στο φαγητό. Παραγγείλαμε ένα πιάτο με κρέας (δεν θυμάμαι τι κρέας) με σάλτσα απο ρόδι που έπαιζε με το ξινό και το γλυκό στη γλώσσα - σύμφωνα με τον κατάλογο. Καλό να το διαβάζεις, κανένα παιχνίδι στην πράξη. Γενικότερα το συγκεκριμένο πιάτο δεν μας άρεσε.


Παραγγείλαμε επίσης, μπιφτέκι γεμιστό με πατάτες τις οποίες ετοιμάζανε στο μαγαζί και δεν τις προμηθευόντουσαν έτοιμες. Το μπιφτέκι ήταν πολύ ωραίο, μαλακό, ζουμερό, πολύ καλά ψημένο αλλά ήταν και λίγο άνοστο παρά το ότι ήταν γεμιστό με τυρί. Οι πατάτες που ήταν ίδιες και με το πιο πάνω πιάτο με το ρόδι ήταν με τη φλούδα τους αλλά, όπως σχολίασε μια κοπέλα απο την παρέα, ήταν λες και τις "τηγάνισαν" στο ταψί. Γενικότερα δεν ήταν ωραίες.


Και το άλλο πιάτο ήταν συκώτι με πουρέ μελιτζάνας. Ο πουρές ήταν καλός αν και λιγότερο στέρεος απο ότι τον ήθελα. Τη μελιτζάνα την καταλάβαινες αλλά μην φανταστείς ότι πετούσες κι απο τη χαρά σου απο τη γεύση που ένιωθες. Το συκώτι ενώ ήταν πολύ καλά ψημένο και αρκετά μαλακό, δεν ήταν καλό. Είχε πάρα πολλες ίνες θα το πω και, δυσκολευόσουν αρκετά να το μασουλίσεις για να το καταπιείς εν τέλει. 

Γενικότερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτό που μας άρεσε πιο πολύ στην παρέα ήταν το πρώτο πιάτο που έφεραν και το οποίο ήταν τυρί σαγανάκι (το οποίο ήταν εκπληκτικό) και η τυροκαυτερή. Τα κυρίως πιάτα δεν μας τρέλαναν. Σίγουρα δεν θα σου το πρότεινα να πας εκεί για φαγητό σε τυχόν επίσκεψή σου στην Θεσσαλονίκη.

Το μαγαζί θα το βρείς:
Στρατηγού Τσιρογιάννη 7 και Ρωμανού γωνία
τηλ: 2310279010


Σημείωση: Οι φωτογραφίες δεν είναι τραβηγμένες απο το Xperia Z οπότε και είναι λίγο θωλές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: