Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Πίτα με πατέ πάπιας,κιμά γαλοπούλας και χειροποίητο φύλο ζέας.

Τις προάλες έφτιαξα πίτα με χειροποίητο (ναι εγώ το έφτιαξα) φύλο ζέας, πατέ πάπιας και κιμά γαλοπούλας. Τίποτα το τρομερά δύσκολο και τίποτα το τρομερά χρονοβόρο.Για το φύλο το μόνο που χρειάστηκα ήταν αλεύρι ζέας το οποίο ανέμειξα με λίγη μαστίχα Χίου τριμμένη και έπειτα έριξα νερό. Δεν πρόσθεσα αλάτι ή ό,τι άλλο γιατί δεν είμαι και πολύ φαν των αλμυρών πιάτων. Το νερό με το μάτι όπως και το αλεύρι. Έφτιαξα τη ζύμη και έπειτα άφησα λίγο το ζυμάρι να "ηρεμήσει" μέχρι να το ανοίξω. Στο ενδιάμεσο ετοίμασα τη γέμιση.


Πήρα τον κιμά γαλοπούλας και τον έριξα στην κατσαρόλα, έριξα και το πατέ πάπιας και τα ανακάτεψα να γίνουν ενιαία. Δεν τα τηγάνισα καθόλου αλλά τα έβρασα. Στη βράση έριξα δύο φύλλα δάφνης, αλάτι, πάπρικα και στο τέλος έριξα λάδι κι ένα σκόρδο. Το λάδι και το σκόρδο στο τέλος για να διατηρήσουν όλα τα θρεπτικά τους στοιχεία αλλά και τη μυρωδιά! Τίποτα άλλο. Τα φύλλα δάφνης δώσανε πάρα πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση στον κιμά. Άφησα τη γέμιση να κρυώσει και μετά άνοιξα το φύλλο. Τα ετοίμασα όλα στο ταψί και ψήθηκαν. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. 


Μια πίτα πολύ νόστιμη, γεμάτη και καθόλου "φτωχή". Ο κιμάς έβρασε πολύ ωραία και την ευχαριστήθηκα πολύ. Αν εσείς κάνετε κάτι διαφορετικό γράψτε το να το μάθουμε κι εμείς.


Ήθελα να βάλω και τυρί (κατσικίσιο) και πτισάνη αλλά τελικά δεν τα έβαλα γιατί τα ξέχασα καθώς στο ενδιάμεσο πήγαμε κινηματογράφο και, το ολοκλήρωσα όλο αυτό σε άλλο σπίτι με άλλο φούρνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: