Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ποιός ανακάλυψε την Αμερική; @ Vault

Διανύοντας μια εβδομάδα όπου είχαμε έκρηξη πολιτιστικών ερεθισμάτων, πήγαμε να μάθουμε "Ποιός ανακάλυψε την Αμερική".  Φτάσαμε λοιπόν στο θέατρο Vault και αναμέναμε να ξεκινήσει η παράσταση. Ανεβήκαμε στον πρώτο, μας οδήγησαν στις θέσεις μας και η παράσταση ξεκίνησε.

Δύο γυναίκες, μια ζωή, πολλές εμπειρίες, χαμένες ευκαιρίες. Πιστεύω είναι μια φράση που μπορεί να καλύψει το σύνολο του έργου. Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω, γιατί θα είμαι κακός (θα εξηγήσω γιατί).

Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι είναι μια παράσταση που θα σου έλεγα να πας να τη δεις σίγουρα. Θα σου προκαλέσει προβληματισμό, θα σε βάλει σε σκέψεις, θα σε κάνει να αναρωτηθείς τι γίνεται μετά και ανάμεσα. Παρακολουθείς τη ζωή δύο γυναικών, τα προβλήματά τους, τις χαρές τους, τις επιλογές τους. Βλέπεις τι αλλάζει στα χρόνια και τι παραμένει ίδιο, πως επηρεάζεται μια σχέση φιλική και προσωπική, πως αντιμετωπίζεται και πως απορρίπτεται.

Τι με ενόχλησε εμένα που είμαι άντρας; Επειδή δεν συμμερίζομαι τις απόψεις και τις δυσκολίες της γυναίκας, απορώ πως γίνεται να έχουν τόσα πολλά προβλήματα και να δυσκολεύονται να βρουν λύσεις. Δεν καταλάβαινα επειδή δεν τα ζω και δεν καλούμαι να τα αντιμετωπίσω. Σίγουρα όμως μου άρεσε και σίγουρα όπως προείπα σου προτείνω να πας. Θα σου αρέσει κι εσένα έστω κι αν προβληματιστείς λίγο.
Θα το δεις Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο θέατρο Vault στον Κεραμεικό στην Μελενίκου στο 26.
Θα επικοινωνήσεις με το θέατρο στα τηλέφωνα 2130356472 & 6942527440. Email: vaulttheatre.gr@gmail.com & FB facebook.com/VAULTTheatreGr1.
Εισιτήριο στα €10 (€5 μειωμένο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: