Πέμπτη 24 Μαΐου 2007

Il pleut des hallebardes - Βρέχει καταρρακτωδώς

Επιτρέψτε μου να δώσω ενα ΜΕΓΑΛΟ μπράβο στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Αυτό τον τρομερό και σημαντικό άνθρωπο της πόλης με όραμα και βλέψεις προς το μέλλον γι' αυτή. Να του πω οτι είναι τρομερός και πως έχει κάνει μια πόλη, απίστευτη. Γεμάτη λακούβες, κακοτεχνίες, παρανομίες και πολλά ακόμη που αν τα αριθμήσω πιστεύω οτι θα κλείσουν οι τράπεζες στις οποίες θέλω να πάω σε λίγο.
Χτές 23/5/07 στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε κάποια φάση το απογευματάκι έριχνε καρεκλοπόδαρα, όχι απλά βροχή. Εκείνη τη στιγμή έτυχε να είμαι, και να περπατώ, στην Κασσάνδρου λίγο μετά το υπουργείο με κατεύθυνση προς την παλιά λαχαναγορά, δυτικά για να καταλαβαίνουν οι περισσότεροι. Δύο τετράγωνα πριν τη λαχαναγορά με έπιασε η βροχή , και ευτυχώς υπάρχει ενα μανάβικο εκεί και έχει τέντες αλλιώς θα είχα γίνει λούτσα και όχι μόνο. Η κατάσταση που επικράτησε στα επόμενα λεπτά που κράτησε η βροχή ήταν γελοία, απελπιστική και αποκρουστική - αν μπορώ να το πω έτσι. Τα νερά που κατέβαιναν απο την άνω πόλη περνούσαν όλα απο την κασσάνδρου σε εκείνο το σημείο όπου μετά "προχωρούσαν" στο τέλος του δρόμου και έφευγαν απο άλλο δρόμο προς τα κάτω για να συνεχίσουν αυτή την πορεία. Στο σημείο που εγώ στεκόμουν για να σταματήσει να βρέχει και να συνεχίσω την πορεία μου, δρόμος - πεζοδρόμιο είχανε γίνει ένα και δεν φαινόντουσαν.

Και αυτό ήταν το σημείο όπου ο ένας δρόμος συναντά τον άλλο. Λίγο πιο πάνω στο δρόμο έβλεπες μόνο το νερό το οποίο είχε δημιουργήσει ποτάμι κανονικό και φοβόσουν να περάσεις. Στο συγκεκριμένο σημείο στη φωτό έτυχε να πρέπει να περάσουν κάποιες κυρίες απο το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο και επειδή δεν μπορούσαν αλλιώς, αναγκάστηκαν να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατήσουν ξυπόλητες μέσα απο το νερό. Έτσι μπόρεσα να δω μέχρι που έφτανε το νερό, το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων έφτανε στο χαμηλότερο ύψος μέχρι τον αστράγαλο. Η φάση είχε πολύ γέλιο εκείνη την ώρα και οι κυρίες το αντιμετώπισαν ψύχραιμα.




Σε αυτή τη φωτό βλέπουμε το δρόμο πως είναι μισό μέτρο πιο πάνω. Περισσότερο λεπτομερής εικόνες δεν μπορούσα να βγάλω καθώς θα έπρεπε να πατήσω μέσα στο "ποτάμι" και να τραβήξω αυτές τις φωτογραφίες.
Ευτυχώς αυτή τη φορά η βροχή δεν κατέβασε μαζί της και κουβάδες απο μπογιές, απο σφουγγάρισμα και άλλα τέτοια χρήσιμα αντικείμενα για οικιακές εργασίες, καθώς μια προηγούμενη φορά που έβρεχε τόσο, τέτοια πράγματα "κουβαλούσε" μαζί της. Μπράβο μας, είμαστε ωραίοι σαν έλληνες.


Και για να τελειώνω αυτό το αφιέρωμα στη μοναδικά φτιαγμένη και νοικοκυρεμένη μας πόλη ας δούμε και το νερό στην κασσάνδρου.
Κοιτάζοντας στη φωτογραφία μπορούμε να καταλάβουμε φαντάζομαι μέχρι που έφτανε το νερό. Όπως βλέπουμε τα κάγκελα, να πώ οτι δύο κάγκελα πιο δίπλα και κάτω, υπάρχει ένα φρεάτιο το οποίο υπο λογικές συνθήκες πρέπει να συνδέεται με κάποιο υπόνομο. Να πω κάπου εδώ πως ώρες ώρες απορώ αν σε αυτή την πόλη έχουμε υπονόμους, και δεν αναφέρομαι στους υπονόμους που βλέπαμε να υπάρχουν στην πόλη της Νέας Υόρκης, μέσα απο τα χελονονιντζάκια αλλά, απλοί υπόνομοι οι οποίοι να διοχετεύουν προς κάποιο μέρος τα νερά αυτά. Το συγκεκριμένο φρεάτιο μέσα στο πρώτο λεπτό της βροχής είχε εξαφανιστεί επίσης κάτω απο το νερό μαζί με τον δρόμο και το πεζοδρόμιο και μην μου πει κάποιος πως μπορεί να ήταν βουλωμένο, δεν ήταν το είδα. Ήταν πεντακάθαρο.
Κάπου εδώ θα τελειώσω αυτή την υπέροχη παρουσίαση σε ένα σημείο της πόλης. Θα πω ξανά ένα μεγάλο μπράβο στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για όλα αυτά που κάνει. Πανηγύρια και άλλα πολλά τέτοια. Θα του πω επίσης πως τα καινούργια πεζοδρόμια στην Ολυμπιάδος, Κασσάνδρου και Αγ. Δημητρίου είναι πάρα πολύ καλά και όμορφα αλλά θα ήταν πιο χρήσιμο και εξυπηρετικό αν πρώτα σκεφτόταν να φτιάξει τους δρόμους και να εξαφανίσει τις λακκούβες που είναι κατα το μήκος των δύο πρώτων.
ΜΠΡΑΒΟ!!!

5 σχόλια:

par...alogos είπε...

Απορώ τόσα χρόνια γιατί οι Σαλλονικείς βγάζουν αυτον τον τύπο για δήμαρχο. Δεν έχει κάνει τίποτα για την πόλη. Εκτός από αυτά που λες να υπενθυμίσω ότι η Θεσ/νίκη είναι η χειρότερη πόλη στην Ελλάδα στο κυκλοφοριακό (βάσει ερευνων μιλαώ) και μία από τις χειρότερες Ευρωπαϊκά!!!

Grigsgr είπε...

giati?
epeidh kanei polla kai kala panhgyria re sy. gia poio logo les?
oso gia th thessaloniki. prin dyo xronia an thimamai kala, mesa se mia lista lista me tis poleis (eyrwpaikes) pou exoun thn perissoterh atmosfairikh rypansh eixe bgei to NOUMERO 1 sth lista. na pw omws pws ayto egine analogika me to megethos ths polhs kai ton plythismo.
:)
twra ti exeis na peis?

par...alogos είπε...

Την ίδια έρευνα είδαμε!!!

Κώστας είπε...

Απίστευτες φωτογραφίες! Πραγματικά απίστευτες.


Υγ: Ουδέν σχόλιο για τον δήμαρχο Βασίλη....

Υγ2: Καλώς σε βρήκα :D

Grigsgr είπε...

καλώς όρισες κώστα.